rzodkiewka - 1500 przepisów (strona:60/100)

Serowe Tabasco 216

Składniki: 250 g ser sałatkowy półtłusty 1 mała cebula poł dużego pomidora  1 ogórek 22 oliwki 2-3 rzodkiewka cytryna przyprawy: sol, pieprz ziołowy, chili mielone, kapary,sos tabasco 1. Wyłożyć do miski ser sałatkowy półtłusty. 2.Przekroić w pól oliwki i pokrpic 3-4 kroplami sosu tabasco 2. Pokrojone w kostkę  cebule, pomidory, ogórka

Idus Novo
Weekendowe śniadanie - śródziemnomorska pasta bakłażanowa 161

łyżka posiekanej bazylii, inne zioła wg. uznania, sok i skórka otarta w wyszorowanej z cytryny, sól i pieprz do smaku. Do podania: kiełki słonecznika, mizeria z ogórka i rzodkiewki, grzanki lub tosty. Przygotowanie:   Bakłażany nakłuć nożem, wyłożyć na blachę do pieczenia, czosnek zawinąć w folię aluminiową, upiec razem z bakłażanami (190 stopni, 40 minut). Na patelni podgrzać 2 łyżki

SzczyptaSmaQ
WIOSENNA SURÓWKA DO OBIADU Z SAŁATĄ, KUKURYDZĄ, OGÓRKIEM I KOPERKIEM 312

Surówka , która składa się z dresingu śmietanowo-koperkowego wymieszanego z sałatą, rzodkiewkami, ogórkiem i kukurydzą, stanowi idealny dodatek do grillowanych/pieczonych mięs i warzyw. Serdecznie polecam :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło

Przepisy Aleksandry
Grillowane warzywa i moda. 138

powodzeniem zastępuje cały obiad. Potrzebujemy: paprykę żółtą, czerwoną, zieloną po 1 sztuce bakłażana 2 cukinie ½ twardego jabłka 1 twardą gruszkę czerwoną cebulę 1 awokado 1 średniej wielkości granat kilka rzodkiewek pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny Na sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz 1 ząbek czosnku drobno posiekany

ladykitchen
Serek z rzodkiewką, pomidorem, szczypiorkiem, orzechami i sałatą 126

Orzechy włoskie w towarzystwie pomidorów? Dlaczego nie :) Mam nadzieję, że taka kompozycja Wam posmakuje :) Składniki : pół opakowania serka wiejskiego pół pomidora kilka orzechów włoskich szczypiorek sałata zioła prowansalskie 1 rzodkiewka  Warzywa pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Posypać ziołami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Wegański twarożek z warzywami 154

zdecydowanie główną rolę. Pyszna i orzeźwiająca propozycja na śniadanie - w łaśnie tak smakuje wiosna! Składniki: 1-1 ½ kostki Bio Tofu naturalnego Polsoja 4-5 łyżek migdałowej śmietanki 1 pęczek rzodkiewek 3-4 małe ogórki gruntowe 3 cebulki dymki ½ czerwonej papryki szczypiorek, koperek sól, pieprz do smaku Pokruszone tofu oraz śmietankę delikatnie zmiksuj za pomocą ręcznego blendera – masa nie ma być

Roślinna - blog wegański
Wiosenny twarożek z rzodkiewką i ogórkiem gruntowym 162

śniadanie czy kolację polecam przepyszny twarożek z rzodkiewką i ogórkiem gruntowym z dodatkiem szczypiorku. Idealne śniadanie na weekend! Czytaj więcej

Ana Mari's world
okoń morski 189

sztuk herbatników maślanych 6 łyżek majonezu garść posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej mięty mąka do obtoczenia ryby oliwa do usmażenia ryby  2 łyżki klarowanego masła DODATKOWO kolorowe marchewki rzodkiewki kiełki sałaty Groszek zielony blendujemy razem z koprem  i miętą  dodając na koniec majonez i sól , zostawiamy  kilka sztuk groszku zielonego do dekoracji .  Ciastka kruszymy. Rybę

na gazie
Chłodnik litewski na maślance 148

najczęściej przygotowuje się go na maślance, jednak z powodzeniem możemy użyć kefiru, czy zsiadłego mleka.Składniki:1 litr maślankikilka młodych buraków lub pęczek botwiny2 ogórki, pokrojone w kawałki1 pęczek rzodkiewki, pokrojonej w talarki1 pęczek koperku, posiekanego2-3 ząbki czosnku, starteświeżo mielony pieprzsólPrzygotowanie:Buraki ugotować w całości. Ostudzić. Następnie obrać i pokroić na małe kawałki, np. w paski lub w kostkę

Food Square
Chłodnik litewski 141

cytrynypęczek koperkupęczek szczypiorkusól, pieprzPrzygotowanie:Buraki obieramy, drobno kroimy i dusimy w 250 ml wody przez około 10 minut. Studzimy. Dodajemy jogurt, śmietanę i sok z cytryny. Ogórki i rzodkiewkę kroimy w kostkę, dodajemy do chłodniku. Podobnie jak posiekany koperek i szczypiorek. Przyprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy z jajkiem na twardo

Smakowity Blog Kulinarny
Prosta surówka - fenkuł i granat 177

humor. Polecam! A tu inne sałatki i surówki z fenkułem: -  Fenkuł i czerwone pomarańcze - sałatka -  Sałatka z fenkułem, łososiem i truskawkami -  Turecka sałatka z fenkuła i rzodkiewki -  Zielona sałatka z groszkiem, fenkułem, ogórkami  i szparagami składniki 1 fenkuł - koper włoski 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 limonki łyżka posiekanego koperku sól, pieprz papryka

Stare Gary
Bezglutenowe podróże, czyli kulinarny Berlin w 3 dni. [przewodnik] 199

starają się unikać. Znajdzie się tutaj także coś dla wegan. Trudno mi powtórzyć co zamówiłam bo kontakt z obsługą bazował na gestykulacji, ale na moim ogromnym talerzu wylądowała marynowana rzodkiewka (przepyszna), hummus, frytki, sałatka, kalafior i falafele. Polecam także wszystkim mięsożercom! Niedziela. Niedziela rządzi się swoimi prawami – nawet na wyjeździe staram się by była raczej spokojna i by nie zabrakło

Fill The Bowl
Najlepsze książki o fermentacji 2016 151

roku na później, ale też oszczędności na żywności i możliwość obdarowania najbliższych nawet, jeśli mamy ograniczony budżet. Co bym ukisiła z przepisów z tej książki? Dobrze wygląda kiszony soliród, rzodkiewki, sałatka z fenkuła i pomarańczy ze słoika, czy pikantne mieszanki warzywne typu piccalili. Smacznego! The Modern Preserver: Chutneys, Pickles, Jams and More Autorka: Kylee Newton Wydawnictwo: Square Peg Język: angielski

Ugotowane pozamiatane
Boże Narodzenie w staropolskim stylu 144

korzenie pasternaku 1 kostka masła 50 ml śmietany 36 % 0,2 l śmietany 36% zwykłej lub podwójnie pasteryzowanej pół pęczka pietruszki 1 szczypta gałki muszkatołowej 10 sztuk kiszonej rzodkiewki (rzodkiew - 1 l wody 2 łyżki soli, szczypta pieprzu, 4 ząbki czosnku) 50 ml octu winnego Umyte jabłka wkładamy do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut

Wiem co jem
“Kiszonki i fermentacje” – recenzja 168

drzewo. Osobiście jestem jednak z bardziej plebejskiej szkoły – lubię kiszone ogórki nadziewane kabanosem. Mimo to chętnie popatrzę na przepisy w wersję ą ę np. tatar z kiszoną rzodkiewką, czosnkiem i grzybami. Książka zaczyna się od zachwytu charakterystycznym fenolowym zapachem, jakie mają wszelkie kiszonki, octy i marynaty i który jest wspólny dla wszystkim arcydzieł kulinarnych, także dla kakao i alkoholi

Ugotowane pozamiatane