przykryciem i na łagodnym ogniu przez kolejne 10 – 15 minut. Solimy do smaku. Gdy trochę ostygnie dodajemy pomidorki, ogórki kiszone, pietruszkę, oliwki. A czemu by nie i rzodkiewkę? Doprawiamy do smaku dodając oliwę z oliwek i sok z cytryny, a także sól i pieprz. Właściwie można tu dowolnie komponować składniki, coś na zasadzie sałatki na winie, czyli co się
MODA NA BIOdziś :) Składniki (na 6 sztuk): 6 placków tortilli 1 opakowanie kotletów sojowych (100-150g) 1/2 główki sałaty 3 pomidory 3 ogórki konserwowe duże lub 6 małych korniszonów 6 rzodkiewek Sos: 1 mały jogurt naturalny gęsty 4 łyżki majonezu 4 łyżki pikantnego ketchupu 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko mąka pszenna oraz bułka tarta do panierowania
Kuchnia w czekoladziegdyż przyrządzane w zbyt wysokiej temperaturze, przez zbyt długi czas, tracą swoje cenne właściwości. Aby wspomóc działanie antynowotworowe brokułów, zaleca się ich jedzenie z pomidorami lub warzywami kapustnymi czy rzodkiewkami. Dzisiaj u nas gotowane na parze brokuły, z lekkim sosem czosnkowym. Jeśli jesteś na diecie, to doskonałe danie dla Ciebie. Oczywiście, sos na bazie jogurtu jest lekki i ma delikatny
Mieszam w Garnkujest banalnie proste: mieszamy po 1 łyżce jogurtu, musztardy i majonezu oraz doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu. Składniki: 2 bułki razowe garść świeżego jarmużu 1/2 pomidora 2 rzodkiewki ogórek 1/2 czerwonej cebuli 250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej) 1 jajko 1 łyżka siemienia lnianego 2 plasterki sera gouda ser chedar musztarda sarepska przyprawy: sól himalajska, pieprz
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!danie tradycyjnie było podawane w dni postne. Więcej informacji o gziku tutaj . Przepis cytuję za Renią. Oprócz wymienionych składników, dodałam do twarogu drobno pokrojone rzodkiewki, a wszystko popiłam domowym, zsiadłym mlekiem. Prosto i pysznie! Składniki: 6 ziemniaków (o podobnej wielkości) 20 dkg twarogu półtłustego (w kostce) 150 ml kwaśnej śmietany (12-18 %) lub jogurtu naturalnego
Stare Garyprzygotowałam tylko moje dwa maluchy :) Moim zadaniem było jedynie pokroić warzywa. Takiego jeżyka zjedliśmy na kolacje :) Składniki: 250g twarogu 3-4 rzodkiewki pół ogórka gruntowego 2 łyżki szczypiorku 2 łyżki kwaśnej śmietany sól, pieprz świeżo mielony Przygotowanie: Warzywa pokroić
Amatorka kuchennawpływem wilgoci, światła i temperatury, zaczynają kiełkować, przekazując młodej roślince wszystko co najlepsze. Kiełki możemy jeść w dużych ilościach, ponieważ zawierają niewiele kalorii. Kiełki możemy zrobić z nasion: rzodkiewki, brokułu, grochu, owsa, lucerny, soji, buraka, fasoli, kozieradki, rzeżuchy, pszenicy czy koniczyny…można tutaj wymieniać długo. Pyszne kiełki z fasoli mung, są stałym elementem kuchni wschodniej. Do robienia kiełków, najlepiej
Mieszam w Garnkusmaku. My lubimy surówki, bo można je bardzo wdzięcznie komponować w zależności od tego, co akurat mamy pod ręką w lodówce. Świetnie sprawdzi się tutaj nawet sałata lodowa, rzodkiewki czy ogórek świeży. Gotowanie to zabawa i masa eksperymentów, więc zachęcam do szukania swoich smaków, choćby modyfikując przyprawy – dodając cukier czy sok z cytryny lub zastępując jogurt np oliwą. Drukuj
Mieszam w Garnkumłodą cukinię, ale wtedy jest tyle świeżych warzyw, że ciężko się zdecydować na które akurat mamy ochotę. Bazę surówki stanowi cukinia, lekkiej ostrości dodaje czerwona cebula i kiełki rzodkiewki a orzechy zapewniają dodatek chrupkości
Milion Smakówsposób niż w tradycyjnej panierce. Tym razem przygotowałam je w cieście naleśnikowym. Wyszły pyszne, soczyste i pachnące przyprawami. Kotleciki podałam z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z zielonej sałaty z rzodkiewką. 5 kotletów schabowych bez kości 2 jajka 1 szklanka mleka ok 1 szkl mąki pszennej Luksusowej Młynomag łyżeczka papryki słodkiej 1-2 łyżki przyprawy gyros sól świeżo zmielony pieprz
Smakołyki Asijeżeli jest jeszcze niskokaloryczne i zdrowe to dla mnie idealnie. Zapraszam zatem na sałatkę śniadaniową... 1 mała pierś z kurczaka 1/4 dyni Hokaido 5 łyżek popingu z amarantusa kiełki rzodkiewki - ilość wg uznania mieszanka sałat - ilość według uznania 5 łyżek słonecznika oliwa sezamowa Dynie wydrążamy i smarujemy oliwą, przyprawiamy kuminem i solą. Pieczemy ok. 25 minut
Humanistka w kuchniChrupiący dodatek do obiadu Składniki 1 sałata masłowa 1 kalarepa 2 młode marchewki kilka rzodkiewek 2 łyżki łuskanego słonecznika sól, pieprz oliwa z oliwek Sposób przygotowania Sałatę porwać … Czytaj dalej Surówka z kalarepy
czarrna od kuchniDietetyczne nie znaczy nudne :) Składniki 2 ugotowane na twardo jajka sałata lodowa kilka rzodkiewek kawałek ogórka szczypiorek 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz, sól Sposób przygotowania Sałatę pokroić … Czytaj dalej Surówka z jajkiem
czarrna od kuchni