ładniki:- 70 dag łopatki mielonej- 15 dag makaronu- 5 łyżek masła- 4 łyżki mąki- 2 szklanki mleka- 15 dag sera żółtego- 1 garść szczypiorku- 1 świeża czerwona papryka- 2 rzodkiewki- 2 ząbki czosnku- 2 jajka- 2 łyżki sosu balsamicznego- sól- pieprz- gałka muszkatołowa- 2 łyżki mielonej papryki słodkiej- 1 łyżka delikatu czerwonego do mięsPrzygotowanie:W pierwszej kolejności zabieramy się(...)zagotowujemy lekko osoloną wodę, wrzucamy do niej makaron i gotujemy al dente. Gotowy makaron odcedzamy i mieszamy z sosem. Mięso przekładamy do miski, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, czosnek, paprykę, rzodkiewki oraz jajka. Mase doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy dobrze. Keksówkę smarujemy tłuszczem i wykładamy masę miesą (3/4 objętości) na to nakładamy masę makaronową a następnie resztę masy mięsnej. Pieczemy
Zainspirowana w kuchniminut Składniki: 1 młody seler (z liśćmi) 1 pęczek młodej marchwi (bez liści) 2 młode korzenie pietruszki (z liśćmi) 1 pęczek botwinki (cały) garść świeżej melisy mały pęczek młodej rzodkiewki 3 duże ząbki młodego czosnku Świeżo mielony pieprz Sól himalajska Śmietanka kremówka 100 ml Przygotowanie: 1/ Umyte warzywa i zioła kroimy na małe kawałki, zalewamy podwójną ilością wody w stosunku
Kuchnia PROzdrowotnawiedzieć kiedy są świeże, zdrowie, smaczne i niedrogie. Co zatem najlepiej jeść w czerwcu? Warzywa bakłażan botwinka bób fasola szparagowa groszek zielony kalafior kapusta biała kalarepa karczochy patisony rzodkiewki sałata maślana szpinak Owoce: agrest czarny bez czereśnie jagody morele porzeczki rabarbar śliwki truskawki wiśnie Pamiętaj o mrożeniu Koniec sezonu na te produkty nie oznacza wcale, że musisz pożegnać się
Tradycyjna KuchniaZieleń, róż i biel tworzą piękną kompozycję kolorystyczną, zaś groszek... Artykuł KREM Z GROSZKU Z RZODKIEWKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEostatnich latach falafele podbiły Polskę. Nic w tym dziwnego:... Artykuł FALAFEL BURGER Z RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEPyszna, lekka surówka idealna do obiadu, jako dodatek do wędlin czy na grilla. Składniki: mała cukinia 3 ogórki gruntowe lub jeden długi 6-7 rzodkiewek płaska łyżeczka cukru pudru łyżka soku z cytryny 125 ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Przygotowanie Warzywa dokładnie płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sok z cytryny, cukier puder, jogurt i przyprawy. Mieszamy
e-PrzepisyKulinarnesamosów. Pikantny, lekko czosnkowy smak dipu doskonale komponuje się z łagodnymi przekąskami. Składniki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2-3 rzodkiewki 3-4 marynowane kurki lub inne grzyby … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypełni, więc dobrze zjeść coś lekkiego i zdrowego. Często ostatnio robię sałatki, które zabieram do pracy. Dziś proponuję sałatkę z roszponką. Składniki : 3 garści roszponki 3-4 średniej wielkości rzodkiewki pokrojone w plastry 5-6 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół sok z 1/3 cytryny W misce umieścić powyższe składniki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i gotowe. Prosta, szybka, smaczna
Niebieski kubek z kawajajca, poukłołdejcie sie je fajnie na jakim talyrzu i… smacznego 1 dowiedziałem 2 kłaść 3 ktoś 4 wrzucę 5 najbardziej 6 imprezie 7 gości 8 kilka 9 plastrów 10 rzodkiewek 11 szczypiorek 12 szczyptę 13 przekrójcie 14 pół 15 połowę 16 rozdrobnić 17 widelcem 18 kawałki 19 gdyby
Chop w kuchnipodłogę. Składniki (propozycje): pieczywo (chleb, bułki, bagietki, pumpernikiel) krakersy lub suche pieczywo liście cykorii belgijskiej (mogą być blatami kanapek dla gości, którzy muszą stosować dietę bezglutenową) sałata pomidorki koktajlowe rzodkiewki papryka żółta i czerwona ogórki konserwowe jajka ugotowane na twardo wędlina (np. szynka lub polędwica) cienkie kabanosy łosoś wędzony serek naturalny lub naturalny z dodatkami pasta z groszku z serami
Weekendy w domu i ogrodzieśniadanie czy kolację polecam przepyszny twarożek z rzodkiewką i ogórkiem gruntowym z dodatkiem szczypiorku. Idealne śniadanie na weekend! Czytaj więcej
Ana Mari's worldsałatkowy koperkowo-ziołowy torebkę ryżu cebula 4 rzodkiewka przyprawy: sol, pieprz, chili mielone, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona 1. Ugotować torebkę ryżu. Po ugotowaniu ryżu ostudzić i włożyć do miseczki. 2. zrobić sos sałatkowy koperkowo-ziołowy 3. Pokrój cebule i rzodkiewke w kostkę 4. Zmieszaj przyprawy: sol, pieprz, chili mielone, papryka
Idus NovoKolorowa bomba witaminowa Składniki: 1/2 główki białej kapusty, poszatkowanej 1/2 dużej papryki 1 jabłko 1 ogórek 10 rzodkiewek 2 marchewki pęczek koperku 3 łyżki oleju/oliwy 2-3 łyżki octu winnego białego sól, pieprz, cukier do smaku Wszystkie warzywa posiekać lub zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, wymieszać. Doprawić olejem, octem oraz solą, pieprzem i cukrem. Dodać posiekany koperek. Wszystko
Moja Galeria Smakugłodnego nic trudnego. Oto bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka, z produktów które miałam pod ręką. kilka liści sałaty lodowej 1 jajko na twardo 2 rzodkiewki kilka zielonych oliwek 1/3 czerwonej papryki 1 mały kiszony ogórek natka pietruszki kilka małych kaparów sól pieprz oliwa z oliwek
Jemy PijemyZrobić sałatkę! Chrupiącą i bardzo sycącą. W jej skład wchodzą liście jarmużu, makaron, fasolka z puszki (o tym dlaczego pojawiła się w mojej kuchni dowiecie się już niebawem!), cebulki, rzodkiewka, szczypior, kilka gałązek tymianku oraz majonez z awokado. Znajdziecie w niej wszystko: witaminki
wegetalerze