rzodkiewka - 1500 przepisów (strona:66/100)

Wiosenna pasta z awokado 180

takim śniadaniu nie czuć głodu przez następne 4-5 godzin. Bardzo sycące i pożywne. Składniki; Awokado jajko rzodkiewka pietruszka kielki czosnek 1 łyżeczkę soku z cytryny sól himalajską i pieprz do smaku Wykonanie; W głębokim talerzu rozgnieść widelcem jajko i awokado. Dodać pozostałe składniki i wymieszać

Anioły w kuchni
Sałatka z kolorowych marchwi 116

kolorowych marchwi i były to żółte, czarne, fioletowe i białe. Smakiem niewiele różnią się od siebie ale wygląd jest zachwycający. Marchewki zakupiłam w Fusion Gusto . Zakupiłam tam także arbuzowe rzodkiewki, lekko pikantne i widowiskowe i stąd mój pomysł na sałatkę. Zachęcam do zakupu i wypróbowania przepisu. Sałatka z kolorowych marchwi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z ogórka i czerwonej cebuli 178

głębsze połączenie smaku ogórka oraz cebuli. Jeśli macie ostrą czerwoną cebulkę, aby złagodzić jej smak, warto posypać ją delikatnie solą. A następnie odlać powstały sok. Do sałatki można dodać rzodkiewkę, awokado, miks sałat czy tak naprawdę co przyjdzie Wam do głowy. Krewetki też doskonale się sprawdzą. Sałatka sprawdza się świetnie jako przystawka do mięs pieczonych czy grillowanych ale również

Mieszam w Garnku
Różowe jajka z kiełkami 140

wywarem. Odtawić na 1 godzinę. Po tym czasie jajka, wyjmujemy, przekrajamy na pół. Dodatkowo: 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki suszonego tymianku sól, pieprz kiełki np. rzodkiewki Z jajek usuwamy żółtka. Umieszczamy w miseczce i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, musztardę i przyprawy. Mieszamy.  Farsz przekładamy do wyciskarki z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdki. Wypełniamy zagłębienia

kulinarnyswiatdomi
Ryba zapiekana ze szpinakiem i beszamelem 163

ładny Sprawdzi się na proszoną kolację gdyż dobrze się prezentuje zarówno w naczyniu jak i na talerzu. Smacznym dodatkiem do tak przyrządzonej ryby będzie sałatka z młodej sałaty, rzodkiewki i szczypiorku skropiona odrobiną sosu vinaigrette. Wcześniej jakoś nie mogłam się przekonać do sosu beszamelowego jednak po tej zapiekance chyba zacznę troszkę z nim eksperymentować okazał się naprawdę smaczny a stwarza

sierotka maRysia w kuchni
Sałatka z selerem naciowym 115

witamin. Uwielbiam sałatki, w których jest mnóstwo świeżych warzyw, a ta sałatka taka właśnie jest. Polecam, zasmakuje. WIOSENNA SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM Składniki: 3-4 gałązki selera naciowego kilka rzodkiewek 1/2 sporej wielkości jabłka 1/2 świeżego ogórka garść orzechów włoskich derssing: 4 łyżki oliwy z oliwek sok z 1 plastra cytryny sól i pieprz Przygotowanie:  Wszystkie warzywa kroimy

Bon appetit mon amie
Wiosenne spring rolls ze świeżymi warzywami i pełnoziarnistym makaronem kokardki. 170

papieru ryżowego (ja skorzystałam z okrągłego) 100 g makaronu pełne ziarno kokardki Lubella pęczek natki pietruszki pęczek szczypiorku pół zielonego ogórka pomidor malinowy 6 dużych liści sałaty lodowej pęczek rzodkiewki papryka czerwona sól i pieprz * do całości można dodać swoje ulubione dodatki - grillowanego kurczaka, orzechy itp. Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu - 10 minut (z dodatkiem soli).  Warzywa

Poezja Smaków - blog kulinarny
MAKRELA Z BUŁECZKĄ -PIERWSZE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 125

Danie ma 352 kcal. kawałek wędzonej makreli 120 g. kiełki rzodkiewki 50 g. 3 kromki bułki pszennnej 45 g. 1 pojemnik jogurtu owocowego light 150g. herbata nieslodzona bez ograniczeń *************************************************** Makrelę obrać z ości i rozsmarować na bułce ,posypać wierzch kółkami rzodkiewki.Podawać z jogurtem owocowym.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
W domu: pyszny twarożek 227

Zawsze kiedy mam okazję kupić wiejski biały ser, nie mogę się doczekać kiedy zrobię z niego pyszny twarożek. Zazwyczaj jest to wersja ze szczypiorkiem albo z rzodkiewką. Dzisiaj postanowiłam przygotować twarożek z miętą i skórką cytrynową. Świeży i aromatyczny smak z samego rana, to jest to! Zapraszam SKŁADNIKI: 4 łyżki twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego 4 listki mięty skórka otarta

Kuchnia w biegu
Placki z młodych ziemniaków 156

patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy porcje ciasta  i smażymy do zrumienienia z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym i gotowe. Możemy podać z wiosenną surówką z sałaty, rzodkiewki, szczypiorku i jogurtu. Smacznego

Maminek kulinarny
Pieczone warzywa z serem 160

sumie powinnam lubić wiosnę. Nie, no lubię wiosnę, ale nie lubię tego momentu, kiedy niby ciepło, niby rzodkiewki i pomidory już są, ale dalej smakują papierem. Na wiosnę chce mi się zmian, chce mi się czegoś nowego, nowych smaków, zapachów i miejsc. O ile nowe miejsca sobie zorganizuję, to dostępność produktów spożywczych na przednówku jest na tyle uboga, że należy

ladykitchen
Chleb bez mąki 140

Jako, że nie posiadam tego urządzenia, posłużyłam się mikserem a następnie drewnianą łyżką, i chlebek również się udał :) Ja swoje kanapki przyrządziłam z sałatą, żółtym serem, koperkiem i kiełkami rzodkiewki. A Wy z czym zjedlibyście taki chlebek

My simple kitchen
sałatka z polędwicą łososiową 126

lodówki. Rano wystarczy tylko polać sałatkę sosem tuż przed samym jedzeniem! Składniki: garść sałaty rukola 2 pomidory koktajlowe pokrojone na ćwiartki 4 czarne oliwki pokrojone na pół kiełki rzodkiewki i słonecznika 5 plasterków polędwicy łososiowej kawałek ogórka pokrojonego w pół plastry Sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól ziołowa i pieprz kolorowy do smaku (można

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kolorowa sałatka 150

jedzeniem! Polecam też przepis na sałatkę z jajkiem i sosem tatarskim . Składniki: sałata rukola mix sałat 2 pomidory koktajlowe pokrojone na ćwiartki 4 czarne oliwki pokrojone na pół kiełki rzodkiewki i słonecznika 1 jajko ugotowane na twardo pokrojone w plastry Sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soku z cytryny sól ziołowa i pieprz kolorowy do smaku (można dodać

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka faszerowane z curry i imbirem 127

łyżeczka), solimy, dodajemy curry, łyżeczkę pieprzu cytrynowego i jogurt naturalny. Rozgniatamy widelcem i mieszamy do momentu aż uzyskamy jednolitą, gładką masę. Faszerujemy jajka. Na koniec dekorujemy  kiełkami brokułów, rzodkiewką i posypujemy pieprzem cytrynowym

noteskulinarnyfiga