Uwielbiam jeść leczo, ale trudno jadać ciągle to samo, więc korzystając z sezonu na warzywa takie jak cukinia, urozmaicam tą potrawę. Tym razem w wersji meksykańskiej z mięsem mielonym, czerwoną fasolą i kukurydzą. Potrawę można podawać z ryżem, chlebem lub jeść bez dodatków. Osobiście uwielbiam wersję z ryżem. SKŁADNIKI 1 duża cebula oliwa 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 cukinie(...)czosnek, przyprawić wstępnie solą, pieprzem, chilli, ziołami prowansalskimi, bazylią i oregano. Gotować pod przykryciem 5 minut po czym dodać kukurydzę. Fasolę czerwoną dodać najpóźniej, bo szybko się rozgotowuje. Kiedy warzywa będą już wystarczająco miękkie, to w szklance lub garnuszku wymieszać dwie łyżki mąki z odrobiną wody (tak żeby nie było grudek) i wlać do potrawy. Chwilę gotować, w razie potrzeby
Passions hobbies lifegoździki, marchewki i seler i na wolnym ogniu gotować ok 2 godzin. Wyjąć mięso, warzywa i przyprawy. Z mięsa zdjąć skórę ( najlepiej oddać psu:) , mięso oddzielić od kości zachować. Ja teź zachowałam jedną marchewkę i pokroiłam ją potem w kosteczkę do porcji Emilki. Ryż dwukrotnie przepłukać i dodać do rosołu. Ugotować ryż w rosole do miękkości, dodać
Cooking for EmilyPapryka faszerowana z brokułem Warzywa i grzyby zapieczone pod pikantnym serem, czy trzeba pisać coś jeszcze ? Składniki Przepis dla 4 osób 4 papryki 1 brokuł 250 g pieczarek 2 pomidory 100 g ugotowanego ryżu 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Sól, pieprz 50 g sera pleśniowego typu brie 80 g twardego żółtego sera dojrzewającego typu holenderskiego Sposób przygotowania(...)gniazdami nasiennymi i wykrajamy białe wewnętrzne gorzkawe części. Wykładamy pergaminem blachę do pieczenia i układamy na niej połówki papryk. Każdą z nich napełniamy do połowy farszem z pieczarek, ryżu i pomidora, a następnie wkładamy po kawałku sera pleśniowego, a na wierzch kładziemy pomidora pokrojonego w cząstki i różyczki brokuła. Tak przygotowane papryki skrapiamy łyżką oliwy i wkładamy
Miód i pieprzwieczory. W oryginalnym przepisie Jamie połączył kalafior i ser panir, ale sera nie upolowałam, więc dołożyłam drugą porcję kalafiora. I tak wyszło super smaczne. Polecam w połączeniu z białym ryżem. Ilość porcji: 4 – 5 porcji Czas przygotowania: 1 godzina 15 minut Składniki: nerkowce – 70g kalafior – 800g jogurt naturalny – 3 łyżki szafran – szczypta cytryna(...)Węglowodany 18 g 7% Białko 9 g 18% *Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Okiem dietetyka: 1 porcja zawiera 2 porcje warzyw i 10g dobroczynnego błonnika Fajnym pomysłem będzie dodanie do całego dania puszki cieciorki – porcji strączków. Jedzmy strączki to nasz superfood! Jedz to danie do woli i nie licz kalorii. P.S. Dawajcie znać
wiecejwarzyw.plSmaczne i szybkie danie obiadowe z kurczakiem, włoszczyzną i fasolką w sosie serowym. Podałam z ryżem. Składniki: duża pierś z kurczaka 2 garście fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 garście włoszczyzny (dałam mrożonkę: marchew, por, seler, pietruszka) 180 ml śmietany 30% ok 150 g sera z niebieską pleśnią sól, pieprz, pieprz ziołowy Przygotowanie Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Pierś kroimy(...)kostkę, oprószamy pieprzem ziołowym i podsmażamy na oleju, dodajemy mrożoną włoszczyznę, podlewamy pół szklanki wody i dusimy aż warzywa zmiękną. Dodajemy ugotowaną fasolkę, śmietanę i pokrojony w kostkę ser. Całość dusimy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając ,aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku
e-PrzepisyKulinarnesitku, wrzucić na wrzątek w drugim garnku, gotować przez 10 minut - Warzywa obrać, umyć i pokroić w kawałki - Do soczewicy dodać marchewkę, batata i przyprawy; gotować 5 minut - Następnie dodać cukinię i groszek, gotować przez kolejne 5 minut - Dodać mleko kokosowe, gotować przez 2 minuty - Ryż wymieszać z odrobiną oliwy i przełożyć na talerz używając małej miseczki, by nadać
Wegańska kuchnia orientalnagarnka dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę i seler. Warzywa smażyć kilka minut. Pod koniec smażenia dodać listki laurowe i ziele angielskie. Całość wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Do podsmażonych warzyw wlać wino, przełożyć podsmażone mięso i dodać pozostałe składniki (wlać przecier pomidorowy, dodać suszone grzyby, czosnek i powidła śliwkowego). Na sam koniec wlać wodę. Całość przyprawić solą oraz pieprzem i lekko(...)pokrywa od szybkowaru. Gotową wołowinę przełożyć na deskę i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane danie podawać z ryżem, ziemniakami lub kaszą. Powyższą wołowinę możecie przygotować w naczyniu żaroodpornym, jednak czas duszenia będzie wynosił około - 3 godzin w 180 °C ! Podsmażanie mięsa i warzyw Od lewej strony: wołowina przed i po duszeniu Pomysł na danie ze strony Jakuba Kuronia
UgotowaćRyż z łososiem i czarną fasolą to moja propozycja na pyszny, rybny, pełnowartościowy obiad, bardzo prosty do przygotowania. Możecie użyć swojego ulubionego ryżu: długoziarnistego, brązowego, okrągłego
Dorota Smakujemakaronem. 200g ryżu 1 filet z kurczaka 1 duża cukinia 1 cebula 4 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 30% 200 ml śmietany 18% 100g sera gorgonzola sól, pieprz olej 1. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną cukinię. Smażymy do momentu aż warzywa zmiękną. Pod koniec(...)dodajemy czosnek, smażymy jeszcze 1-2 minuty ciągle mieszając. 2. Do kurczaka i warzyw dodajemy obie śmietany i ser. Dusimy do rozpuszczenia sera i momentu aż sos się zagotuje. Jeśli lubimy bardziej intensywny serowy smak, dodajemy więcej gorgonzoli. 3. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem ugotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu
Szefowa kuchnisporządzone z ogólnodostępnych naturalnych składników. Nie znajdziecie też tutaj białej mąki, białego ryżu i produktów wysokoprzetworzonych. Jako dietetyk mogę szczerze polecić Wam te ponad 80 zdrowych, roślinnych przepisów. Nie musicie od razu rzucać mięsa i zostawać weganami, ale na pewno warto wprowadzić do swojej diety więcej warzyw i owoców! P.S. Zbliżają się Święta - ta książka na pewno będzie świetnym
Moje Kuchenne RewelacjeSposób wykonania: Marchewki, pietruszkę, seler obrać i zetrzeć na tarce na wiórki., pokroić pora w talarki. Nalać wodę do garnka i wrzucić kolejno: mięso, starte i pokrojone warzywa. Dodać listki laurowe, kostkę rosołową oraz pozostałe przyprawy. Gotować ok. 1,5 godziny. Pod koniec gotowania dodać krojone pomidory w zalewie. W oddzielnym naczyniu rozrobić koncentrat pomidorowy(...)żeby nie było grudek i pod koniec gotowania dodać do wrzątku. Pogotować wszystko jeszcze 10 minut od zagotowania się. Opcjonalnie doprawić jeszcze przyprawami do smaku. Oddzielnie ugotować makaron lub ryż według przepisu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu dodać do zupy. Podawać na gorąco Smacznego
Na słodko lub wytrawnieZdrowe warzywne leczo to danie, które możemy zjeść jako oddzielny posiłek lub też podać z kaszą, ryżem albo pieczywem. Przygotowanie go zajmie nam nie więcej jak 40 minut a smak… jest wyjątkowy. Leczo możecie również zamrozić, albo zamknąć w słoiczkach i wykorzystać z jakiś czas. Składniki czerwona papryka zielona papryka 2 marchewki 400g pieczarek 1 duża cebula(...)kroimy w większą kostkę. Cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Czosnek kroimy w cieniutkie plasterki. Na patelni szklimy cebulę, następnie dodajemy czosnek i pozostałe warzywa (jeszcze bez pomidorów). Doprawiamy wszystko do smaku przyprawami i dusimy ok. 20 minut aż warzywa będą al dente. Po ok. 20 minut dodajemy pomidory i całość dusimy jeszcze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zmusić, iść na pobliski bazar, kupić świeże owoce i warzywa. Piękne śliwki uśmiechają się tak zalotnie, aż żal zostawić je na pastwę innych klientów. Dziś propozycja, która na dobrą sprawę może być słodkim obiadem, sycącym śniadaniem na ciepło bądź porządnym deserem.Każda opcja jest dobra, a to dlatego, że ryż na mleku smakuje zawsze i wszędzie. O dziwo, wiele
W kuchni Karmel-itkiDla mnie ta zapiekanka wyszła wyśmienita, dokładnie trafiła w moje kubki smakowe. Po prostu pycha. Gotując dla dzieci nie dodawać brandy. Przygotowanie warzyw – marchew oskrobać
Kuchnia PokoleńSmak gołąbków, ale w formie zapiekanki. Ten przepis po prostu nas zachwycił. Ma jeszcze jeden plus – odpada zawijanie, a więc pokocha go każdy, kto nie
Kulinarna PolskaSajgonki z warzywami i kurczakiem to moja propozycja na pyszne, sycące danie w stylu azjatyckim. Dawno nie robiłam sajgonek, bo mając dzieci najczęściej przygotowuję proste, delikatne
Dorota SmakujeTakie klopsy świetnie smakują z ryżem, kaszą gryczaną, jaglaną a nawet z makaronem. To jeden z lepszych pomysłów na rodzinny obiad i na przemycenie trochę warzyw dla małych niejadków. Moje dzieci uwielbiają te klopsy, które robi się bardzo szybko i prosto. Spróbujcie Składniki na 10 dużych klopsów: – 1kg mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe) – 1 duża cebula czerwona
Smaki Arminepodawane z orzeźwiającą sałatką z ogórka i kiełków. Po pysznych przystawkach czas na drugie dania: bulion wieprzowo-ostrygowy z warzywami, makaronem sojowym i jajkiem z woka to przepyszna i bardzo esencjonalna zupa (16 zł) massaman curry z kurczakiem i ryżem jaśminowym (28 zł). Uwielbiam wszelkie rodzaje curry, ta pozycja bardzo mi smakowała. Curry gęste, pikantne i pełne aromatów
Kulinarne przygody Gatitysmaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Przykryć pokrywką i dusić aż marchewka będzie miękka. Po tym czasie dodać ryż, makrelę i całość dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku. 5. Gotowy paprykarz podawać ze świeżym pieczywem. Nasze owoce i warzywa zamrażamy tuż po zbiorach, dzięki czemu zachowują smak, kolor i witaminy przez cały rok! Dzięki mrożonkom Hortex w szybki
Szalona Kuchnia Ewelinykaszy jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Sałatka z kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i cytrusami Sushi z wędzoną makrelą, ogórkiem i jabłkiem Kopytka jaglane Omlet
Dorota SmakujeRyż smażony z kurczakiem robiłem już kilkukrotnie i w różnych wariantach. Tym razem użyłem klasycznej przyprawy do kurczaka, chociaż zazwyczaj robiłem go z curry. Jeżeli lubicie kuchnie chińską to gorąco polecam sprawdzić ten przepis, ponieważ przygotowanie takiego dania zajmuje zaledwie pół godziny. Z podanych składników otrzymałem(...)jedną solidną porcję, którą ledwo dałem radę zjeść. Oczywiście możecie zamienić podane w przepisie warzywa na inne tworząc w ten sposób swój wymarzony posiłek. Z własnego doświadczenia mogę polecić jeszcze czerwoną fasolę, kukurydzę oraz posiekanego pora. Wszystko zależy od waszych upodobań. Składniki 100 g ryżu (1 woreczek) 200 g piersi z kurczaka (jedna, pojedyncza pierś) 100 g czerwonej papryki (pół
Programista w kuchniDelikatne pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i czerwoną fasolą to pomysł na pyszny i sycący obiad. Idealne do odgrzania na drugi dzień
Oryginalny smakdopatrzeć się pierwszego śniegu, to u mnie na talerzu króluje prawdziwie wiosenna i kolorowa sałatka z mnóstwem przepysznych warzyw. Łosoś pieczony jest w pysznej marynacie wykonanej z sosu sojowego i soku z cytryny. Do tego pełen zdrowia brązowy ryż. Bardzo smaczna i pełnowartościowa propozycja na obiad, którym naprawdę można się najeść. Składniki (2 porcje
Healthy food explorerjadam zwykle indyka, ale potrafię się w ogóle bez niego obejść i czasem wystarczy mi zwykła kasza z mnóstwem warzyw. Dziś danie bardzo proste i nie ma w nim nic wyszukanego, choć przyznam że po raz pierwszy dodałam do ryżu świeżą natkę pietruszki i okazało się to naprawdę doskonałym połączeniem, a przy okazji bardzo ładnym :) Indyka natomiast zamarynowałam najpierw(...)ryżu natka pietruszki kilka różyczek brokuła 1 łyżka oliwy przyprawy: szczypta curry, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki przyprawy do drobiu Wykonanie: Indyka pokroić w paski, przełożyć do pudełeczka, przyprawić i polać łyżką oliwy. Wsadzić na co najmniej 30 minut do lodówki. Następnie usmażyć na patelni bez tłuszczu (można delikatnie podać go wodą). Ryż ugotować zgodnie z instrukcją
Healthy food explorerczarujmy się, dość droga. Szkoda, bo jest wartościowa i doskonale nadaje się też dla dzieci. Delikatna potrawka z dodatkiem warzyw i brukselki, w jasnym sosie koperkowym to propozycja na smaczny duszony obiad, doskonale komponuje się z gotowanym na sypko ryżem czy kaszą. Jest pyszna! Przy okazji chciałabym Wam pokazać kolejną perełkę w mojej kuchni, którą nabyłam niedawno -garnek niemieckiej
Wanilia i Kardamonnaszym gulaszu nie powinny budzić w Was niepokoju Gotujemy na średnim ogniu przez około 20 minut albo aż warzywa będą miękkie. Po upływie tego czasu dodajemy pokrojone tofu i gotujemy jeszcze przez około 5 minut. Gulasz podajemy z ryżem. Polecam hojnie posypać prażonymi ziarnami sezamu i chrupiącym szczypiorkiem lub pokrojoną cebulką dymką. Dla smakoszy ostrzejszych koreańskich klimatów posypujemy płatkami chilli
Lamarida.plPotrawa z mięsa wołowego, czerwonej papryki, fasoli i pomidorów z dodatkiem aromatycznych przypraw. Danie jest intensywne w smaku i niesamowicie smaczne, a odgrzane na drugi dzień
Oryginalny smakRyż smażony z kurczakiem robiłem już kilkukrotnie i w różnych wariantach. Tym razem użyłem klasycznej przyprawy do kurczaka, chociaż zazwyczaj robiłem go z curry. Jeżeli lubicie kuchnie chińską to gorąco polecam sprawdzić ten przepis, ponieważ przygotowanie takiego dania zajmuje zaledwie pół godziny. Z podanych składników otrzymałem(...)jedną solidną porcję, którą ledwo dałem radę zjeść. Oczywiście możecie zamienić podane w przepisie warzywa na inne tworząc w ten sposób swój wymarzony posiłek. Z własnego doświadczenia mogę polecić jeszcze czerwoną fasolę, kukurydzę oraz posiekanego pora. Wszystko zależy od waszych upodobań. Składniki 100 g ryżu (1 woreczek) 200 g piersi z kurczaka (jedna, pojedyncza pierś) 100 g czerwonej papryki (pół
Programista w kuchnijeszcze grzać się przy kuchni ;/ Też tak macie? Mój letni jadłospis składa się głównie z dań złożonych z makaronu, ryżu albo po prostu sałatek. Dodatkowym plusem jest też fakt, że akurat w lecie rozpoczyna się sezon na większość świeżych warzyw i owoców. Dzisiejsza propozycja to sałatka – banalna w wykonaniu i bardzo sycąca. Znacie już moją dewizę – najlepsze sałatki
PatiGotujeOd jakiegoś czasu wszyscy się zachwycają buddha bowl, nazwaną po polsku miseczką rozmaitości. Wiadomo, czasem mody jedzeniowe są bardzo dziwne, ale ta akurat całkiem fajnie nam
slodkokwasnaplrolki z ryżem na zewnątrz obtoczone w sezamie z kilkoma składnikami w środku Nigiri sushi: niewielka porcja ryżu uformowana w dłoniach z kawałkiem ryby na wierzchu, u nas był to łosoś Tamago nigiri: rodzaj nigiri, tylko zamiast warzyw czy ryby kładzie się na wierzchu japoński omlet tamago, a wszystko oplata się paseczkiem nori. Muszę przyznać
Kulinarne przygody Gatityduś ją w warzywach bardzo krótko przewracając na drugą stronę. Rybę po przewróceniu na drugą stronę nakryj warzywami. Dopraw danie ostatecznie solą i pieprzem. Posyp rybę uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi. Podaj danie z dodatkiem pieczywa, ryżu lub ziemniaków
Gotuj Sam!śledzi nasz funpage na Facebooku lub Instagramie, wie że od pewnego czasu staramy się jeść bardziej zdrowo. Zwiększyłyśmy ilość warzyw i kasz w naszej diecie, zdecydowanie wyeliminowałyśmy cukry. Przeszłyśmy na „brązowe” wersje żywności, czyli ciemny chleb, pełnoziarnisty makaron i ryż. Mimo, że wiele zdrowszych odpowiedników jest już bez problemu dostępna w większości sklepów to nadal mamy problemy by dostać
Kolizje Smakówpokroić również w kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, dodać paprykę i przyprawy i smażyć przez ok. 10 minut. Warzywa przełożyć do fasoli, dodać pomidory a następnie gotować do momentu aż papryka będzie miękka. Fasolę można podawać z chlebem, ryżem lub samą
Mama GotujeRisotto z zielonych warzyw przygotowałam czyli cukinię, szparagi, szczypiorek, sałatę do dania dodałam. Szparagi w całości wykorzystałam, z stwardniałych końcówek wywar ugotowałam, którym ryż podlewałam, dzięki temu mocno szparagowy smak uzyskałam. Danie wyszło bardzo zdrowe, delikatne i kremowe. Składniki: 200 g ryżu arborio do risotto , 0,5 kg zielonych szparagów, 200 g cukinii, 2 ząbki czosnku
Moniki Smakołykikostkę, przyprawić solą, pieprzem i ziołami, obtoczyć w mące i obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Wlać szklankę wody, wrzucić warzywa i gotować do miękkości. Wlać śmietankę, dodać sok i skórkę z cytryny, zioła. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem
Czerwień i błękitgarnka w następującej kolejności. Bakłażan - cukinia - papryka w odstępach kilkuminutowych. Na koniec wlewamy bulion.Smażymy około 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajmy pomidory i całość dusimy kolejne 20 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do leczo. Podajemy z ryżem lub z grzankami. A Ty z czym lubisz najbardziej
Mój Smak na Życiekurczaka pokroiłam w kostkę. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażyłam mięso, cebulę i czosnek. Następnie dodałam pozostałe warzywa, ocet jabłkowy, przyprawy i zioła. Dodałam ok 150 ml wody i dusiłam pod przykryciem ok 40 min. Polecam z ryżem
nietadietaprzepisu wykorzystałam SOS KIELECKI CYGAŃSKI od firmy WSP SPOŁEM . Sos swój niepowtarzalny smak zawdzięcza specjalnie opracowanej kompozycji ziół i warzyw. C harakterystyczne dla sosu są kawałki papryki i cebuli. I de al nie komponuje się do potraw mięsnych, makaronów, ryżu. Polecam!!!! SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąprzyprawami. Pod koniec pieczenia odkryj go, aby kurczak uzyskał złocisty kolor i miał chrupiącą skórkę. Kurczaka podawaj z ziemniakami, ryżem i surówkami. Na półmisku możesz przed podaniem ozdobić go plasterkami cytryny, pomarańcza, kiszonymi ogórkami przekrojonymi na ćwiartki lub innymi warzywami
Przepisy i porady kulinarnekuchni. W lodówce wita mnie piękny kawałek surowego bekonu. W zamrażalniku leżakuje torba zielonego groszku. Sięgam do koszyka z warzywami - wyjmuję pieczarki, czosnek i chili, po drodze przycinam zielone włosy szczypiorku. ....i zaczynam :) Porcja na 3 osoby: - 200 gr ryżu - ok. 25 dag surowego bekonu/boczku/brzucha - 2 ząbki czosnku - 1 mała chili - pół pęczka szczypiorku - pół opakowania mrożonego groszku(...)Bekon kroję w kawałki o grubości do 0,5 cm. W głębokim rondlu rozgrzewam olej, podsmażam mięso, dodaję chili, czosnek i pieczarki. Przesmażam szybko. W tym momencie wsypuję ryż, mieszam aby każde ziarenko było oblepione smakiem. Solę do smaku i zalewam do równości wodą. Duszę pod przykryciem, zaglądając od czasu do czasu czy ryż wchłonął wodę
kawawszklanceprzypraw i mleczko kokosowe zrobiło swoje. Jadło się znakomicie i żałowało, że już koniec. Paszko wziął danie dnia, ryż z warzywnym curry z dipem ostrym z chilli i drugim z kawałkami cytryn. Danie było przeciętnie, a o ile warzywa w curry były dość smaczne, o tyle było ich mało, a sosy nie rekompensowały smaku. Ostry całkiem całkiem, ale cytrynowy
Bananowe Polemorza. Ja chciałam jednak zaproponować moją wersję Paelli z kurczakiem, tzw. „Paella Valenciana”. Paella z kurczakiem i warzywami Składniki: około 600 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1/3 szklanki białego wina 2 piersi z kurczaka 1,5 szklanki ryżu arborio (jak do risotto)* 1 czerwona papryka 4-5 pieczarek 2 ząbki czosnku ½ papryczki chilli 1 pęczek cebuli(...)łyżeczki papryki słodkiej ½ łyżeczki wędzonej papryki 1/4 łyżeczki kurkumy 2 łyżki soku z cytryny szczypta szafranu (opcjonalnie) sól, pieprz olej lub oliwa do smażenia * Do paelli używamy ryżu do risotto, ponieważ ryż typowo przeznaczony te tej potrawy jest bardzo rzadko dostępny. Gotujemy go jednak trochę inaczej, niż w przypadku risotto, czyli bez mieszania, co powoduje, że ziarenka ryżu zachowują
Mania Gotowaniatarce.W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę, a następnie boczniaki i zrumienić,zalać wodą i gotować, po 10min. dodać warzywa i dalej gotować do miękkości. Na końcu dodać koncentrat i przyprawić. Przed podaniem posypać natką pietruszki i podawać z ryżem
Anioły w kuchniróżne nazwy nosi to popularne warzywo w naszym kraju, ale jedno się nie zmienia. Jak dotąd ziemniak nie został zdetronizowany przez żadne kasze, makarony czy ryż. Dania z ziemniaków nie są nudne i monotonne. Przypominam moje propozycje przedstawione na blogu. PS. Kliknięcie na przycisk znajdujący się po lewej stronie na początku bloga - "Follow me on Pinspire" - przenosi do galerii
Kulinarny karnet Christophera