Różowe jajka z kiełkami

Różowe jajka z kiełkami

Różowe jajka z kiełkami

Składniki: 5 jajek 3 buraczki 2 szklanki wody 1 szklanka octu winnego Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, wystudzić. Obrać ze skorupek. Buraki obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka, zalać wodą i octem. Gotować przez 20 minut. Wystudzić. Do zimnej zalewy włożyć zimne jajka. Jajka muszą być całkowicie zakryte wywarem. Odtawić na 1 godzinę. Po tym czasie jajka, wyjmujemy, przekrajamy na pół. Dodatkowo: 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki suszonego tymianku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.