Przepis na : obiad
Bardzo lubię ryby, te pochodzące z pewnych źródeł są zdrowe i smaczne. Dziś proponuję pieczonego pstrąga. Składniki : 1 świeży pstrąg (wypatroszony) sok z 1 cytryny pół cytryny pokrojonej w plastry 2 ząbki czosnku garść świeżej zielonej pietruszki świeżo mielony czarny pieprz sól 1,4 kostki masła Przygotowanie: pstrąga bardzo dokładnie umyj, wytrzyj papierowym ręcznikiem pietruszkę i czosnek drobno posiekaj cytrynę potnij na cienkie plasterki połącz czosnek z miękkim masłem pstrąga w środku natrzyj niedużą... czytaj dalej...
Oka w rosole czyli KaFka gotuje
W kuchni na dobre zadomowiłam się około 5 lat temu. To raczej późno biorąc pod uwagę, że jestem ryczącą trzydziestka .
Początkowo trzymałam się sztandarowych przepisów kuchni polskiej, a pierwszą zupą, którą nauczyłam się gotować był rosół. Stąd nazwa bloga. Jednak polskie schabowe czy mielone dość szybko powiały nudą i zaczęłam szukać kulinarnych inspiracji w sieci. Z czasem nabrałam odwagi, by samej coś tworzyć. I oto jestem z moim blogiem, na którym będę dzielić się moimi dziełami sztuki kulinarnej.