Zapiekanki z serem i szynką Ryż na mleku z kaki Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej Quesadillas z kurczakiem, serem i guacamole Koktajl na kolację Warzywa na patelnię z resztkami wędlin Parówki mumie Sałatka z kuskusem i omletem Placki z mąki kokosowej Jajka zapiekane Artykuł Szybka kolacja
Dorota Smakujepiekę w weekend tak staram się by na kolację w sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki i zapełnienie brzucha mojego smakosza :) Ulubiona sałatka z tuńczykiem . Często jemy sałatkę z ryżu i tuńczyka. Tym razem wykorzystałam makaron conchigliette, czyli malutkie muszelki.Mmm pycha! Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy 1 cebula
Na moim talerzumógłbym przygotowywać je solo. Lubię posypywać je hojnie sezamem, natką pietruszki lub kolendrą i pałaszować same lub z chrupiącymi warzywami: ogórkiem czy rzodkiewka, udając, że to sałatka. Oczywiście możecie bardziej pokombinować, np. z kaszą gryczaną czy z dzikim ryżem będą smakować wyśmienicie i mogą być podane jako pełnowartościowy obiad! ;) * SKŁADNIKI na 2 porcje 500 g boczniaków 1 ząbek czosnku
Food Squarecukinii możemy przygotować mnóstwo przepysznych rozmaitości m.in.faszerowane, grillowane, sałatki, pikle, dżemy, keczupy, s osy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;) Dzisiaj zapraszam Was lekki obiad, będę serwowała cukinie faszerowaną mięsem mielonym i ryżem. Przepis na cukinię również znajdziecie w kulinarnym magazynie Aromat . Mam też dla Was niespodziankę klikając w ten link znajdziecie(...)wykorzystaniem tego daru lata;) Składniki na 4 porcje: 2 średnie lub 4 małe cukinie 100-150 gram żółtego sera farsz: 500 gram mięsa mielonego wieprzowego 100 g ryżu białego 1 cebula majeranek suszony sól, pieprz ziołowy odrobina oleju 2 ząbki czosnku po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej Przygotowanie: Na dużej patelni na oleju szklimy cebulę i czosnek pokrojone
Życie zaczyna się w kuchniposmak. Dodaj słodkie ziemniaki, dobrze wymieszaj, dopraw do smaku i gotuj kolejnych 5-7 minut, lub do czasu, aż warzywa będa miękkie. Na 2-3 minuty przed końcem gotowania dorzuć szpinak. Podawaj od razu, z ugotowanym na sypko ryżem basmati i/lub chlebkami naan. Znakomicie nadaje się też do mrożenia - ja do porcji przeznaczonych do zamrażarki nie dodaję szpinaku, można
Lejdi of the houseogórków w musztardzie lub w occie ½ korzenia pora 500 ml majonezu Pieprz czarny mielony Wykonanie sałatki: Do miski wsypać ryż. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz ogórki (ja zaprawiam już pokrojone w kostkę, wtedy mam bez problemu ;)). Pozostałe warzywa: pietruszkę, seler, marchewkę (ja miałam marchewkę w talarki) również pokroić w kostkę. Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Groszek
Przepisy Babciszklanką wody – przykrywamy i dusimy około 20 minut, aż woda odparuje. Doprawiamy solą, pieprzem czy Maggi. Podajemy z ugotowanym ryżem i posypujemy natką pietruszki. Zobacz też: Wrapy z kurczakiem Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych Kurczak duszony z warzywami Kurczak w sosie pomarańczowym z sezamem *wpis powstał we współpracy z marką Maggi Artykuł Kurczak w 3 pysznych odsłonach pochodzi
Kuchnia Bazyliiidzie się kładką nad wodą. Argassi - główna ulica. Restauracja Piccadilly - danie makaronowe. Typowe greckie danie - jagnięcina z sałatką grecką, ryżem oraz pieczonymi ziemniaczkami. Ogród i fontanna restauracji Piccadilly. Kilka słów o greckiej, wyspiarskiej kuchni - oczywiście przeważały dania z warzyw, dania mięsne i owoce, jednakże i pyszne słodkie ciasta - niestety nie pamiętam jak nazywało się przedstawione na poniższym zdjęciu
MintTastekawałki i podgotować z winem i kolendrą, pomidory z puszki rozgnieść i zagotować z winem i kolendrą. sos dodać do warzyw, doprawić ewentualnie do smaku i zalać rybę. Zapiekać przez 20 min w piekarniku. Można podać na gorąco z ryżem albo w tradycyjny sposób na zimno. Smacznego. Artykuł Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa Kuchnianori jest wewnątrz walca, a ryż znajduje się na zewnątrz. Nigiri sushi (ściskane) – jest to niewielka porcja ryżu uformowana w dłoniach w prostokąt z kawałkiem ryby na wierzchu Tamago nigiri – jest to rodzaj nigiri tylko zamiast warzyw czy ryby kładzie się japoński omlet. Ponoć traktowane jako deser dla dzieci. Pod koniec naszych zmagań z sushi zostaliśmy poczęstowani
Pieguskowa Kuchniawyjątkowe pod każdym względem: smaku, aromatów, połączenia składników i cudnych kolorów na talerzu. Pojawiła się na nim grillowana tortilla z ryżem i kurczakiem, boskie guacamole, puszysty sos majonezowy, domowe kukurydziane tortille, salsa pomidorowa, aksamitny krem z pieczonego batata, pieczone warzywa i zupełnie odlotowy mus z mango. Należy jeszcze dodać, że lokal jest urządzony ze smakiem, nie jest przeładowany, a jego
Kulinarne przygody GatityWiększość z nas zna botwinkę z zupy lub chłodnika. A to przecież bogate w wiele cennych wartości odżywczych warzywo, które można wykorzystać na wiele innych sposobów: do tart, sałatek, makaronów oraz przyrządzić wspaniałe risotto. Składniki: - 250 g ryżu do risotto Uncle Ben's - pęczek botwinki, ok 6 buraczków z liśćmi - 1 cebula - 600 ml wody lub wywaru - 2 łyżki masła(...)sól, pieprz - parmezan Przygotowanie: Botwinkę myjemy, listki szatkujemy a buraczki ścieramy na tarce. Cebule również siekamy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy ryż i smażymy aż ziarenka zaczną zmieniać kolor na przeźroczysty. Następnie dodajemy posiekaną cebulkę, smażymy chwilę razem. Wywar doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy buraczki. Wlewamy jedną łyżkę wazową wywaru do ryżu. Mieszamy od czasu do czasu
Życie zaczyna się w kuchnikomuś przeszkadza gorzkawy posmak spowodowany przecierem i papryką można opcjonalnie dodać odrobinę cukru. Ja doprawiłam danie dość mocno. Mięso i warzywa naprawdę bardzo przyprawy, a ja lubię od czasu do czasu zjeść coś ostrego:) Danie idealnie komponuje się z ryżem (użyłam ryżu basmati
Karola gotujewarzywa. Marchewkę i pietruszkę kroimy w plasterki i również dodajemy do pomidorów, resztę warzyw i przypraw odrzucamy. Wszystkie warzywa miksujemy blenderem. Wlewamy do wywaru. Doprawiamy solą, cukrem lub keczupem. Możemy do zupy osobno ugotować drobny makaron lub ryż ewentualnie podawać z czosnkowymi grzankami
Kulinarne przemysleniasojowy, przecier pomidorowy, cukier i sok pomarańczowy. Dodałem mąkę rozprowadzoną niewielką ilością zalewy ananasa, wymieszałem. Tak przygotowany sos dodałem do warzyw, zagotowałem, mieszając aż lekko zgęstniał. Do gotującego się sosu dodałem kawałki mięsa, podgrzałem. Wieprzowina najlepiej smakuje podana z ryżem
R'n'G Kitchen