ryby - 22088 przepisów (strona:522/1473)

Smoothie z mango i fig 173

Smoothie z mango i fig to bardzo prosty i pyszny koktajl, który może zastąpić Ci codzienna owsiankę czy kanapkę z serem. Różnorodne śniadania spowodują, że chętniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta na obiad lub kolację – pysznie smakuje na ciepło i na zimno 173

wyłożyć na blaszkę. Ciasto podpiec w piekarniku aż będzie gotowe a potem wyjąć z piekarnik i dać na stół , dokładać składniki. Gdy ciasto mamy na blaszce układamy składniki pokrojoną rybę w paski i na jednej połowie ciasta a na 2 filet z kurczaka posypać szparagami ,rybę i mięsko wcześniej doprawić. śmietanę wymieszać ze żołtym startym serem doprawić do smaku

Moje Wyroby
Szaszłyki z łososia z mango i sosem ziołowym. Przepis krok po kroku. 149

obierz ze skórki, pokrój w kostkę razem z papryką. Cukinie pokrój w krążki.   Łososia pokrój w kostkę takiej samej wielkości jak mango. Zamarynuj rybę w sosie sojowym, oliwie z oliwek, przyprawie curry, soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Odstaw na kilkanaście minut aby mięso się zamarynowało

kuron.com.pl
Spaghetti z łososiem w sosie z cukinii 131

Zmiksowaną masę przelać do łososia, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż sos lekko zgęstnieje. Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Pietruszkę umyć, drobno posiekać i dodać do ryby i sosu. Chwilę gotować, następnie dodać odcedzony makaron, wymieszać i dobrze doprawić całość solą i pieprzem. Podawać udekorowane świeżą bazylią lub innymi ziołami

Passions hobbies life
Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym 289

oleju około 5 minut (czas smażenia zależy od grubości poszczególnych kawałków!). Usmażonego łososia zdejmujemy z patelni i przekładamy do garnka, przykrywamy, by nie tracił ciepła. Na patelnię po smażeniu ryb wykładamy musztardę. Mieszamy dokładnie. Następnie dodajemy kwaśna śmietanę i ciągle mieszając zagotowujemy. Do sosu dodajemy posiekaną natkę pietruszki, posiekany koperek oraz żółtko. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy solą

Smaki Na Talerzu
ryba z warzywami po chińsku 169

Cześć! Wyciągnęłam z głębin mojej zamrażalki tołpygę. Troszkę zapomniana ona była przyznam. Przygotowując obiad z rybą jakoś nie wyobrażałam sobie zestawu dość tradycyjnego, czyli rybka smażona, surówka, ziemniaki albo ryż. Z racji, że jesteśmy miłośnikami smaków azjatyckich wymyśliłam, że zrobię ją z warzywami po chińsku. Nie wiem, czy Chińczyk poklepałby mnie za to podanie po ramieniu czy zagryzł zęby(...)powstanie kisiel. Przyprawiłam solą i przyprawą do dań kuchni azjatyckiej. Nie miałam sosu sojowego i innych dodatków, ale jakoś dałam radę. Warzywa wyszły smaczne. W międzyczasie wyciągnęłam rybę z lodówki i lekko oprószyłam mąką. Usmażyłam na oleju. Do tego wszystkiego ugotowałam ryż. Myślę jednak, że zrobię sobie wycieczkę w sklepie między półkami z dodatkami do tego typu kuchni Złapałam haczyk

Pieprzyć z Fantazją
Rybka w rozkosznie chrupiącej, ziołowej panierce 183

Ryba w panierce wcale nie musi ociekać tłuszczem, jak jawi się to niektórym orędownikom hiper zdrowego jedzenia. Ja sama na co dzień wybieram rybę pieczoną w całości, albo w potrawce, ale nie da się ukryć, że w panierce też lubię i z chęcią kuszę się na taką smażeninę od czasu do czasu. Panierka może być świetnym dodatkiem, wnieść w danie

Pichceniomania
Grillowany łosoś – szybko i smacznie 167

Wiele osób zastanawia się co można grillować? Odpowiadam – wszystko, to na co macie w danym momencie ochotę. Możemy grillować mięso, warzywa, ryby, a nawet owoce na przykład truskawki. Jednak w tym wpisie pokażę Wam jak przygotować marynatę i jak upiec łososia na grillu. Grillowany łosoś to danie niezwykle aromatyczne, a sami również wiecie, że zawiera on w sobie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie po wiejsku – lekka sałatka śledziowa 249

Śledzie nigdy chyba mi się nie znudzą, można podać je na tak wiele sposobów … Żadnym problemem nie też jest dopasowanie ich do pory roku, w której

Karo in the Kitchen
KETO SUSHI (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu) 143

sztuki) awokado 70 g ogórka świeżego 70 g papryki czerwonej do podania dodatki typu imbir konserwowy, wasabi, sos sojowy opcjonalnie inne dodatki do wypełnienia np paluszki surimi, krewetki, ryby, sezam czarny Kalafiora umyć, osuszyć, podzielić na różyczki a następnie zblendować do konsystencji ryżu. Następnie ryż podprażyć na suchej patelni mieszając od czasu do czasu aż nabierze złotawego koloru

Ola la LCHF
Rybka na ziemniakach 98

Ryby ubóstwiam i choć nie zawsze uda się kupić super świeżą, czyli najpyszniejszą- to i tak gotuję je często. Dzisiaj przepis zainspirowany potrawą, którą miałam okazję jeść we Włoszech. Oczywiście zmodyfikowany no i, że tak brzydko napiszę, nieco "spolszczony". Cudownie smacznie było, więc możecie korzystać z tej receptury bez obaw! :) Czytaj więcej

Pichceniomania
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 167

smak. Pamiętam, że gdy byłem mały i na pułkach sklepowych nie wszystkie produkty były dostępne, rodzice często przygotowali pasty kanapkowe. Pasta jajeczna, warzywna, na bazie ryb w puszce „ Awanturka ”. Są łatwe w przygotowaniu, od razu „spreparować” ilość na 2 dni oraz koszt produktów nie zabija.   Zauważyłem zresztą

kuron.com.pl
Kremowa zapiekanka ze szpinakiem i łososiem 141

pożywną zapiekankę. Do jej wykonania użyłam makaronu kolanka, świeżego szpinaku, śmietanki oraz mozzarelli, dzięki czemu zapiekanka jest bardzo kremowa i delikatna w smaku. Szczególnie przypadnie ona do gustu wielbicielom ryb, ponieważ znakomitym dodatkiem jest w niej wędzony łosoś, który w połączeniu z pomidorkami koktajlowymi i czosnkiem smakuje nieziemsko! Składniki: 400g makaronu kolanka ugotowanego al dente 500g świeżego szpinaku

Życie ze smakiem
Postna grochówka ze śledziem 135

religii chrześcijańskiej najważniejszy jest Wielki Post, który zaczyna się we Wstępną Środą, nazywaną Popielcem, na 40 dni przez Wielkanocą. Kiedyś w tym okresie jadano zwykle żury, śledzie i inne ryby, kasze, ziemniaki. Na obiad gotowano zwykle dania jednogarnkowe i najczęściej powstrzymywano się od okraszania ich tłuszczem. Mięso było zakazane. Kiedyś też mocno przestrzegano tego postu. Dziś każdy robi

Smaczna Pyza
Morszczuk na szpinaku 120

Delikatna ryba pieczona ze świeżymi pomidorami, podana na szpinaku z dodatkiem wyrazistego czosnku i szalotki to szybki i prosty w przygotowaniu, lekki obiad. Składniki: 500g fileta z morszczuka 300g świeżego szpinaku 1 duży dojrzały pomidor 3 szalotki 2 ząbki czosnku sok z cytryny 3 łyżki masła sól pieprz Wykonanie: 1.  Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania