ryż smażony - 6533 przepisów (strona:106/436)

Faszerowana cukinia 198

posiekany ząbek czosnku, pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę oraz miąższ z cukinie. Smażymy do momentu odparowania wody. Kolejno dodajemy mięso mielone i podsmażamy jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiamy koncentratem pomidorowym, solom, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Zdejmujemy z gazu do ostygnięcia. Do farszu dodaje ugotowany ryż i mieszam. Przygotowanym nadzieniem faszeruje każdą łódeczkę układam na blaszce i piekę

Kulinarne przygody
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym na grilla 186

podsmażyć cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodać czosnek oraz pieczarki. Po kilku minutach na średnim ogniu dodać mięso mielone. Smażyć całość kilka minut aż mięso straci różowy kolor. Odstawić do ostygnięcia. Ugotowany ryż wymieszać z podsmażoną cebulką, czosnkiem, pieczarkami i mięsem doprawiając odrobiną soli i pieprzu. W zależności od upodobań całość można przyprawić słodką papryką

Mr. Taste
Krem paprykowy z mascarpone 194

wykonać ? Paprykę myjemy, wydrążamy nasiona i kroimy w kostkę tak samo cebulę i czosnek. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę z czosnkiem, smażymy pod przykryciem 5 minut, po tym czasie dodajemy paprykę, wsypujemy ryż, dusimy następne 5 minut, po czym zalewamy gorącym bulionem dodajemy szczyptę tymianku i liść laurowy, doprawiamy do smaku jarzynką lub zwykłą solą, gotujemy na wolnym

Wanilia i Kardamon
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 214

Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zdrowa sałatka „ryżowa” – bez ryżu:) 140

cudzysłowiu i dlaczego ryżowa sałatka jest bez ryżu;) Nie wykorzystujemy tutaj ryżu jako takiego, a zmiksowane na drobno i podsmażone różyczki brokułu. Jest więc to taki brokułowy „ryż”. Przepis bierze udział w akcji #OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim, w której postanowiłam podjąć kulinarne wyzwanie i udowodnić, że łącząc różne smaki, czasem może dość nieoczywiste, otrzymać możemy danie(...)partiami i stopniowo). Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej Wielkopolski. Wrzucamy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili dodajemy posiekanego brokuła. Smażymy razem przez kilka minut do pożądanej miękkości (wg mnie najlepszy jest taki al dente) – co jakiś czas na patelnię wlewamy po 1 łyżce zimnej wody. Doprawiamy do smaku szczyptą

Smaki Na Talerzu
Sałatka z kurczakiem i ananasem 119

według przepisu na opakowaniu dodając łyżkę kurkumy. Będzie dzięki temu ładnie żółty. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć kurczaka pokrojonego w kostkę, smaż aż mięso uzyska biały kolor, dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę, dobrze przypraw. W misce wymieszaj ryż z kurczakiem, dodaj paprykę pokrojoną w kostkę, przypraw majonezem, solą i pieprzem do smaku. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Paella z kurczakiem 155

nagrzanego na 180 stopni  z termoobiegiem na 30 minut. Na patelnie dolewamy nieco oleju. Cebule kroimy w kostkę, wrzucamy i  smażymy aż się zeszkli. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dorzucamy ryż i krótko przesmażamy. Esencje do duszonych warzyw rozpuszczamy w 500ml ciepłej wody. Dolewamy na patelnie tak by bulion zakrył ryż, dorzucamy

Kolizje Smaków
Risotto z pomidorami i dorszem 198

najbardziej 😊 2-3 porcje: * gorący bulion warzywny- 800 ml * pomidory krojone w puszce/kartoniku- 400 g * filet z dorsza- 200 g * ryż- 100 g * białe, słodkie wino- 50 ml * masło- 50 g * cebula- 1 średniej wielkości * masło klarowane- do smażenia * sól, pieprz, cukier trzcinowy- do smaku * świeży koper- do posypania Na rozgrzanym maśle klarowanym zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Wsypać ryż

Kraina Miodem Płynąca
Wołowina stir fry w sosie teriyaki 171

chwilę smażymy. Potrawę podajemy posypaną uprażonym na suchej patelni sezamem. Podczas przygotowywania ważne jest utrzymywanie bardzo wysokiej temperatury woka. Wszystko smażymy szybko i krótko. Warzywa będą chrupkie, a mięso miękkie. Wołowina stir fry w sosie teriyaki podana z ryżem, to szybkie i proste danie obiadowe. Jego podstawą jest dobrego gatunku mięso i świeże warzywa. Niezwykle istotne jest krótkotrwałe smażenie

mojewypiekiinietylko
Faszerowane papryki na Halloween 26

ryżem i mięsem mielonym 5 z 1 głos Danie: Obiad Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 25 min. Pieczenie 35 min. Kalorie 180 kcal Halloweenowe faszerowane papryki. Straszne paprykowe duchy przypominające dynie na Halloween. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 4 papryki najlepiej pomarańczowe 1 woreczek 1 ryżu(...)zęby. Ryż opłukaj 2 razy chłodną wodą. Zalej czystą wodą i ugotuj na niewielkiej mocy palnika według instrukcji na opakowaniu. Nie gotuj ryżu w plastikowym woreczku, najlepiej wysypać go z woreczka. Czerwoną cebulę poszatkuj drobno i zeszklij na patelni z olejem. Po chwili dodaj mięso mielone wieprzowe, rozdrobnij je łyżką i usmaż do całkowitego ścięcia. Pod koniec smażenia przypraw

ProstePesto.pl
Roladki w serowej panierce 217

kotletach. Kotlety zwijamy w roladki, obtaczamy w roztrzepanym jajku wymieszanym ze słodką papryką. Następnie obtaczamy w startym żółtym serze i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu- najlepiej pod przykryciem i na małym ogniu.Podajemy z ryżem jaśminowym

Aga w kuchni
Sałatka z ryżem, kurczakiem i słonecznikiem 968

miski. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki i oprószyć przyprawą do gyrosa. Smażyć, z obu stron, na złoty kolor, na rozgrzanym na patleni oleju. Wystudzić. Dodać do miski z ryżem. Wymieszać. Ananasa odcedzić z zalewy. Pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Pora umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Dodać do sałatki(...)sałatki. Do sałatki dodać majonez i śmietanę. Wymieszać. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duża porcja sałatki. Kurczaka, zamiast smażyć, można ugotować, a majonez i/lub śmietanę zastąpić jogurtem greckim lub gęstym jogurtem naturalnym. Por ma wyrazisty, ostry smak, aby go złagodzić można go sparzyć tj. pokroić w plasterki, przełożyć

Gospodyni Miejska
Gołąbki z mięsem i ryżem 479

Gołąbki z mięsem i ryżem Składniki : 1,2 kg łopatki wieprzowej bez kości 1,5 szkl.  ryżu  główka kapusty białej - 1 szt 1 duża cebula tłuszcz do smażenia bulion - 0,5 l Sos :  koncentrat pomidorowy - 3 łyżki papryka słodka mielona  vegeta pieprz sól mąka pszenna - 1 łyżka Przygotowanie : Kapustę obrać, zdjąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb, włożyć(...)widelca, zdejmować co jakiś czas wierzchnie liście, pozostałe liście na kapuście, które są twarde, dalej gotować, wyjmować liście na durszlak, ostudzić. Z każdego liścia usunąć grube nerwy. Farsz: Ryż ugotować al.- dente w osolonej wodzie, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso zmielić w maszynce, połączyć składniki, dodać przyprawy, wymieszać. Na każdy liść nakładać porcję farszu

Kuchnia Danusi
Ryba w warzywach 136

Bardzo polecamy tę wersję smażonej ryby, z warzywami smakuje wspaniale, nadaje się na ciepło z ryżem na obiadowe danie i na zimno jako przystawka, zwarto wpisać sobie to danie jako sposób na smaczne danie rybne, a ryby należy często jadać, zawłaszcza ryby morskie ze względu na zawarte w nich kwasy omega tak zbawienne dla naszego organizmu.... Składniki: 1 kg ryby(...)mrożony mintaj, dorsz itp. 2 jajka, mąka do obtoczenia 2 cebule słoik papryki konserwowej 6 ogórków konserwowych 1 duża marchewka sól, pieprz cytryna olej do smażenia 1 szklanka mleka Zalewa: 1 szklanka wody pół szklanki oleju pół słoiczka koncentratu pomidorowego 10 łyżek octu, u mnie ocet z zalewy z korniszonów i z papryki konserwowej 8 łyżek dobrego ketchupu 8 łyżek

kgwjanczewo
Podudzia z ryżem i papryką czerwoną. 220

oczyścić z gniazd nasiennych, umyć i pokroić w paski. Podudzia z kurczaka obsmażyć na oleju i odłożyć na talerz. Na tym samym tłuszczu smażyć 2 minuty pokrojoną cebulę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, wsypać ryż i pokrojoną czerwoną paprykę, całość zalać gorącym bulionem, tak aby ryż był całkowicie zakryty. Na wierzchu ułożyć podudzia z kurczaka, Oprószyć pieprzem czarnym

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania