100g), 2 łyżki kaszy manny, 2 jajka, 1/2 szklanki mąki, woda, sól, pieprz, olej do smażenia, Sos pomidorowy: 1/2 cebuli, 5 łyżek wody, 100 ml keczupu łagodnego, 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego ROLESKI, 1 łyżka masła, sól, pieprz, bazylia suszona. PRZYGOTOWANIE: 1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu, Kapustę ścieram na tarce o dużych otworach. Solę i odstawiam
Tradycyjna kuchnia Kasiobierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i masło. Wrzuć cebulę, marchewki i koper włoski i smaż na średnim ogniu przez 10 min. aż warzywa zmiękną. Dodaj ryż i wymieszaj, aż dobrze pokryje się tłuszczem i wymiesza z warzywami. Dolej 2 szklanki wody. sól i pieprz, listek laurowy, ziele angielskie
Chilli Czosnek i Oliwaposiać różne warzywa i zioła. Dlatego dziś nie będę spędzała dużo czasu w kuchni i przygotuję szybki obiad czyli krewetki smażone w miodzie i imbirze. Krewetki już zamarynowałam, potem tylko szybko je usmażę i podam razem z ryżem jaśminowym. Przepisem zainspirowała mnie Ania z bloga Kuchennymi drzwiami . Troszkę skróciłam i zmodyfikowałam jej przepis, ale niebawem zrobię
Kulinarne przygody Gatityminut. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, pokrojony w kostkę seler, marchew i czosnek. Smażymy przez 5 min. Następnie dodajemy curry, smażymy 2 min, aż smaki przejdą. Wszystko zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Dodajemy ryż, gotujemy bez przykrycia około 20 min. Całość mieszamy ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
R'n'G Kitchenzimną wodą. Odcedzamy na sitku, przelewamy sokiem z cytryny. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy skórkę cytrynową, czosnek o krewetki. Smażymy je kilka minut na średnim ogniu. Oprószamy delikatnie solą i pieprzem, na końcu dodając posiekaną pietruszkę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Krewetki układamy na talerzu w towarzystwie ryżu. Można polać ryż powstałym na patelni sosem maślanym
Blondynka Gotujepółtwardy lub sam parmezan ) 1/2 szklanki białego wina 2 ząbki czosnku 1 cebula oliwa do smażenia Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i czosnek i podsmażać przez około 1 minutę. Dodać ryż i dokładnie wymieszać, aby stał się lekko przezroczysty. Wlać wino i odparować na większym ogniu. Dodać 1 chochlę bulionu(...)pierwsza porcja zostanie wchłonięta. W połowie czasu dodać dynię i wymieszać. Gdy ryż będzie miękki, ale lekko twardy w środku, dodać ser, sól i wszystko razem wymieszać. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Pieczarki pokroić na ćwiartki i wrzucić na patelni. Dodać gałązkę rozmarynu i smażyć razem przez około 4 minuty, aż pieczarki się zarumienią. Podawać
Jaglusiaobrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Uprażyć na patelni na 2 łyżkach masła, dodać cukier. Smażyć kilka minut. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, posypać kaszą manną. W naczyniu układać warstwami 1/3 porcji ryżu, 1/2 jabłek, 1/3 ryżu, pozostałe jabłka i ryż. Każdą porcję jabłek posypać cynamonem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Zapiekać 20 minut bez przykrycia. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomisera żółtego 2 jajka przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka, tymianek, zioła prowansalskie, bazylia oregano. Wykonanie: 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu 2. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę i smażymy na masełku 3. Parówki kroimy w talarki i dorzucamy do cebuli 4. Pomidor sparzymy, obieramy i kroimy w kostkę i dorzucamy
Mój pomysł naNastępnie dodajemy pokrojone w kostkę, papryki, osączoną z zalewy kukurydzę, pokrojone na małe kawałki pieczarki i chwilę razem smażymy, co jakiś czas mieszamy. Pod koniec smażenia dodajemy sos, dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do mięsa dodajemy ryż, wszystkie składniki ze sobą łączymy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband
R'n'G Kitchenszparagów sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ryż ugotować do miękkości, przestudzić. Dodać do ryżu cała pokrojoną drobniutko zieleninę, czosnek przeciśnięty przez praskę i jajka.Wymieszać, doprawić sola pieprzem , majerankiem i curry. Uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron po około 3 minuty ( kotlety powinny się zarumienić ). Sos... Jogurt połączyć
Gosia gotujecebule 1 litr bulionu warzywnego pęczek świeżego kopru 1 opakowanie przetartych pomidorów olej do smażenia sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Kapustę szatkujemy bardzo drobniutko. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Do miski przekładamy poszatkowaną kapustę, suchy ryż, mielone mięso, podsmażoną cebulę, wbijamy jajka, dodajemy pokrojony koperek, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym. Dokładnie mieszając łączymy
kgwjanczewowyciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 8 min. Dodajemy łyżeczkę papryki. Następnie kabanosy I pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Smażymy ok 10 min. Po tym czasie dodajemy puszkę pomidorów, oregano, liść laurowy. Mieszamy do zagotowania. Dodajemy ryż I zalewamy bulionem. Pod przykryciem "dusimy" od czasu do czasu mieszając około20-25 min. Aż ryż będzie miękki.Doprawiamy
Smaki Edytyodstawić pod przykryciem na 5 minut. Oczywiście, tak gotuję ten konkretnie jaśminowy ryż, najlepiej stosować się do opisu na opakowaniu. Po nastawieniu ryżu na rozgrzany olej w woku lub głębokiej patelni wrzucić indyka i smażyć z 5 minut. Następnie dodać czosnek i pastę curry, dusić pod przykryciem 2 - 3 minuty. Wlać mleczko kokosowe i już nie przykrywać, gotować(...)można w niewielkiej ilości zimnej wody rozmieszać łyżeczkę mąki ziemniaczanej, po dodaniu do indyka wszystko wymieszać i zagotować. Ja nie zagęszczam, gdyż po dodaniu do ryżu część sosu jest wchłaniana przez ryż, a pozostały stygnąc lekko gęstnieje. Podawać z kulkami ryżu
Kuchcik gotuje