ryby - 22566 przepisów (strona:477/1505)

Polędwiczka z mintaja w sezamie 134

Składniki: 500 polędwiczek z mintaja sól i pieprz cytryna koperek mąka sezam oliwa Przygotowanie: rybę umyj, osusz, posyp solą i pieprzem do miski wsyp mąkę wymieszaną z sezamem na patelni rozgrzej olej rybę obtocz z mące z sezamem smaż na małym ogniu na rumiano z obu stron podawaj z ryżem i surówką z kapusty, na którą przepis znajdziesz tutaj Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Zapiekanka warzywna z tuńczykiem i serem 335

Najlepiej użyć swoich ulubionych, bo wtedy przynajmniej będzie pewność, że będzie smakowało. To samo tyczy się rodzaju białka, nie musi to być tuńczyk, a możecie użyć mięsa czy innej ryby. Dodatkowo ryż, który występuje w mojej wersji możecie zamienić np. na makaron czy kaszę. Jedno się nie zmienia-ser! W każdej wersji musi znaleźć się obowiązkowo. 😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
POLĘDWICA Z DORSZA Z CRUSTEM ZIOŁOWYM, ZIELONYMI, SEZONOWYMI WARZYWAMI I SOSEM SZAFRANOWYM 99

POLĘDWICA Z DORSZA Z CRUSTEM ZIOŁOWYM, ZIELONYMI, SEZONOWYMI WARZYWAMI I SOSEM SZAFRANOWYM   Składniki ryba • polędwica z dorsza1 kg • sól morska4 szczypty • pieprz czarny ziarnisty 4 szczypty • oliwa z oliwek 20 ml • masło 50 g • gałązki rozmarynu1 szt sos szafranowy • Szafran - nitki1 szczypta • cebula biała 40 g • śmietana 36% 100 ml • masło 10 g • wino białe wytrawne50 ml sezonowe warzywa(...)szafranowy W rondelku podsmażam drobno posiekaną cebulę, dodaję nitki szafranu, zalewam białym winem i odparowywuję. Następnie dolewam śmietanę i redukuję. Miksuję na gładką masę i przecieram przez sitko. Ryba Polędwicę z dorsza doprawiam solą i czarnym pieprzem. Smaruję patelnię grillową oliwą z oliwek i smażę po 2 minuty na stronę. Wrzucam gałązkę rozmarynu. Po pierwszym odwróceniu wykładam pietruszkowy chrust, dodaję

chefintheforest
Krewetki w kremowym sosie z czosnkiem i ziołami 134

cytryną to kwas w niej zawarty już zmienia ich konsystencję. Dlatego wolę dodać sok z cytryny do sosu, a całe danie podać z dodatkową cytrynową ósemką. Nie wyobrażam sobie ryb i owoców może bez cytryny! Krewetki w kremowym sosie Składniki: na 4 porcje ½ kg dużych, surowych krewetek 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka ostrej papryki po ¼ łyżeczki czarnego pieprzu, granulowanego

codojedzenia
Łosoś na sianie 107

będzie udana i zaowocuje długoletnim związkiem, to jeszcze wiele lat później będziecie tego łososia wspominać. Ma on jeszcze jedną podstawową zaletę. Właściwie prawie nic nie trzeba przy nim robić. Ryby ogólnie robi się łatwo, ale ten łosoś to już naprawdę robi się sam. Bo przecież lepiej poświęcić czas na samo szykowanie się do randki, niż na siedzenie w kuchni

Marder&Marder Manufacture
Dorsz po krymsku 105

mące, usmażyłem na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie przełożyłem dorsza do żaroodpornego naczynia, posypałem pokrojoną papryką. Zrobiłem sos ze śmietany przyprawionej sola i słodką papryką. Polałem ryby. Zapiekałem w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami

R'n'G Kitchen
poke bowl – hawajskie przysmaki ( z kurczakiem) 435

słodkich ” wpisów na blogu. Dzięki! A poprzednie poke znajdziecie TUTAJ. Wiem, że wielu z Was nie podchodzi opcja z surową rybą, ale spoko jestem z wami, damy radę. Dlatego dzisiaj propozycja dla tych którzy nie chcą surowej ryby, nie mogą, ale po prostu mają ochotę na coś innego. Poke bowl ze SCHABOWYM ! Bo jak wiemy wszyscy kochają schabowe! Dobra

PaleoLife
Sałatka z buraczków i wędzonej makreli 163

Ułożyć skórą do dołu na nieprzywierającej ( teflonowej) patelni i smażyć na średnim ogniu tak długo aż skórka zrobi się chrupiąca. Pod koniec smażenia przełożyć na drugą stronę żeby ryba równomiernie się zagrzała.W czasie gdy ryba się smaży, wyjąć buraczki z soku ( sok zachować) i pokroić je  w cienkie plasterki. Ułożyć na talerzach, posypać mieszanką młodych listków. Jogurt

Stare Gary
Pstrągi z cytrynowym farszem z młodymi ziemniakami i szparagami 153

takie tam. Ja odpowiem, że z młodymi ziemniakami, SZPARAGAMI (moja miłość, jem tonami) czy koprem. Wiosna sprzyja daniom niewymagającym i lekkim. Łapcie. Ps. Pamiętajcie, że ryba ma policzki! To najmniejsza, ale i najdelikatniejsza część ryby, ładnie oddzielą się po podważeniu nożem. Składniki: -  2 pstrągi tęczowe - pół pęczka szparagów - małe, mode ziemniaki  - cytryna - cebula - 3 ząbki czosnku - sól

Cook&Love
Pieczone zielone szparagi ze stekami z tuńczyka. Obiad w 20 minut! 136

syropem z agawy, oprósz solą, na szparagi połóż steki z tuńczyka, skrop oliwą. W naczyniu ułóż pomidorki i pokrojoną w ćwiartki szalotkę. Skrop oliwą. Pieczemy do momentu kiedy ryba będzie dobra a pomidorki pęknie im skórka. U mnie 175 stopni C czas około 18 minut. Ale każdy piekarnik piecze inaczej. Pamiętaj też, że czas pieczenia dostosuj do grubości steków, moje(...)upieczeniu ;-) Pieczone szparagi z tuńczykiem i pomidorkami możesz zjeść jako danie, lub podać np. z kaszą czy ryżem. Ja wybrałam dziki ryż, który idealnie skomponował się z daniem. Do ryby podajemy plaster cytryny. Prościzna! Zrób koniecznie to danie i daj znać. Jeśli masz ochotę wyślij zdjęcie dania na mojego Faceboka - Smykwkuchni. https://www.facebook.com/smykwkuchni

SMYKWKUCHNI
Łosoś w papilotach z warzywami 144

paczuszki. Boczne brzegi także ciasno skręcamy. Szczelnie zamkniętą paczuszkę układamy na blachę do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 18-20 minut – długość pieczenia zależy od grubości filetu ryby – ja miałam gruby na 2cm, więc piekłam 20 minut. Gotową, gorącą porcję układamy zawiniętą w papilocie na talerzu, otwieramy i przed wbiciem widelca rozkoszujemy się smakowitym aromatem. Powrót

Smaczna Strona
Polędwica z dorsza z ratatouille 240

wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne danie, a będzie to polędwica z dorsza z ratatouille. Pewnie nie wszyscy wiedzą co to jest ratatouille – otóż to danie wywodzące się z kuchni prowansalskiej. Jest ono uwielbiane przez Francuzów. Jej głównymi składnikami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PANNA COTTA Z TUŃCZYKA NA SEROWYM CIASTECZKU Z KAWIOREM WIŚNIOWYM 145

ciasto. Wałkujemy, wycinamy, pieczemy na złoto ( ok. 13-15 minut/200C ). PANNA COTTA Z TUŃCZYKA: Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy do napęcznienia. Tuńczyka osączamy z zalewy i miksujemy. Ps. Jeżeli użyliśmy ryby w oleju możemy pozostawić troszkę zalewy i dodać do tuńczyka. Jeśli natomiast użyliśmy tuńczyka w sosie własnym możemy dodać odrobinę rozpuszczonego masła. Rozpuszczoną żelatynę łączymy ze śmietaną, odrobinę podgrzewamy

Ostra na Słodko
Dufinki Ziemniaczane Z Tuńczykiem, Serem I Botwinką 153

oknem już wiosna w pełni, a czasem nawet przeplata się z latem, postanowiłam włączyć do tych kuleczek trochę zielonego i trochę czegoś zdrowszego, a mianowicie botwinkę i ryby. Połączenie okazało się bardzo smaczne, a za sprawą tuńczyka zyskało na wartościach odżywczych gdyż tuńczyk to źródło białka oraz niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza nam także witaminy

Gotowanie...to proste !
tosty z bryndzą 151

Znudziły nam się już klasyczne tosty z szynką i serem więc w przypływie weny powstał zupełnie nowy pomysł. Połączenie bryndzy z wędzoną rybą lubimy już od dawna a teraz spróbowaliśmy tego na ciepło. Wyszło smaczniej niż się spodziewałam i wreszcie inaczej.  Wiem, że bryndzę się albo kocha albo nienawidzi, więc jeśli jesteście z tych drugich to niestety dalej(...)czytajcie;) Składniki: 8 kromek chleba tostowego z ziarnami pół wędzonej makreli 4 łyżki bryndzy 2 jajka pomidor Jajka ugotować na półtwardo. Rybę przebrać z ości. Pomidora pokroić w plastry. Ugotowane jajka obrać i pokroić w plasterki. Połowę kromek posmarować bryndzą, położyć rybę, pomidora i jajko, przykryć pozostałymi kromkami. Upiec w opiekaczy do kanapek.  Przepis prosty ale UWAGA

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania