Pamiętacie przepis na jajka faszerowane pieczarkami ? Dziś przyszedł czas na kolejny smakowity przepis. Osobiście średnio przepadam za wędzonymi rybami, a zwłaszcza szprotkami jednak w formie farszu do jajek mam do nich zupełnie inne nastawienie. Takie jajka to dla mnie klasyka. Co roku wraz z mamą przygotowywałam je na wielkanocne śniadanie i zawsze wszystkie znikały. Jeśli jeszcze takich nie jedliście to koniecznie spróbujcie Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo puszka wędzonych szprotek w oleju 2 łyżki ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Smaczne, proste i zdrowe. Jedzenie to ogromna przyjemność, która nadaje życiu smak. Zapraszam na mojego bloga po ciekawe przepisy i inspirujące treści!