chcemy mieć mocniej spieczone wystarczy trochę dłużej potrzymać w piekarniku. Studzimy na kratce. Smacznego! Ps. Świetnie smakują zarówno na słodko z ulubionym dżemem jak i z białym serkiem i rzodkiewką
Tagebuch po polskujeszcze było ładnie i wiosennie, to codziennie chodziłam sobie na targ. A na targu fajne są rzeczy – rzodkiewki, szczypiorki, zielone cebulki, świeży szpinak. Kilka takich pęczków wraz z korzonkami i jakoś tak smaczniej się je. Teraz zimno, deszcz pada, muszę zmuszać się do spacerów, ale i tak szpinak nie zawodzi i rozjaśnia ... [Read more
Gotuj z Blue Ravendziękuję za zgłoszenia do udziału w akcji. Szczególne podziękowania kieruję do autorów poniższych przepisów : Niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swe kanapki mają - pajda z rzodkiewką autor: djdomin; blog: Kaflowa Kuchnia Konstytucyjny mus truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą. autorka: Fiolka; blog: Student w kuchni! Kryć się! Patriotyczny twarożek kanapkowy autorka: aaasikkk; blog: Grunt
Weekendy w domu i ogrodziespodoba i będziecie sięgać po niego często:) Składniki: sałata lollo (może być też mix sałat, do woli, oby było zdrowo i zielono) 180 g tofu naturalnego 35 g kiełków rzodkiewki 1 papryka czerwona 1 zielony ogórek kilka sztuk czarnych oliwek 2 suszone pomidory 0,5 szklanki ryżu ugotowanego w kurkumie 3 łyżki sosu sojowego (2 łyżki bezpośrednio
Zasmakuj Kuchnimaja do września Kukurydza - od lipca do października Ogórek - od maja do października Papryka - od lipca do września Pomidor - od kwietnia do października Rabarbar - od maja do lipca Rzodkiewka - od marca do sierpnia Szparagi - od maja do lipca Smacznego
Zasmakuj Kuchniwstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na środkową półkę i zapiekam około 5 minut, tak żeby kromki ładnie się zrumieniły. Gotową pastę nakładam na grzanki, na górę kładę rzodkiewkę, szczypiorek, pomidora to co mam akurat w lodówce. Pasta z tuńczykiem na kanapki jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujewłaśnie szlag trafił, i gapiąc się na warzywa w Biedrze, w nadziei, że może gdzieś ktoś upchnął te nieszczęsne kalarepki, mój wzrok padł na to dziwactwo. Nie przepadam za rzodkiewką, serio, a ta biała do tego jak mutant wygląda, ale raz miałam przyjemność ją skosztować i stwierdziłam, że jako zamiennik idealnie się nada. Nie myliłam się! Składniki
greenscarfSmaczny , lekki posiłek kolacyjny. sałata mix 0.5 puszki ryby w oleju roślinnym 5 rzodkiewek ***************************************** Na talerzu ułożyć sałatę , wyłożyć rybę wraz z olejem , a na wierzch pokroić plasterki rzodkiewki.Smacznego!.Podawać z kromką pieczywa chrupkiego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipastę z porem, jajkiem i żółtym serem. Jak zawsze prosto i smacznie. Spróbujcie. A jeżeli szukacie innych pomysłów na pasty do codziennych kanapek zajrzyjcie tutaj: delikatnie chrzanowa pasta z rzodkiewką , pasta na serkach topionych , pomidorowa pasta z tuńczyka z kiełkami , pasta koperkowa . Pasta kanapkowa z pora, jajek i sera. Do przygotowania mojej pasty użyłam majonezu Folwark Pasta kanapkowa z pora
Słodkie okruszkicoś zdrowego do pochrupania podczas filmu lub po prostu gdy mamy ochotę coś podjeść. Wystarczą ulubione warzywa. U mnie to były: czerwona papryka, ogórek, marchewka, seler naciowy, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, świeża bazylia. Oprócz warzyw można dodać mozzarellę. U mnie to były mini kulki mozzarelli. Dodatkowo sos. Można zrobić swój ulubiony. Ja wczoraj zrobiłam sos tzatziki: starty ogórek świeży
W kuchni u Monikiwarzyw i owoców. Ale nie każdy wie co to jest porcja . Eksperci odpowiedzieli, że porcja to "garść", np. pół pomidora średnie jabłko 150 gram surówki szklanka soku owocowego 6 rzodkiewek. Przy czym 3/4 powinny stanowić warzywa, a 1/4 owoce. Porcja owoców może być zastąpiona sokiem (szklanka soku). Warzywa i owoce to antyoksydacyjne wsparcie dla naszego organizmu. Podczas sytuacji stresowych narażamy
AZgotuj!grilla, ale również jako samodzielny posiłek np lunch. Polecam, bo dodać do tej sałatki możemy wszystko na co tylko mamy ochotę. Składniki : * ulubiony mix sałat * zielony ogórek * pół pęczka rzodkiewek * szczypiorek * kulka mozzarelli * ćwiartka czerwonej cebuli * sól, pieprz * łyżka soku z cytryny * łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić na dowolne kawałki i ułożyć na sałacie. Przyprawić
Magiczne Życie Martyurozmaicić codzienne śniadania? Wiosną, kiedy pojawia się wiele nowych warzyw i owoców nie jest to takie trudne. Rzodkiewka, zielona sałata czy botwinka to świetne dodatki do naszych kanapek. Zawsze sprawdzi się rukola, najlepiej drobnolistna czy sałata lodowa i roszponka. Dla wielbicieli mięsnych dodatków można przygotować grillowane filety z kurczaka czy indyka. Zamiast tradycyjnego smarowania masłem, wykorzystajmy ulubiony kremowy serek kozi
Moja smaczna kuchniakromki chleba 2 plasterki szynki z indyka 1 łyżka kiełków z rzodkiewki 0.5 pomarańczy herbata bez cukru ****************************** Na kanapkach ułożyć pokrojoną szynkę i posypać kiełkami.Podawać z pomarańczą
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiocet winny- 1 łyżeczka pieprz kolorowy płatki suszonej cebuli Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną. Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić także w półplasterki. Wsypać do miski. Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką, dodać zioła do sałatek
Camilla w kuchni