ryż curry - 2304 przepisów (strona:93/154)

Indyk w cieście z nutą orientu 151

sokiem z limonki, pokrojoną papryką,sosem sojowym, sosem chilli, sosem czosnkowym i pastą curry. Teraz przygotuj ciasto. Mleczko wymieszaj z mąką z amarantusa, jajkami, pieprzem cayenne. Dobrze wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Masę przelej do mięsa i dokładnie wymieszaj. Na głębokiej patelni rozgrzej olej z ryżu. Nakładaj mieszankę łyżką, wtedy ilość będzie idealna. Podsmażaj z każdej strony do uzyskania złotego

ClauditteMissCooking
Kurczak tikka masala 1263

odparuje i zgęstnieje. Do sosu dolewamy  mleczko kokosowe i pastę curry. Zagotowujemy i doprawiamy ewentualnie do smaku solą. Jeśli sos nie będzie dostatecznie gęsty możemy zagęścić go z ½ łyżki mąki. Ozdabiamy danie łyżką jogurtu oraz posypujemy dymką i płatkami migdałowymi. Podajemy z ryżem basmanti lub indyjskimi chlebkami naan

Mania Gotowania
Dahl z czerwonej soczewicy 149

jest dobra Dzisiaj natomiast do odgrzanego dahl-u ugotowałem ryż. Obie opcje są pyszne i godne polecenia! Dahl z czerwonej soczewicy Wydrukuj przepis Porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Potrzebujesz: 350g czerwonej soczewicy 2-3 czerwone cebule 1 puszka pomidorów 1 puszka mleczka kokosowego 2 łyżki czerwonej pasty curry (ostrość według upodobania) 650ml wody sól i pieprz do smaku

Blendman
Kurczak po hiszpańsku. 1350

udźce. Całość natomiast warto podać z np. ryżem. Świetnie uzupełni to danie. Składniki : mięso z kurczaka - około 1 kg - 1,5 kg 2 puszki pomidorów w zalewie własnej (mogą być krojone) - 800 g 2 czerwone papryki  1 cebula czerwona  2 ząbki czosnku pieprz, bazylia, sól, ostra papryka, słodka papryka, curry - jako przyprawy łyżka cukru jeżeli sos z pomidorów(...)minut, jednak najlepiej sprawdzić gotowość widelcem. Pierś będzie potrzebować 40 minut, udka około 70 minut. Jeżeli podczas pieczenia sos będzie się przypiekać, należy go pomieszać. Podawać gorące z ryżem. Smacznego! :-) Pozdrawiam ciepło. Facebook /// Instagram

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tajskie czerwone curry z wieprzowiną i bazylią – Gaeng ped moo 238

kokosowego. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy starty na tarce imbir, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i mieloną kurkumę. Smażymy mieszając aż zniknie ostry zapach, dodajemy do woka drugą łyżkę pasty curry, mieszamy. Mocno wstrząsamy puszką kokosowego mleka. Wlewamy ¼ do woka i mieszamy pastę, imbir i czosnek, żeby pozbyć się grudek. Wlewamy resztę mleka z puszki, dodajemy sos rybny, cukier i liście(...)mieszamy. Podajemy z ryżem lub z makaronem ryżowym. Jako dodatek sprawdzi się surówka z kapusty, ogórka, zielona fasolka szparagowa, grillowane warzywa. Z podanej ilości składników otrzymacie 3-4 średniej wielkości porcje do zjedzenia z dodatkami. SKŁADNIKI 500g schabu wieprzowego bez kości albo polędwiczki wieprzowej 2 łyżki oleju kokosowego albo ryżowego 2 łyżki (30g) czerwonej pasty curry Kanokwan 2 łyżki startego

Karo in the Kitchen
Risotto z dynią 83

kilka innych przepisów Dania z ryżem – tutaj znajdziesz wszystkie przepisy z ryżem, które są na blogu Dania z makaronem – tutaj natomiast znajdziesz wszystkie cuda, w których skład wchodzi makaron Jesli jednak miałbym wytypować potrawy, które ostatnio za mną ciągle chodzą, to byłyby to zdecydowanie curry z batatami oraz wegańskie spaghetti bolognese

Blendman
Kalafiorowe curry – nie dość że niskokaloryczne to jeszcze wyjątkowo smaczne. 334

Curry z kalafiorem to wspaniała opcja dla wegetarian lub wegan. Oczywiście może również stanowić posiłek dla nie-wegetarian. Jest niskokaloryczne, naładowane mnóstwem przypraw. Bardzo aromatyczne i pełne smaku. Można podawać z brązowym ryżem, kus kusem lub chlebkiem naan. Składniki: duży kalafior lub 2 mniejsze kolendra duża cebula łyżka oleju rzepakowego 4 ząbki czosnku por marchewka przyprawy: mielony kminek, gałka muszkatołowa

wysmienity
Przepis #138 Moja Tajska zupa 162

paprykę dodajemy do cebulki. Całość podsmażamy. Przyprawiamy do smaku solą oraz przyprawą curry. Kiedy mięso będzie gotowe dodajemy je do naszego bulionu. Gotujemy chwilę. Wlewamy mleczko kokosowe. Przyprawiamy do smaku. Jeszcze chwilę gotujemy.  Przelewamy do miseczek i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.   Zupę można podawać z ryżem, makaronem ryżowym lub zwykłym makaronem. Idealnie rozgrzewa a chłodniejsze dni. Smacznego

Health-Fit-Life
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 143

strony. Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy po 1 łyżce curry i kurkumy.  Następnie wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego - najlepiej tak, aby całe mięso było zanurzone w sosie i zapiekamy w temp. 175 st. przez około 30-40 minut.  Danie najlepiej smakuje z ryżem lub kaszą, ale równie dobrze możecie je podać z ziemniakami.  Gotowe

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Indie na talerzu | Mango chutney z kurczakiem w sezamie 193

sól olej  sezam WYKONANIE w misce umieszczamy paprykę słodką, kmin rzymski, czosnek, curry, mango chutney, sól i mieszamy z 2 łyżkami oleju. Przygotowaną marynatą nacieramy filety z kurczaka i odstawiamy na jakiś czas. Następnie smażymy filety i pod koniec tego procesu posypujemy sezamem. Podajemy z ryżem i mango chutney. Lubicie mango chutney? Z czym najchętniej jadacie

Zofiana
Kurczak po indyjsku 147

Składniki /2 porcje – ok.300g fileta z kurczaka – 200 ml śmietany 18% -świeży koperek (opcjonalnie)  Przyprawy do marynaty: – 1 łyżeczka przyprawy curry – 1 łyżeczka ostrej papryki – 1 łyżeczka przyprawy garam masala – 2 szczypty soli – 2 szczypty mielonego pieprzu – 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę – 2 łyżki oleju Przygotowanie: Filety(...)przez ok. 15 min pod przykryciem. Na koniec dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, powinien powstać gęsty, ciemno żółty sos. Dusimy jeszcze 5 min. Podajemy posypane posiekanym koperkiem. Podajemy z ryżem jaśminowym Artykuł Kurczak po indyjsku pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Curry dyniowo-kalafiorowe z kurczakiem 156

Rozgrzewające curry z wykorzystaniem sezonowych warzyw - dynii i kalafiora, do tego filet z kurczaka i pyszne jesienne danie gotowe. Soczysty filet zamarynowany w imbirze, czosnku, kurkumie i papryce zatopione w kokosowym sosie podany z jaśminowym ryżem to świetny obiad dla całej rodziny. Błyskawiczne do przygotowania danie rodem z indyjskiej kuchni, zapraszam! Składniki: 1 filet z kurczaka 1/2 dynii Hokkaido

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
wegański paprykarz z kaszy jaglanej 149

tradycyjnego paprykarza, tylko bez postaci mięsnej i zamiast ryżu właśnie  nasza królowa  😊 Składniki: 1 woreczek kaszy jaglanej 2 marchewki  1 pietruszka 1 czerwona papryka  1 średnia cebula  2 ząbki czosnku  1/2 puszki pomidorów  sól i pieprz do smaku  papryka słodka, kurkuma lub curry  olej do smażenia  Przygotowanie: kaszę ugotować zgodnie

Gotowanie z pasją
Zupa z ciecierzycą,dynią , marchewką i jarmużem 117

świeżego kłącza imbiru 3 ząbki czosnku łyżeczka kurkumy pół łyżeczki curry pół łyżeczki nasion kopru włoskiego- lepiej zmielić lub utrzeć w mozdzierzu ekologiczny olej kokosowy virgin do smażenia  Symbio szczypta gałki muszkatołowej sok z połowy cytryny sól himalajska do smaku ugotowana komosa ryżowa lub ryż czarny Dynię pokrój w kostkę, pokrop oliwą z oliwek i lekko posól, upiecz

Z Kuchni Do Kuchni
Gaeng keow wan nua 142

Wykonanie: W wysokim naczyniu rozgrzać oliwę, następnie podsmażyć czosnek. Dodać pastę curry i dobrze wymieszać. Dodać wołowinę i chwilę gotować. Dodać mleczko kokosowe, jeśli pasta jest zbyt gęsta można dodać wody.   Gotować pod przykryciem, następnie dodać resztę składników, oprócz bazylii.   Serwować tuż po ugotowaniu z ryżem ugotowanym na sypko. Przyozdobić listkami bazylii

Smaki Przyprawy i Kolory