bloga na facebooku. 1 . Opcja podstawowa to ziemniaki po prostu ugotowane , polane olejem kokosowym zamiast masła. Do tego dowolne dodatki - np. smażone pieczarki z cebulką, marynowane tofu na surowo, sałata z czerwoną papryką i zieloną cebulką skropione sokiem z cytryny. Prosty, szybki, pełnowartościowy posiłek, czas przygotowania około 30 minut. 2 . Ziemniaki pieczone - pokrojone w ósemki, obtoczone w przyprawach i oleju
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEusmażą w środku. (temperatura 64 st C w środku) Gotowe zdjąć z patelni i odstawić na ok 3 minuty. Podawać jak tradycyjny burger, w podgrzanej bułce z dodatkiem sałaty, sera i sosu pomidorowego, lub z dowolnymi, ulubionymi dodatkami . Smacznego! Uwagi: Mięso mieliłam w maszynce o oczkach
Stare Garycennego czasu. Dziś zapraszam Was na szybką i prostą sałatkę z pora i jabłka. Sprawdzi się idealnie jako kolacja, ale również w wersji przystawki, np. podana na liściach sałaty. Ten przepis jest nieskomplikowany i podstawowy. Urozmaicając do w dodatkowe składniki możecie stworzyć wiele wersji tej pysznej sałatki. Składniki: 4 łyżki majonezu tradycyjnego Roleskiego 1 średni por (biała część) sól pieprz
Słodkie okruszkiDanie dobrze komponuje się z frytkami i miksem sałat z sosem winegret. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 700-800 g mięsa wieprzowego pieczeniowego 80-100 g margaryny 3 ząbki czosnku 3-4 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek 200 g pieczarek 1-2 łyżki mąki pszennej (np. Wrocławska) WYKONANIE Mięso umyć i pokroić
Passions hobbies lifestron musztardą ,usmażyć na oleju.Paprykę pokroić w kosteczkę i wymieszać z z krążkami cebuli oraz 5 dag.sałaty.Na talerz wyłożyć makaron ,Schab i surówkę z papryki i sałaty, a także ugotowaną zielona fasolkę.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiNiby pierdoła dla niektórych, ale czasami zwykłe pyry do obiadu po porstu psują efekt dania, a tu propozycje na dodatki tj. duszone młode pory, pieczony kalafior i octem balsamicznym, sałata ze szpinaku z sosem sezamowym, mmm…. Genialny przewodnik po wszelkiego rodzaju cukrach, co do czego, jak przechowywać itd. Wiem, cukier do zło, ale nie dajmy się zwariować. Propozycje naleśników
greenscarfrondlu umieszczamy bulion wraz ze śmietanką, koperkiem i resztą przypraw (sól, pieprz). Gotowe, gorące pulpety wykładamy na półmisek i polewamy sosem. Świetnie pasuje do nich duża ilość świeżej sałaty Smacznego i dajcie znać czy ta wersja się u Was sprawdziła
Szybko Tanio Smacznieznowu przykrywam i znowu idę sobie. Po kolejnych 15 minutach jedzenie jest już gotowe czyli mięciutkie, przesiąknięte przyprawami, z przepysznym sosem. Najlepiej jeść gorące, do tego zimne piwko, jakaś sałata czy papryka na zagryzkę i już. Smacznego
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEchiński, tajski, czy inny – wszystkie bardzo lubię), przepis na chutney z mango jest dla Was! Tego rodzaju sosy zwykle kupuję gotowe i używam ich bardzo często, głównie do zielonych sałat lub do mięsa. Tym razem sos przygotowałam sama i jestem nim zachwycona. Jest gęsty, słodki i pikantny, choć ograniczyłam ilość chilli w stosunku do oryginalnego przepisu. Jego głównym składnikiem jest
Trzeci talerzziołach prowansalskich. Polędwiczka smakuje pysznie, jest soczysta i czuć w niej zioła: bazylię, majeranek, rozmaryn, szałwię, cząber, oregano, tymianek oraz miętę. Podałam ją z prostą surówką z miksem sałat, startą marchewką i pomidorkami koktajlowymi oraz z sosem vinegrette. Proste i smaczne danie, które nie wymaga od nas dużego wysiłku. Polecam i zapraszam serdecznie! OSTRA POLĘDWICZKA W ZIOŁACH PROWANSALSKICH
Zakątek rozkoszy kulinarnychPolecam domowe wyroby naprawdę nie są trudne , a warto je zrobić , gdyż niema nic bardziej zdrowego , a zarazem smaczniejszego niż cudowny , soczysty i aromatyczny plasterek schabu na kanapce z sałatą i majonezikiem.. Mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 2 kg schabu ( dość mocno się skurczy , ale można zrobić mniejszy kawałek ) 1 łyżka suszonej mielonej
Ogrodnik w podróżyporcję masy. Złożyć na pół i dokładnie zlepić boki. Posmarować pierożki rozmąconym żółtkiem i posypać sezamem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 30 minut. Podawać gorące z sałatą i pomidorkami. To było cudowne danie polecam. Miłego Walentego
Kuchnia PokoleńMarchew , sztuka - 50 gram - 10 kcal Ogórek , sztuka - 10 gram - 10 kcal Pomidor , sztuka - 150 gram - 21 kcal Rzodkiewka , sztuka - 10 gram - 1 Rzeżucha , łyżeczka - 5 gram - 1 kcal Sałata , mała główka - 30 gram - 3 kcal Seler Naciowy , gałązka - 20 gram - 2 kcal Ziemniak gotowany , sztuka - 150 gram - 90 kcal 1500- 1524 KCAL DO ZJEDZENIA PRZEZ CAŁY DZIEŃ
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizwiązania farszu dodałam troszkę startego żółtego sera, zaś dla aromatu nieco suszonej szałwii. Wszystko gotowałam w sosie pomidorowym i serwowałam z purée ziemniaczanym oraz gotowanym brokułem i mixem zielonej sałaty. Farsz Składniki (Porcji: 8 rolad) 6 filetów drobiowych, ok. 150 g / szt, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem 1 i 1/2 dużego ziemniaka, obierz i pokrój w maleńką kosteczkę
Szybko Szybkowar