Karp smażony w panierce to obowiązkowa potrwa na wigilijnym stole w każdym polskim domu. A może by tak postawić na małą odmianę? Zaskocz domowników i przygotuj dla nich pysznego karpia pieczonego w śmietanie z cebulką. Przepis jest bajecznie prosty! Składniki: około 700 gramów karpia podzielonego na porcje (kawałki płata lub dzwonka) 400 gramów kwaśniej śmietany, 2 cebule, mąka, sól, pieprz, olej. Zrób tak: karpia przypraw solą i pieprzem, obtocz w mące i usmaż na oleju. Następnie przesmaż pokrojoną w krąż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...