Mieszanka zawiera ryż jaśminowy, soczewicę czerwoną i kaszę gryczaną białą. A z czym Wy lubicie taki gulasz ? Piszcie w komentarzach, bo jestem ciekawa :) Składniki: 2 duże, pojedyncze piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 1,5 szklanki bulionu drobiowego, lub wody sól, pieprz, papryka słodka, curry olej do smażenia
Agusiowe smakołykiczosnek, mieszając często. Wsyp curry i imbir i przesmaż cały czas mieszając. Wlej mleko kokosowe i passatę, dopraw solą i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 15 minut. Wsyp ciecierzycę i gotuj kolejnych 5 minut. Następnie zestaw z ognia, dodaj szpinak, wymieszaj i zostaw pod przykryciem na kolejnych 5 minut. Podawaj z ryżem i chlebkami naan
Lejdi of the housedodajemy paprykę, czosnek , curry, kurkumę i imbir i mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. 2. Na gorącą patelnie wlewamy olej, wrzucamy kurczaka z cała marynatą i smażymy aż mięso się zetnie. Dodajemy mieszankę warzyw chińskich, kukurydzę i dusimy przez kilkanaście minut by warzywa była al’dente. 3. Na koniec dodajemy słodki sos chilli. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Gotową
Mama z miastaDodać ostrą paprykę, przyprawę curry i kurkumę, wszystko dokładnie wymieszać, po czym dodać pomidory i mleko. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę gotować, po czym dodać przekrojone na połówki jajka i gotować na niewielkim ogniu prze kilka kolejnych minut, aż jajka się podgrzeją i przejdą aromatem sosu. Podawać natychmiast z chlebkiem nan lub ryżem. Smacznego
Codzienne Gotowaniecebulę i czosnek. Dodajemy curry i smażymy często mieszając 3-4 minuty. Następnie dodajemy pomidory lub koncentrat, przykrywamy pokrywką i dusimy kilka minut. Dodajemy 1/2 szklanki wody, mieszając, zagotowujemy. Wkładamy kawałki ryby i gotujemy na małym ogniu 7-10 minut. Na koniec doprawiamy solą i sokiem z limonki lub cytryny (około 1 łyżki). Podajemy z ryżem lub chlebkiem. Gotowe
Rozpustne gotowanieszczyptę soli, kolendrę, cynamon, curry oraz posiekane zioła i cukier trzcinowy. Ciecierzycę odcedzić z zalewy i wrzucić do sosu. Wszystko razem wymieszać i gotować bez przykrycia przez ok 15 minut - sos powinien się zredukować i zgęstnieć, a ciecierzyca przejść lekko smakiem pomidorów i ziół. Na koniec dosolić jeśli jest potrzeba i posypać natką. Podawać z ryżem
Kulinarne InspiracjeDzisiaj trochę szaleństwa- I kuchnia jamajska. Miłośnicy curry nie będą zawiedzeni. Mieszanka tymianku, curry I mleka kokosowego- rozpali w Was niesamowitą energię :) a smak pozostanie
Smaki Edytypastę curry oraz pół szklanki wody i dokładnie wymieszać. 2. Cukinie umyć, pokroić na malutkie kwadraciki, zeszklić na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, dodać czosnek oraz kotlety sojowe pokrojone w paski. Dodać mieszankę jogurtową, doprawić solą i pieprzem. 3. Dusić ok. 10 minut, przed podaniem posypać posiekaną kolendrą oraz czerwoną papryką. Podawać z ryżem lub chlebem
pieprzny smaczekbułki, podania z ryżem bądź samodzielnie z dużą ilością warzyw. Udka przygotowane w poniższy sposób będą lekko pikantne i orientalne w smaku. Polecam przygotować :) Składniki na 2-3 porcje: około 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 1 łyżeczka masła klarowanego 2 ząbki czosnku 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki: pieprzu, tymianku, papryki ostrej 1/4 łyżeczki: curry, kurkumy Udka umyć
UgotowaćSkładniki: 1 filet z kurczaka 1/2 cukinii 250 g boczniaków 1 cebula 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy garama masala 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki
czarrna od kuchniRisotto to popularna włoska potrawa. Dziś pomieszałam .... i nadałam jej trochę indyjskich smaków. Sycące i pyszne danie. Cudowne połączenie mleczka kokosowego, serów, pachnących przypraw i warzyw
potrawyregionalnePrzygotowanie: Na oleju podsmażyć pokrojone w kostkę mięso kurczaka wraz z pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą, zmiażdżonymi ząbkami czosnku oraz pastą curry. Po paru minutach dodać suchą soczewicę, kurkumę, curry oraz cukier do smaku oraz pieprz cayenne. Cukinię i dynię pokroić w większą kostkę, paprykę drobniej- dodać do potrawy. Dodać również fasolkę szparagową ( u mnie mrożona). Całość zalać bulionem oraz(...)przykryciem do miękkości warzyw około 20 minut, do zgęstnienia sosu. Pod koniec gotowania dodać pokrojonego w kostkę pomidora. Na sam koniec obficie posypać poszatkowaną natką pietruszki. Potrawę podaję z ryżem
W garach u Gosioczywiście kupić gotową w sklepie, ale w ten sposób przynajmniej wiemy, co jest w środku. Wersja bez glutaminianu, benzoesanu sodu i sztucznych barwników. Niezawodna pasta curry czeka w lodówce, gdy nie ma czasu ani na zakupy, ani na wymyślne gotowanie, a sytuacja wymaga, by podać coś szybkiego i ciekawszego(...)każdego dania, szczególnie w kuchni tajskiej. Taką pastę przysmażoną na gorącym tłuszczu, aby wyciągnąć wszystkie smaki, można dodać do zupy dyniowej, do kurczaka, ryżu, makaronu, warzyw, do sosów. Pachnie bardzo intensywnie nawet po miesiącu leżakowania w lodówce. Składniki: – 3 zielone papryki słodkie – 10 małych zielonych papryczek ostrych – średnie kłącze imbiru
To co kocham