ryby - 22088 przepisów (strona:473/1473)

Ryba w sosie serowo-koperkowym 431

Rybę zazwyczaj jadamy pieczoną lub smażoną, zupełnie zapominając, że zrobiona w sosie jest równie smaczna!  300g filetów rybnych, u mnie dorsz 1 por 330g śmietany 18% 1 pęczek koperku  70g sera gorgonzola masło do smażenia sól, pieprz, papryka słodka 1. Rybę kroimy w większą kostkę. Por w krążki, koperek siekamy. 2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy posoloną rybę

Szefowa kuchni
Ziemniaki ze śledziem 101

wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 – 20 minut. Można ziemniaków nie podpiekać, tylko podać prosto z wody, jak również można ziemniaki upiec nie gotując ich wcześniej. Rybę rozdrobnić, przy okazji usuwając z niej ości. Gotowego ziemniaka przekroić w poprzek, ułożyć na talerzu. Na każdej polówce ułożyć masło   posypać startym serem. Widelcem lekko rozgnieść ziemniaki. Następnie(...)ułożyć na nich rybę. Na rybie położyć śmietanę. Na śmietanie ułożyć kawior. Ewentualnie można posypać solą. zastawa

królestwo garów
Łosoś z porami w cieście francuskim 256

Niektórzy nie wyobrażają sobie piątku bez obiadu z rybą. W takim razie proszę bardzo… łosoś z porami w cieście francuskim to propozycja dla tych wszystkich, którzy uwielbiają rybę, a nie mają zbyt wiele czasu na ich przygotowanie. Ten przepis możecie wykorzystać również jako przepis na pyszną, romantyczną kolację we dwoje :) Wygląd tego dania, nie wspominając o smaku jest nieziemski

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z wędzonego pstrąga i serka wiejskiego 151

ketchup pikantny  serek wiejski  sól i pieprz do smaku  Rybę trzeba obrać ze skóry i z ości.  Następnie dzielę ją na kawałki i przekładam do pojemnika ( blendera).  Ugotowane jajka studzę i obieram ze skorupek.  Kroję na połówki i dodaje do ryby.  Dodaję łyżkę ketchupu i cebulki.  Delikatnie pieprzę i solę. Całość

Takie tam pichcenie
Duńskie śledzie z curry 127

centymetrowe kawałki. Śledzie zakwaszamy skrapiając je octem, mieszamy i odstawiamy. Przygotowujemy pozostałe składniki. Jabłko obieramy, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do śledzi. Kapary odsączamy z zalewy, siekamy. Dodajemy do ryby. Mieszamy wszystko z śmietaną, majonezem i musztardą. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy i szklimy cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy curry i kurkumę, mieszamy

Smakowity Blog Kulinarny
Palony łosoś z kapustą kiszoną curry Karola Okrasy 156

oliwek do smażenia sól pieprz Foto Lidl Wykonanie: Filet z łososia bez skóry kroimy w plastry o grubości 2,5 cm. Na płaskim talerzu mieszamy wszystkie przyprawy do obtoczenia ryby. Obtaczamy w nich łososia, ale tylko z góry i z dołu, boki zostawiamy bez przypraw. Szalotkę i czosnek drobno siekamy, szklimy na rozgrzanej oliwie i maśle. Dodajemy pastę

Kulinarne przygody Gatity
Tatar z wędzonego łososia 219

Pomysł na smaczną przekąskę idealną zarówno na świąteczny stół, jak i sylwestrową czy karnawałową imprezę. Banalny w wykonaniu, genialny w smaku tatar z wędzonego łososia. Wiecie, że uwielbiam ryby. Ta przystawka jest prawdziwą gwiazdą na karnawałowym stole. Tatar, ale nie z mięsa i nie surowy. Wędzony łosoś z ostrą cebulką i kwaśnym ogórkiem, to połączenie wręcz doskonałe. Te łososiowe

Dietolog
Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe – przepis krok po kroku 147

możemy je posypać cukrem pudrem lub polać polewą i udekorować.   Wesołych Świąt i smacznego!   A jeśli szukacie przepisu na wigilijną potrawę z ryby, koniecznie zaglądnijcie tutaj: Ryba po rybacku na Wigilię – przepis krok po kroku Artykuł Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Śledzie curry 135

Śledzie to dla mnie najsmaczniejsza ryba zaraz po łososiu.  Można je przygotować na wiele sposobów.  Moja ulubiona wersja to śledzie w musztardzie , lecz w tym roku ich nie będzie...za to będą śledzie curry! Lekko orientalne, niesamowicie aromatyczne i pyszne.  Składniki 1 słoik śledzi w occie 1/3 szkl. oleju lnianego SemCo 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kuminu

Czarnawisienka
Ryby w ananasach Ewy Wachowiacz 151

Jeszcze jest czas, jeszcze zdążycie zrobić tą przepyszną potrawę na święta. Dla mnie to absolutnie najlepszy przepis na ryby. Słodko ostry sos ananansowo - paprykowy jest tak pyszny, że mogłabym go łyżkami jeść. Jest to przepis Ewy Wachowicz, więc już samo to nazwisko jest dobrą rekomendacją tego dania.     700 g - filetów np. z miruny(...)wszystkie składniki zmiękną, wlać ocet winny i sos sojowy. Dodać cukier i curry. Delikatnie wymieszać. W wodzie rozprowadzić mąkę i dodać do sosu. Doprowadzić do wrzenia. Wrzucić usmażoną rybę i podgrzać w sosie. Podawać na ciepło lub zimno

Jadło i czytadło
makrela wędzona do pieczywa... 121

potrzeba, szczypiorek 1 pęczek, pieczywo ciemne - ile potrzeba świeżą makrelę wędzoną obrać dokładnie z ości, wkładać do miski ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać

W Mojej Kuchni Lubię
Jak odchudzić tradycyjne świąteczne potrawy? 126

zmienią ich smaku, ale utną zbędne kilokalorie. Nadal będziemy się cieszyć, że nasze żywienie jest prawidłowe nawet w ciągu tych 2-3 dni. Jak odchudzić tradycyjne świąteczne potrawy? Ryba Tradycyjnie rybę na stole wigilijnym podajemy w panierce, smażoną w dużej ilości tłuszczu. Jak to zmienić? Należy rybę dobrze doprawić (polecam: cytryna, pieprz cytrynowy i sól), a następnie upiec w folii

Truskawkowa Fiesta
Kotlety rybne pieczone 145

Zapraszam dzisiaj na zdrowe, pieczone kotlety rybne. Takie pieczone kotlety są niskokaloryczne i lekkostrawne. Polecam Składniki: 500 g mięsa z ryby (bez ości i skóry) 1 średnia marchewka 1 ząbek czosnku pół małej cebuli 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka suszonego koperku(...)łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu białego 1 jajko Przygotowanie: Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w plasterki. Czosnek i cebulę obieramy z łusek. W maszynce do mięsa mielimy rybę razem z marchewką, czosnkiem i cebulką dwa razy. Następnie dodajemy bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i jajko. Wyrabiamy ręcznie masę ma kotlety. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy w dłoniach

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ryba Wigiljna w occie na słodko kwaśno 145

krążki ziele,listek pieprz mielony.Wsypujemy cukier,sól i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy by nam się rozpuściło wszystko. Na końcu dodajemy ocet. Smakujemy czy odpowiada nam smak. Wkładamy w zalewę kawałki ryb usmażonych i najlepiej niech poleży 3 lub 4 dni to będzie idealna

Różowa kuchnia
Potrawy wigilijne 215

PRZEPIS TUTAJ   7. Sałatki *** Sałatka śledziowa z burakami. Przepis: Sałatka śledziowa z buraczkami   *** Sałatka z tuńczyka. PRZEPIS TUTAJ *** Sałatka nicejska z wędzonym łososiem PRZEPIS TUTAJ   8. Ryba po grecku. PRZEPIS TUTAJ   9. Ryba w zalewie octowej. Przepis: Ryba z warzywami w zalewie   10. Śledzie *** Śledzie w zalewie octowej PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w śmietanie PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania