znajdziesz przepis. Klik. Składniki: (to zestaw na 4 porcję, pomnóż razy tyle, ile potrzebujesz) Chudy twaróg 200g 4 czubate łyżki, Mleko chude (może być roślinne) 120g 1/2 szklanki, Rzodkiewka 80g 1 pęczek, Szczypiorek 40g 1/2 pęczka, Zmielone nasiona babki płesznik (jest to naturalny błonnik) 2 łyżeczki, Sól himalajska, pieprz do smaku. Zapraszam Cię do skorzystania z promocji , która(...)trwa do końca maja - otrzymasz indywidualną i profesjonalną dietę odchudzającą na 7 dni za jedyne 35 zł zamiast 50zł ! Możesz ją kupić tutaj. Klik. Rzodkiewkę umyj i zetrzyj na tarce z małymi oczkami, ser zetrzyj przez sito . W misce połącz wszystkie składniki , dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Tak uzyskaną pastą posmaruj dosyć grubo
IzaGotujedomu nigdy nie dotrwał tego czasu. Jak ktoś lubi to może dodać ugotowane jajko (; Składniki: pęczek botwinki pęczek koperku pęczek szczypiorku duży, długi ogórek 5 rzodkiewek 0,7 litra kefiru 0,7 litra jogurtu sól do smaku kwasek cytrynowy do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie (25 minut) : - warzywa dobrze wypłukać - botwinkę razem z małymi buraczkami pociąć na małe kawałki. Przełożyć(...)garnka i zalać szklanką gorącej wody a następnie gotować przez 10 minut od zawrzenia - koperek i szczypiorek bardzo drobno posiekać - ogórek i rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach - kefir i jogurt wlać do większego naczynia, dodać ostudzoną botwinkę (wraz z wodą), dodać resztę składników, przyprawić do smaku - delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny SMACZNEGO! Zobacz także
Pora na pora i pomidoratego bardzo lekki – jedna porcja to tylko 147 kcal. Podajemy z młodymi ziemniakami. Składniki (2 porcje): 450 g kefiru ogórek długi, lub 4-5 gruntowych duży pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku łyżeczka soku z cytryny łyżka posiekanego koperku sól, pieprz pół łyżeczki cukru Przygotowanie Ogórek obieramy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki oczyszczamy i również kroimy w plastry, Szczypiorek siekamy. Warzywa
e-PrzepisyKulinarnesałatki, żeby było jeszcze bardziej zdrowo i sycąco. Danie idealne na lekki lunch lub kolację. W dodatku robi się ekspresowo :) Składniki na 2 porcje: 2 garści mieszanki sałat Pęczek rzodkiewki Pół czerwonej cebuli 12 zielonych szparagów 2 jajka Mieszanka prażonych ziaren "Piekło-niebo" od Ziarenkowo Świeży szczypiorek Sól, pieprz Dressing: 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki oliwy(...)drugim jajkiem. Obie "sakiewki" wkładamy do wrzącej wody i gotujemy 3-4 minuty, aby białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne, Na talerze wykładamy sałatę, pokrojone w plasterki rzodkiewki oraz półplasterki cebuli. Na sałacie układamy po 6 ugotowanych na parze szparagów, a na szparagach bardzo delikatnie układamy wyjęte z folii podgotowane jajka, które przyprawiamy solą, pieprzem i szczypiorkiem. Całosć posypujemy
Zawsze głodna!terenie” smakuje jeszcze lepiej. Jak co sobotę wybraliśmy się na działkę moich rodziców aby odpocząć po intensywnym tygodniu. Na kolację zjedliśmy tam przepyszną wiosenną tartę z botwinką, ogórkiem, rzodkiewkami i serem feta. Zapiekaną ze śmietanką i podaną z delikatnym sosem jogurtowym. Niebo w gębie! Poza tym, że jest pysznie to jeszcze zdrowo :) Botwina jest bardzo cennym źródłem błonnika, zawiera
Mienta blogłyżeczka suszonego tymianku 3 łyżki naturalnego, zmielonego twarożku 2 łyżki twarożku typu włoskiego 3 łyżki startej mozzarelli (lub cheddara, opcja również wypróbowana) pół pęczka cienkiego szczypiorku 2 starte rzodkiewki 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Ziemniaki w całości gotujemy do miękkości. Odcedzamy je, przekrawamy na pół i obtaczamy w marynacie. Układamy na blaszce do pieczenia(...)stopniach pieczemy około 20 minut. Wszystkie sery mieszamy ze sobą oraz z posiekanym szczypiorkiem, startą rzodkiewką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku. Na każdego ziemniaka nakładamy farsz i zapiekamy do momentu rozpuszczenia się mozzarelli lub cheddara. Podajemy jako danie główne lub […] Artykuł Młode ziemniaki zapiekane z twarożkiem i mozzarellą pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogtaka sałatka ,kiedy wszystko gotowe i dodajemy parę składników i w 5 minut mamy sałatkę ! Moja taka jest. Składniki -gotowy mix sałat umytych -rzodkiewka -ser koryciński -pomidorki koktajlowe -szczypiorek -bazylia -czarnuszka -glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny Sałatkę wyłóż na talerz, dodaj ser, pokrojone pomidory, rzodkiewkę. Posyp szczypiorkiem, solą i bazylią. Na koniec czarnuszka i glassa sojowa z octem
Z Kuchni Do Kuchnimakaronowe :) A do nich idealnie pasuje tuńczyk z puszki. Jutro piątek, więc może ktoś zechce skorzystać... Składniki : garść małego makaronu (u mnie małe kokardki) tuńczyk sałatkowy z puszki 3 rzodkiewki ok. 10 oliwek 3 ogórki korniszone pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki oliwy Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Przełożyć makaron do salaterki, dolać oliwę. Dorzucić(...)odciśnięty tuńczyk, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojone w plasterki rzodkiewki oraz połówki oliwek. Rozdrobnić natkę pietruszki i dodać do sałatki. Wszystkie składniki wymieszać i zajadać po jakimś kwadransie :) -------- Podobne: Sałatka makaronowa z szynką Sałatka makaronowa ze śledziem Sałatka warzywna z kaszą jaglaną
Weekendy w domu i ogrodziegłównego śniadaniowego - polecam smaczną i wyjątkową w swojej prostocie przekąskę - grzanki francuskie :) Pyszne zarówno z energetyczną kawą jak i zieloną herbatą. Na grzanki potrzebujemy: - chleb domowy lub tostowy - kiełki rzodkiewki - olej - pieprz - sól - jajko - mleko Upijamy jajko, dodajemy 30ml mleka, doprawiamy sola i pieprzem. W mieszance maczamy chleb i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Gotowe grzanki posypujemy kiełkami rzodkiewki. I gotowe
upichconaprzyjaciółki Anki udało mi się załapać na pyszny chłodnik Nie mogłam nie wziąć przepisu! Składniki: - botwinka - marchewka młoda - pietruszka - por - kostka rosołowa - 4-5 surowych średnich ogórków gruntowych - 5 rzodkiewek - pęczek szczypiorku - pęczek koperku - łyżeczka koncentratu pomidorowego - śmietana 12 volt - 4 jajka na twardo - botwinkę, marchewkę młoda, pietruszkę oraz por drobno pokroić lub zetrzeć na tarce i zagotować z dodatkiem(...)łyżeczka koncentratu pomidorowego – dodać w trakcie gotowania dla dodania kolorku i smaku - zagotowany wywar wystudzić i potem wstawić na godzinkę do lodówki - 4- 5 surowych średnich ogórków gruntowych, 5 rzodkiewek, pęczek szczypiorku i pęczek koperku – pokroić i dodać do wystudzonego już wywaru Po wyjęciu , dodać śmietanki 12 volt i wylać na talerz. Do każdego talerza dodać po 2 przekrojone
upichconaPolecam szybki sposób na smaczną sałatkę. Ja podałam ją do obiadu. Składniki: 1 główka małej sałaty 2 średnie pomidory 1 pęczek rzodkiewek 250 ml gęstej śmietany 18 % 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz ziołowy Wykonanie: Sałatę umyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Pomidory i rzodkiewki pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki połączyć i zalać
O kuchni z uczuciemkolorowe i szybkie - czego można chcieć więcej? Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej, garść zielonej fasolki szparagowej, garść zielonego groszku, garść bobu, 5-6 pomidorków koktajlowych, 2 rzodkiewki, 40 g twarogu 1/2 natki pietruszki, 1/2 pęczka koperku, ząbek czosnku, olej rzepakowy - kilka łyżek ew. wędzona ryba, jajko, pierś kurczaka Fasolkę szparagową, groszek i bób należy oczyścić i ugotować(...)bób ze skórki. Do miski / talerza wkładamy kaszę, pokrojoną na pół fasolkę szparagową, obrany bób i groszek. Dodajemy pokrojone na połówki lub ćwiartki pomidorki i pokrojone w pół talarki rzodkiewki, na wierzch rozkruszamy twaróg. Natkę, koperek, czosnek i olej rzepakowy miksujemy za pomocą blendera. Uzyskanym dressingiem polewamy sałatkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Plate of Joyjest coś lepszego na wiosenną, tak ciepłą w ostatnich dniach aurę? Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Obiecuję, że Wasz dzień nabierze smaku. Potrzebne nam: - pęczek botwinki - ogórek wężowy - pęczek rzodkiewki - kostka rosołowa warzywna - pęczek koperku - pęczek szczypiorku - kwasek cytrynowy - duże opakowanie jogurtu naturalnego - sól, pieprz Przygotowanie: Botwinkę umyć i osuszyć. Buraczki obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Botwinkę poszatkować(...)gotować około 10-12 minut. Pod koniec gotowania dodać odrobinę kwasku cytrynowego. Odstawić do ostudzenia. Zimny wywar połączyć z jogurtem naturalnym. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Rzodkiewki dokładnie umyć i pokroić w pół plasterki. Wrzucić warzywa do zupy, dodać posiekane drobno koperek i szczypior. Całość doprawić do smaku, wymieszać i wstawić do lodówki na 2-3 godziny
W poszukiwaniu inspiracjiwołowiny 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz majeranek Hummus: z tego przepisu Ponadto: 4 pity (można wykonać samodzielnie) 1/3 awokado 1 pomidor malinowy garść oliwek kilka rzodkiewek natka pietruszki tzatziki (1/2 ogórka zielonego, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz, drobno posiekany ząbek czosnku) Zaczynamy od kofty. Mięso mielone mieszamy z posiekanym drobno ząbkiem czosnku i natką pietruszki(...)wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop (funkcja góra-dół lub grill) na 20 minut. W tym czasie robimy humus z tego przepisu: humus . Awokado, pomidory, oliwki i rzodkiewki kroimy wedle uznania. Pitę wkładamy do piekarnika na 4-5 minut (200 stopni), powinna odrobinę urosnąć. Robimy tzatziki: ogórka ścieramy na tarce, czosnek drobno siekamy i mieszamy z jogurtem
Mango Papajamięska czy kiełbaski z grilla. Wystarczy pokroić warzywa i wymieszać, skropić olejem i gotowe. składniki: 2 duże pomidory 2 średnie czerwone cebule 4 średnie kiszone ogórki 5 duzych podłużnych rzodkiewek 100 g sera sałatkowego a`la feta olej słonecznikowy Cebule obrać i pokroić w pół plastry lub piórka. Pomidory pokroić w średnią kostkę. Ogórki kiszone pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki(...)przełożyć do miski i wymieszać. Ser rozkruszyć. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Delikatnie skropić olejem słonecznikowym i odstawić na ok 30 minut aby smaki się przegryzły. Sałatka podana w misce z kolekcji Agawa Gold Porcelana Bogucice
Monia miesza i gotuje