już sporo jak na jeden posiłek. Jednak jeżeli pozostaniemy przy porcji 100 g plus łyżka ketchupu (15 kcal), dodamy do tego grillowany filet z indyka (123 kcal) i sałatę skropioną sokiem z cytryny (34 kcal), wyjdzie nam: 314 + 15 + 123 + 34 = 496 kcal, a to całkiem normalny posiłek, dlatego frytki jeść można, ale rozsądnie, uważając na ilość, dodatki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaupodobań. Fajnie, jeśli macie pudełko z przegródkami, ja nie mam, więc radzę sobie jak umiem, co widać powyżej :D Inspiracja na dziś: - kanapki - dwie kromki razowego chleba, kilka liści sałaty lodowej, dwa plasterki chudej szynki, kilka plasterków ogórka kiszonego, pieprz, sól, czerwona papryka do smaku - dwie obrane, umyte i pokrojone marchewki - kilka pomidorków koktajlowych - wybrany owoc, u mnie mandarynka
Kulinarne zapędy Kokosasmak jest również nietuzinkowy. Z dodatkiem ryżu jaśminowego z pesto pietruszkowo bazyliowym tworzy na talerzu niezwykły kolorystycznie zestaw. Uzupełnieniem obiadowym była u mnie surówka, oczywiście zgrana barwą – z sałaty rzymskiej . Cała potrawa prezentuje się apetycznie i zachęcająco oraz jest dograna w każdym calu – i smakiem, i wyglądem. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Łosoś w maku appeared first
mojewypiekiinietylkoWpadłam na pomysł dosyć nietypowej sałatki, ponieważ wszelkie składniki (oprócz sałaty) zastąpiłam spontanicznie wymyślonymi miniaturowymi pulpecikami. Upiekłam je w piekarniku tak, że z wierzchu były delikatnie chrupiące, a wewnątrz delikatne. Spakowałam je do pudełeczka, po czym zabrałam do szkoły jako drugie śniadanie. Po otworzeniu pojemnika z pulpecikami, wszyscy dookoła pytali co tak pysznie pachnie! dyniowe pulpeciki z ciecierzycy, tofu
healthy dreamsufam. Dzisiaj przedstawiam pyszną pastę z soczewicy z dodatkiem suszonych śliwek, nerkowców i rozgrzewającego imbiru. Świetnie zastępuje masło, serek czy pasztet. Idealnie komponuje się z pomidorami, papryką, czy sałatą. Chwytajcie przepis! PRZEPIS: 4 łyżki soczewicy garść suszonych śliwek garść nerkowców kawałek imbiru WYKONANIE: soczewicę gotujemy do miękkości, odcedzamy imbir trzemy na tarce,dodajemy do soczewicy wraz z nerkowcami i śliwkami
healthy dreamslekko łyżką. Posypujemy powierzchnię pieczywa płatkami górskimi i słonecznikiem. Pieczemy ok 60 minut. Po upieczeniu wyjmujemy chleb z formy, studzimy na kratce. Do chleba przygotowałam pastę z soczewicy, marchewki, sałaty i pietruszki z odrobiną pieprzu cayenne. Smacznego! The post Dietetyczny chleb bez mąki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfolii ułożyć łososia. Puszkę zamknąć pokrywką i postawić na małym ogniu na kuchence. Mojej rybce wystarczyło 20 minut wędzenia. Podawać na ciepło lub zimno. Ja podałam łososia z miksem sałat z żółtą papryką, polane oliwą z oliwek z ziołami
Smakołyki Asiśmietanę, mieszamy i ponownie dusimy do zgęstnienia śmietany. Po 10 minutach wrzucamy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy około 5 minut i podajemy z ziemniakami i sałatą. Życzę smacznego
Kulinarne życiegyuveche, ale można go również przygotować w głębokiej patelni. Bułgaria zawsze kojarzyła mi się z pomidorami, dodawanym niemal do każdego bułgarskiego obiadu, który jadłam i oczywiście z pyszną szopską sałatą. Kavarmy w Bułgarii nie miałam okazji próbować, ale odkąd wypróbowałam przepis z bloga Pocztówki z kuchni , jest moim ulubionym gulaszem i przygotowywałam go już wiele razy. W niektórych regionach Bułgarii
Trzeci talerzSkrzydełka w ognistym sosie to doskonała alternatywa na urozmaicenie obiadu, nie trzeba wiele by wyczarować z nich prawdziwy smakołyk. Upieczone z ostrym sosem i podane z ryżem i sałatą zadowolą najbardziej wymagające podniebienia. składniki na 4 porcje 10-12 skrzydełek 200 ml ketchupu 1 cebula 2 łyżki miodu 2 łyżki ostrej musztardy 2 ząbki czosnku 1 łyżka sosu
Smakowite Daniałyżeczki mielonego kardamonu 1/2 szklanki naparu kawowego z 2 łyżeczek sól i pieprz do smaku dodatkowo kilka plastrów korzenia pietruszki marchewka por szalotka cebula marynowana pieprz czerwony kiełki sałaty kilka młodych groszków rzodkiewka 1/2 szklanki oleju pieprz czerwony młotkowany policzki wieprzowe Policzki wieprzowe smażymy z każdej strony na brązowy kolor następnie dajemy pokrojoną w kostkę szalotkę , smażymy chwilę
na gaziewymieszać.Całość wylać znów na patronkę , zmniejszyć ogień i smażyć .Gdy JAJKA się zetną, tortillę obracany za pomocą talerza i dopiekamy z drugiej strony.Podajemy od razu z surówka lub sałatą.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipoświąteczny. nie/okazjonalny. przepis na dwie porcje. 300 gram dzwonków z karpia 3 korzenie pietruszki fasolka szparagowa listki boćwiny 2 łyżki miodu czerwony i zielony młotkowany pieprz kiełki sałaty oliwa chili oliwa 1 łyżka gęstej tłustej śmietany sól Pietruszkę skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku w temp.170 stopni do miękkości ( zdejmujemy wysuszoną skórę) a następnie blendujmy razem
na gaziechudym mięsem i dużą ilością świeżych warzyw. Zapisz przepis Drukuj Składniki 300g polędwicy wieprzowej 150g kukurydzy konserwowej 1 średni mięsisty pomidor (180g) 1 mała czerwona cebula (120g) kilka liście sałaty (najlepiej lodowej) pęczek świeżej naci kolendry 2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki ostrej papryki 5 łyżek oliwy 8 niedużych
Kulinarna Pokusajuż się scukrzył wystarczy go chwilkę podgrzać. Gotowy dressing można przechowywać w słoiczku w lodówce przez parę dni. Pasuje prawie do każdej sałatki, można go też użyć do mixu sałat
rozgotowana