Grzybek Tybetański - kefirowy

Grzybek Tybetański - kefirowy

Grzybek Tybetański - kefirowy

Po długich poszukiwaniach udało mi się wreszcie zdobyć startową porcję grzybka. Który produkuje pyszny kefir, delikatniejszy niż zwykłe zsiadłe mleko i zdrowszy. By zacząć hodowlę potrzebne będą nam starter ziaren grzybka tybetańskiego szklanka mleka najlepsze niepasteryzowane lub nisko pasteryzowane szklany słoik  serwetka papierowa i gumka plastikowe sitko  drewniana lub plastikowa łyżka. ZASADY HODOWLI  żródło Grzybka przepłucz zimną bieżącą wodą na plastikowym sitku aż nie będzie pokryty... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.