dusimy do czasu, aż pomidory się rozpadną, a nadmiar płynu odparuje. 5. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, śmietankę, doprawiamy curry, mieloną papryką, solą i pieprzem. Curry podajemy z Waszym ulubionym ryżem. Smacznego
W kuchni Katiesurowe. Śmietanę łączymy z curry i przecierem pomidorowym. Dokładnie mieszamy. Zalewamy mięso. Danie doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. Kurczak w sosie curry najlepiej smakuje podany z ryżem. Ja dodatkowo podałam go w towarzystwie marchewki z groszkiem. Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1 h Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarypotrawka z soczewicy czerwonej, z kasza bulgur, płatkami drożdżowymi (vegan) dyniowe* kluski z serowym sosem tahini (vegan) *z pure, mąki dyniowe *płatki drożdżowe+tahini+woda pomidorowe curry z ciecierzycą i batatem, ryż jaśminowy (vegan
More food, love and dreamskostkę pomidory, mleczko kokosowe, śmietankę, cukier, ocet, sól oraz pieprz. Wkładamy do sosu podsmażonego wcześniej kurczaka i gotujemy całość do miękkości mięsa i zgęstnienia sosu. Podajemy z ryżem (można go przybrać liśćmi curry). Voila! ;) Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Życie zamknięte w smakuKurkuma ma działanie przeciwzapalne, antybiotyczne i przeciwnowotworowe. Pomaga w wydalaniu toksyn z organizmu i regulacji pracy układu pokarmowego. Aby wykorzystać pełen potencjał kurkumy nie poprzestawaj na jedzeniu curry: dodaj jej do gotowania ryżu lub herbatki z kurkumy połącz kurkumę z czarnym pieprzem, aby znacznie zwiększyć jej wchłanianie Przygotuj pastę z kurkumy, której możesz używać także do innych potraw a nawet
w mojej kuchnidanie w azjatyckim klimacie... SKŁADNIKI pierś kurczaka połowa kapusty pekińskiej 2 marchewki 1/3 mrożonej fasolki szparagowej (lub 1 puszka) 1/2 puszki mleka kokosowego 1 łyżka curry sól/sos sojowy przyprawa do kurczaka olej ryż WYKONANIE Pierś kurczaka kroimy, zasypujemy gotową mieszanką przypraw do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut w lodówce. Kroimy kapustę pekińską (niezbyt drobno) oraz marchew(...)wrzucamy fasolkę szparagową i marchew, a po chwili kapustę, ponieważ mięknie szybciej. Po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry i solą, a potem dusimy do momentu, aż warzywa odrobinę zmiękną, ale nadal będą chrupkie. Podajemy z ryżem. Selamat makan
ZofianaPrzygotowanie: Cukinię i marchewkę obieram, kroję w kostkę - marchewkę w drobną, cukinię w nieco większą. Warzywa podsmażam przez kilka minut na rozgrzanym oleju, dodaję ryż, smażę jeszcze minutę. Danie zalewam gorącym bulionem, dodaję szczyptę curry. Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem przez 12-15 minut, od czasu do czasu mieszając
JejKuchniaszklanka ryżu białego, - 1 łyżka czarnego pieprzu ziarnistego, - 1 łyżeczka nasion kuminu (kminu rzymskiego), - 1 łyżeczka nasion gorczycy, - kilka liści curry (liści, nie mieszanki przypraw), - 2 łyżki oleju, - garść orzechów nerkowca, - sól, - ew. szczypta asafetydy, - woda. Wykonanie: Ryż zalewamy wodą (1,5 części wody na 1 część ryżu, solimy, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na bardzo małym ogniu pod przykryciem(...)dodajemy kumin, prażymy je razem aż zaczną pachnieć. Rozgniatamy je w moździerzu, lub mielimy w młynku. Rozgrzewamy olej, wrzucamy gorczycę, liście curry, smażymy przez ok 1 minutę, dodajemy pokrojone orzechy nerkowca i asafetydę, dosypujemy pieprz z kuminem oraz ryż, mieszamy, solimy do smaku. To jest pyszne! Bardzo aromatyczne i lekko pikantne :) Smacznego!!! Przepis inspirowany przepisem ze strony Smak Indii
Co na wege obiad?piersi kurczaka 1 cebula 2 dymki 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki zielonej pasty curry 100ml bulionu drobiowego 400ml mleka kokosowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego pół limonki olej do smażenia 2-3 woreczki ryżu jaśminowego lub basmati PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka, dymkę siekamy, czosnek kroimy na plasterki. W woku rozgrzewamy(...)mleka. Mieszamy przez około 10 minut, aż kurczak będzie miękki. Na koniec dodajemy sos sojowy i sok z limonki. Mieszamy składniki. Podajemy z ryżem - najlepiej jaśminowym, ale może być też basmati. Przepyszne tajskie curry gotowe :) Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeosobowy obiad. Podobno było pyszne ;) Składniki: - 1 słoik sosu Uncle Ben's Tajski Curry - 800 gram piersi z kurczaka - 200 gram ryżu basmati Uncle Ben's - 3 łyżki oleju do podsmażenia kurczaka - sól, pieprz do smaku oraz świeża natka pietruszki Przygotowanie: Nastawiamy wodę na ryż, solimy 1 łyżeczką soli. Kurczaka myjemy i kroimy na małe kawałeczki. Solimy
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: 1/2 sztuki kurczak z rosołu, 6 szklanek Wywar z rosołu, 1/2 pęczka warzywa z rosołu, 2 łyżeczki pieprz ziołowy, 1 łyżeczka curry, 1/2 łyżeczki chilli suszona mielona, 1 łyżka natka pietruszki, 2 saszetki ryż ugotowany kurczak z rosołu obrać z kości, chrząstek i mięso podzielić na mniejsze kawałki do garnka dać mięso obrane, wywar rosołowy, pokrojone w kostkę(...)seler, pietruszkę, marchew doprawić pieprzem ziołowym, curry, ostrą papryka i gotować z 5 minut na małym ogniu na koniec dać natkę pietruszki i podać z ugotowanym ryżem......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięryżu 1 marchewka 1/4 selera naciowego 1 cebula (mała) 1 banan (mały) koncentrat pomidorowy (do smaku) curry, gałka muszkatołowa sól, pieprz 750 ml wody 1 łyżka masła Dodatkowo: 80g bekonu groszek ptysiowy Ryż ugotować w osolonej wodzie. Na patelni usmażyć (na maśle) obrane i pokrojone warzywa oraz bekon pokrojony w drobną(...)kostkę (lub słupki). Do garnka wlać około 750 ml zimnej wody i doprowadzić ją do wrzenia. Dodać warzywa z patelni oraz ryż i banana. Całość zmiksować, doprawić do smaku (koncentratem pomidorowym - ja daję około 100g, curry, gałką muszkatołową, solą, pieprzem) i zagotować. Po nalaniu do miseczek - zupę posypać bekonem i groszkiem ptysiowym
Di gotujepapryka czerwona -1 szt kabaczek 2 grubsze plastry ogórek kiszony -1 szt fasola czerwona -0,5 puszki kukurydza -0,5 puszki sól i pieprz przyprawa curry tłuszcz por -2 łyżki pokrojony w plastry ryż -2 torebki PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlać wodę, osolić, zagotować. Na gotującą się wodę wrzucić ryż,gotować na wolnym ogniu 20 minut. Następnie filety(...)kurczaka pokroić w grubszą kostkę, dobrze obsypać przyprawą curry,smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka minut. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w paski,dodać do mięsa. Z kabaczka i ogórka usunąć ze środka miąższ ,skórkę pokroić w paski dodać do filetów,dusić na wolnym ogniu. Kukurydzę i fasolę czerwoną odlać,osączyć dodać do warzyw razem z sosem słodko-kwaśnym, dusić
Kuchnia DanusiWszystko dusimyok. 3 min. i dorzucamy posiekaną w kostkę paprykę czerwoną, zieloną i żółtą. Dusimy wszystkie składniki do zgęstnienia sosu. Pod koniec dodajemy posiekany szczypiorek.Podajemy z ryżem, dodajemy naszego kurczaka w sosie curry i posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki
kulinarnyJaCurry ma w sobie coś, co uszczęśliwia. To danie z tych, które mogłabym jeść codziennie. Gdy za oknem szaro i deszczowo, zaszywam się pod kocem z miseczką tego dania. Dziś wersja z kurczakiem, mlekiem kokosowym, świeżym imbirem i bazylią. Foodporn jednym słowem Danie podawaj z ryżem, kuskusem lub makaronem. Składniki (2 porcje): 2 piersi z kurczaka ryż 2 łyżki(...)zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Imbir pokrój w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, dodaj pastę curry i smaż przez chwilę. Dodaj mięso, zwiększ ogień, obsmaż z każdej strony. Wymieszaj dokładnie, by mięso było całkowicie pokryte pastą curry. Kawałki kurczaka wyjmij z patelni, przełóż na talerz, odstaw. Na tej samej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i podsmaż
Moja pasja smakusztuka) 9 g czosnku (2 dość małe ząbki) 20 g płatków z migdałów 385 g mleka kokosowego (1 puszka 400 ml) 1 łyżka oleju przyprawy: curry, kolendra, cayenne/chilli, sól, pieprz dodatkowo: ryż (u mnie 40 g suchego parboiled z dzikim) Przygotowanie: 1. Indyka kroimy w małą kostkę i smażymy na łyżce oleju. 2. Jabłko i cebulę ścieramy(...)przyprawy curry, kolendrę, chilli (na początek tak pół łyżeczki curry, i trochę mniej kolendry i chilli), gotujemy wszystko chwilę na wolnym ogniu, aby smaki się połączyły. 6. Dodajemy wymieszane mleko kokosowe i dalej smażymy. 7. Gdy smaki się przegryzą dodajemy usmażonego wcześniej indyka. Smażymy, próbujemy, solimy, pieprzymy i w razie potrzeby dodajemy więcej przypraw. Ja dodałam jeszcze sporo curry
Malowane smakiem