cebuli dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę, mieszamy i szklimy jeszcze 1 min. 2. MAKARON/RYŻ: na tym etapie warto wstawić wodę na makaron, aby był gotowy równocześnie z sosem. Ryż też świetnie pasuje, więc wybierzcie to, co lubicie. Sos będzie gotowy za ok. 15 min więc weźcie to pod uwagę gotując makaron/ryż. 3. PIERSI Z KURCZAKA(...)się szkli. Myjemy je, oczyszczamy z błonek i siekamy na papkę. Jeśli nie chce Wam się siekać, pokrójcie je chociaż w drobną kostkę. Następnie na desce posypcie je przyprawami (curry, oregano, kolendrą, szczyptą pieprzu i soli) i wrzućcie całość do szklącej się cebuli w garnku. Wymieszajcie wszystko dokładnie i obsmażajcie ok. 5 min, mieszając co jakiś czas. Kiedy kurczak przejdzie
Nerds KitchenMieszanka zawiera ryż jaśminowy, soczewicę czerwoną i kaszę gryczaną białą. A z czym Wy lubicie taki gulasz ? Piszcie w komentarzach, bo jestem ciekawa :) Składniki: 2 duże, pojedyncze piersi z kurczaka 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 1,5 szklanki bulionu drobiowego, lub wody sól, pieprz, papryka słodka, curry olej do smażenia
Agusiowe smakołykiczosnek, mieszając często. Wsyp curry i imbir i przesmaż cały czas mieszając. Wlej mleko kokosowe i passatę, dopraw solą i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 15 minut. Wsyp ciecierzycę i gotuj kolejnych 5 minut. Następnie zestaw z ognia, dodaj szpinak, wymieszaj i zostaw pod przykryciem na kolejnych 5 minut. Podawaj z ryżem i chlebkami naan
Lejdi of the housedodajemy paprykę, czosnek , curry, kurkumę i imbir i mieszamy. Odstawiamy na 15 minut. 2. Na gorącą patelnie wlewamy olej, wrzucamy kurczaka z cała marynatą i smażymy aż mięso się zetnie. Dodajemy mieszankę warzyw chińskich, kukurydzę i dusimy przez kilkanaście minut by warzywa była al’dente. 3. Na koniec dodajemy słodki sos chilli. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Gotową
Mama z miastaDodać ostrą paprykę, przyprawę curry i kurkumę, wszystko dokładnie wymieszać, po czym dodać pomidory i mleko. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę gotować, po czym dodać przekrojone na połówki jajka i gotować na niewielkim ogniu prze kilka kolejnych minut, aż jajka się podgrzeją i przejdą aromatem sosu. Podawać natychmiast z chlebkiem nan lub ryżem. Smacznego
Codzienne Gotowaniecebulę i czosnek. Dodajemy curry i smażymy często mieszając 3-4 minuty. Następnie dodajemy pomidory lub koncentrat, przykrywamy pokrywką i dusimy kilka minut. Dodajemy 1/2 szklanki wody, mieszając, zagotowujemy. Wkładamy kawałki ryby i gotujemy na małym ogniu 7-10 minut. Na koniec doprawiamy solą i sokiem z limonki lub cytryny (około 1 łyżki). Podajemy z ryżem lub chlebkiem. Gotowe
Rozpustne gotowanieszczyptę soli, kolendrę, cynamon, curry oraz posiekane zioła i cukier trzcinowy. Ciecierzycę odcedzić z zalewy i wrzucić do sosu. Wszystko razem wymieszać i gotować bez przykrycia przez ok 15 minut - sos powinien się zredukować i zgęstnieć, a ciecierzyca przejść lekko smakiem pomidorów i ziół. Na koniec dosolić jeśli jest potrzeba i posypać natką. Podawać z ryżem
Kulinarne InspiracjeDzisiaj trochę szaleństwa- I kuchnia jamajska. Miłośnicy curry nie będą zawiedzeni. Mieszanka tymianku, curry I mleka kokosowego- rozpali w Was niesamowitą energię :) a smak pozostanie
Smaki Edytypastę curry oraz pół szklanki wody i dokładnie wymieszać. 2. Cukinie umyć, pokroić na malutkie kwadraciki, zeszklić na rozgrzanym oleju w dużym rondlu, dodać czosnek oraz kotlety sojowe pokrojone w paski. Dodać mieszankę jogurtową, doprawić solą i pieprzem. 3. Dusić ok. 10 minut, przed podaniem posypać posiekaną kolendrą oraz czerwoną papryką. Podawać z ryżem lub chlebem
pieprzny smaczekbułki, podania z ryżem bądź samodzielnie z dużą ilością warzyw. Udka przygotowane w poniższy sposób będą lekko pikantne i orientalne w smaku. Polecam przygotować :) Składniki na 2-3 porcje: około 0,5 kg wyluzowanych udek z kurczaka 1 łyżeczka masła klarowanego 2 ząbki czosnku 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki: pieprzu, tymianku, papryki ostrej 1/4 łyżeczki: curry, kurkumy Udka umyć
Ugotowaćgrillowanych warzyw, do ryżu czy kaszy. Danie bardzo zdrowe, bardzo sycące, bardzo aromatyczne. Do lunch box'a do pracy czy na uczelnię idealny. Smaczny i na ciepło i na zimno. KUSKUS Z KALAFIORA Składniki: 1 średni kalafior 3 cebule pół główki czosnku puszka krojonych pomidorów garść świeżej tajskiej bazylii lub kolendry 2 łyżki indyjskiej przyprawy Curry sól himalajska świeżo
Naturalna KuchniaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1/2 cukinii 250 g boczniaków 1 cebula 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy garama masala 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki
czarrna od kuchniRisotto to popularna włoska potrawa. Dziś pomieszałam .... i nadałam jej trochę indyjskich smaków. Sycące i pyszne danie. Cudowne połączenie mleczka kokosowego, serów, pachnących przypraw i warzyw
potrawyregionalne