Wegańskie gołąbki z zieloną soczewicą i wędzonym tofu

Wegańskie gołąbki z zieloną soczewicą i wędzonym tofu

Wegańskie gołąbki z zieloną soczewicą i wędzonym tofu

Przepis na : obiad

Od jakiegoś czasu miałam ochotę na tradycyjne gołąbki. No może nie takie tradycyjne, bo bez mięsa. Zbierałam się do tego dość długo, bo nie jestem fanką przygotowywania tego dania. W końcu udało mi się je przyrządzić w wersji wegańskiej. Chciałam, żeby jak najbardziej przypominały te mięsne, dlatego farsz w moich gołąbkach to połączenie zielonej soczewicy i tofu wędzonego z dodatkiem ryżu.  Wegańskie gołąbki z zieloną soczewicą i wędzonym tofu Składniki: 1 biała lub włoska kapusta 200 g  suchej so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wegujemy

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.