smaku. Porcja dla 3-4 osób. SKŁADNIKI 450 g mrożonej mieszanki chińskiej 1 czerwona papryka 2 piersi z kurczaka 1 puszka ananasa ryż (ilość torebek według uznania) przyprawy: sól, pieprz biały, papryka słodka, kurkuma oliwa do smażenia SKŁADNIKI DO SOSU 1 puszka pomidorów 1 mała cebula 2 łyżki mąki (np. Wrocławskiej) sól, pieprz biały, chilli, kurkuma, zioła prowansalskie WYKONANIE(...)talerz i dobrze przyprawić solą, pieprzem, papryką i kurkumą. Wrzucić na patelnię i smażyć jakiś czas na wolnym ogniu razem z papryką. Dodać mieszankę chińską, pokrojony w kostkę ananas , dusić pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie zagotować wodę i wrzucić ryż. Sos: Do blendera wlać pomidory z puszki wraz z sosem, dodać obraną cebulę (jeżeli jest
Passions hobbies lifepomidorowy ryż połówka piersi z kurczaka kilka plastrów ananasa świeżego lub z puszki sezam tymianek sól, pieprz torebka ryżu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego pół cebuli Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy sezamem. Smażymy z obu stron. Po tym czasie dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Dusimy, ok 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Wszystko
Czerwona Porzeczkaosuszone ) pieczarki . Marchewkę ścieramy na tarce. Olej rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy cebulę, szklimy, dodajemy pieczarki i marchewkę, solimy. Całość smażymy na patelni, często mieszając, następnie przekładamy do miski i mieszamy z ugotowanym ryżem. Filety łososia płuczemy pod wodą, osuszamy na ręczniku papierowym. Wlewamy mleko do garnka, dodajemy pieprz i wkładamy filety z łososia. Gotujemy ok. 5 minut
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKurczak: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka (użyłam z czosnkiem) 2 łyżki sezamu (z Lidla ) Ryż: 120-130g ryżu jaśminowego (z Lidla ) 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem (*) Dodatkowo: masło do smażenia sól Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso obtoczyć w przyprawach i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Na końcu dodać sezam
Di gotujemiękkości- a następnie posłodzić 2 łyżkami syropu z agawy. Na patelni rozgrzać pozostałą część masła, dodać pokrojony rabarbar oraz truskawki, wsypać cynamon i smażyć, na małym ogniu, przez około 15 minut. Dosłodzić syropem z agawy. Ugotowany ryż polać rabarbarem i ozdobić płatkami migdałowymi. Smacznego! :) „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy
Kraina Miodem Płynącafalse MicrosoftInternetExplorer4 Na niewielkiej ilości tłuszczu smażymy mięso, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy ketchup, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i smażymy przez chwilę, by aromaty i smaki nabrały mocy. Później, po jakimś kwadransie, zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy ryż i dusimy na wolnym ogniu (od czasu do czasu mieszając, by ryż nam się nie przykleił do dna) przez godzinę
R'n'G Kitchenwilgotne i maja jedną wadę – znikają w oka mgnieniu Nie musisz mieć dużej wprawy, żeby zrobić taki obiad. Trzeba uważać tylko przy smażeniu bo kotlety są delikatne i potrzebują delikatnego traktowania Propozycja podania: ⚪ Ryż na sypko ⚪ Mix sałat polany sosem winegret Kotleciki z tofu i pieczarek Drukuj Czas przygotowania 1 min Czas gotowania 10 min Czas całkowity(...)pieczarek ½ cebuli białej ⅓ szklanki płatków jaglanych 1 jajko 2 ząbki czosnku sól ziołowa do smaku sól do smaku 1 łyżka czosnku niedźwiedziego/ pietruszki suszonej olej kokosowego do smażenia Wykonanie Tofu rozgnieść widelcem, dodać sos sojowy i odstawić na min. godzinę, aby tofu się zamarynowało. Pieczarki, cebulę kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym dodaj pieczarki, cebulkę
Apetyt na Zielonejajko 4 łyżki bułki tartej + do panierowania kotletów 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu lub tymianku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego sól, pieprz czarny do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Grzyby oczyścić z piasku, wypłukać w misce z dużą ilością wody i przekroić na pół, aby sprawdzić czy nie są robaczywe. Przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i posolić(...)wody, należy często mieszać. Podgrzewać grzyby na średnim ogniu przez ok. 20 minut. Następnie przełożyć grzyby do miski i dodać ugotowany ryż, dokładnie wymieszać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec smażenia dodać zmiażdżony czosnek, rozmaryn i kolendrę. Cebulę przełożyć do miski z grzybami, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Gdy masa będzie już chłodna
Codziennik KuchennyWykonanie: Krewetki opłukać, wyczyścić i osuszyć ręcznikiem. Wymieszać z solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło z oliwą i przeciśniętymi ząbkami czosnku, smażyć krewetki z każdej strony po ok 4 minuty. Po tym czasie dodać ryż i zalać śmietanką. Pomidora z pietruszką i bazylią zblendować i dodać do krewetek. Całość zagotować. Podawać posypane serem i pietruszką. Smacznego
Trufelkowotygodniu i możemy pozwolić sobie na lepsze śniadanie 😉 U mnie dzisiaj rządzą pancakes w zdrowszej wersji... bezglutenowe - na mące z ryżu brązowego oraz jogurtem greckim, miodem zamiast cukru i olejem rzepakowym zamiast masła. A żeby były bardziej fit smażyłam je bez grama tłuszczu na patelni beztłuszczowej. Placuszki nie należą do słodkich, wiec spokojnie można podawać je ze słodkimi dodatkami(...)misce mieszamy mąkę z ryżu brązowego z proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej misce miksujemy jajka z jogurtem greckim, a następnie dodajemy miód i olej. Mieszamy do połączenia składników. Składniki suche dodajemy do składników mokrych i miksujemy około 2 min., aż uzyskamy jednolite ciasto bez grudek. Rozgrzewamy patelnię do beztłuszczowego smażenia i wykładamy ciasto łyżką. Smażymy
Kuchnia MagdaLenysmaku, aby dania nie trzeba było dosalać Po czwarte: masło. Masło delikatnie powleka ziarna ryżu, oddzielając je od siebie, a jednocześnie podkreślając kremowy smak i gładkość. Po piąte: świeżość. Danie należy jeść bezpośrednio po przygotowaniu. Zimne lub odgrzewanie jest niesmaczne. 150-200g ryżu 150g mięsa kurczaka (piersi, filetów z udek; wg gustu) 1 duża cebula 2 garstki suszonych(...)łyżki masła 40g parmezanu papryka w proszku sól (opcjonalnie), pieprz Pokrojoną cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać pokrojone w kostkę mięso i smażyć do odparowania płynu. Następnie dorzucić umyte i rozdrobnione grzyby oraz opłukany ryż. Ryż zeszklić i stopniowo podlewać bulionem. Dusić (pod przykryciem) do momentu aż ryż zmięknie (ale nie będzie rozgotowany). Dodać masło oraz
Di gotujedodajemy 2 łyżki pasty curry, podsmażamy chwilkę aby puściła aromat i dodajemy kurczaka. Smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pędy bambusa, dymkę, mieszamy i chwilę smażymy. Wlewamy mleczko kokosowe i dusimy ok. 10 min. Podajemy w miseczce z ugotowanym ryżem i posypujemy szczypiorkiem z cebulki. Życzę smacznego
Kulinarne życiewołowiny pół opakowania mieszanki chińskiej (mrożone warzywa) gotowy saszetka sosu z trawy cytrynowej (Blue Dragon) sól, sos sojowy, sos piri piri 2 woreczki ryżu ciemnego ciemny sezam Wołowinę płuczemy i kroimy w cienkie paseczki, suszymy. Smażymy na na oleju przez ok 10-15 minut. Dodajemy mrożone warzywa, dusimy kolejne kilkanaście minut. Dodajemy sos i gotujemy jeszcze około 5 minut
MarciochaKucharzyżółtej cała papryka czerwona zioła prowansalskie 5 ząbków czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2 kulki sera mozzarella WYKONANIE: Ryż gotujemy wedle wskazań producenta z tym że do wody dodajemy curry. Pierś smażymy na niewielkiej ilości oleju z przyprawą gyros. Pomidory,ogórki,papryki kroimy w kostkę mieszamy razem w misce dodajemy kukurydzę i około pół łyżeczki
Dziś Ja gotujeżółtej cała papryka czerwona zioła prowansalskie 5 ząbków czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2 kulki sera mozzarella WYKONANIE: Ryż gotujemy wedle wskazań producenta z tym że do wody dodajemy curry. Pierś smażymy na niewielkiej ilości oleju z przyprawą gyros. Pomidory,ogórki,papryki kroimy w kostkę mieszamy razem w misce dodajemy kukurydzę i około pół łyżeczki
Dziś Ja gotujeżółtej cała papryka czerwona zioła prowansalskie 5 ząbków czosnku 4 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2 kulki sera mozzarella WYKONANIE: Ryż gotujemy wedle wskazań producenta z tym że do wody dodajemy curry. Pierś smażymy na niewielkiej ilości oleju z przyprawą gyros. Pomidory,ogórki,papryki kroimy w kostkę mieszamy razem w misce dodajemy kukurydzę i około pół łyżeczki
Dziś Ja gotuje