ryby - 22088 przepisów (strona:482/1473)

Łosoś pod pistacjową kołderką 84

Jest to mój pierwszy przepis na łososia. Szukałam przepisu prostego, ciekawego, a przede wszystkim szybkiego. Wyraźnie czuć smak ryby, a lekko słone pistacje świetnie się z nią komponują. Przyciąga nie tylko zapachem, ale i wyglądem. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 300 – 400 g łososia świeżego

KuchniaWeDwoje.pl
Dip pomarańczowo-musztardowy 106

ryby. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 2 porcje Składniki: 250 ml mleka (1 szklanka) 1 łyżki mąki pszennej skórka z ¼ pomarańczy sok z 1/6 pomarańczy 1 ½ łyżki musztardy 1 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu i soli Przygotowanie: Dobrze wymieszać mleko z mąką, doprawić pieprzem i solą. Gotować na wolnym ogniu przez(...)dokładnie umyć i zetrzeć skórkę na tarce z drobnymi oczkami, a natkę pietruszki posiekać. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Dip najlepiej smakuję z rybą. Poniżej znajdziesz link do dania z użyciem dipu. LINK: http://kuchniawedwoje.pl/nuggetsy-rybne-z-dipem-pomaranczowo-musztardowy/ Krok po kroku: 1.Wymieszać mąkę z mlekiem i doprawić

KuchniaWeDwoje.pl
Duszona ryba 131

Bardzo delikatna w smaku i szybka do przyrządzenia. Wystarczy obsypać dowolnymi suszonymi warzywami i mamy pyszną rybę. W moim przypadku był to filet z miruny. Zakupiony przeze mnie mrożony filet ważył 1/2 kg. Po rozmrożeniu podzieliłam go na trzy spore porcje. Wlałam odrobinę oliwy na głęboką patelnię i pod przykryciem, wcześniej obsypując suszonymi warzywami domowa jarzynka   , dusiłam około(...)minut.  Gotową rybę podałam z mixem warzyw na patelnię i gryczanymi kotlecikami wg. przepisu  kotlety gryczane (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne przemyslenia
Karp w warzywach 192

patelni, dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, selera, a także pieczarki. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy do miękkości. 4. W naczyniu do zapiekania układamy naprzemiennie pasek ryby i pasek jarzyn, aż do całkowitego wykorzystania składników. Przykrywamy np. folią aluminiową i zapiekamy w rozgrzanym do 170st C przez ok 25 minut

Kuchnia w czekoladzie
Śledź z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i jabłkiem 211

garść świeżych liści bazylii pieprz do smaku Śledzie pokroiłam w kostkę 2cm x 2cm. Przełożyłam do miseczki Ogórek, pomidory, szalotkę, jabłko i świeże zioła - bardzo drobno posiekałam. Dodałam do ryby Całość bardzo dokładnie wymieszałam i doprawiłam pieprzem Zjadłam

Szczęśliwa kuchnia
Śledź z suszonymi pomidorami, ogórkiem kiszonym i jabłkiem 211

garść świeżych liści bazylii pieprz do smaku Śledzie pokroiłam w kostkę 2cm x 2cm. Przełożyłam do miseczki Ogórek, pomidory, szalotkę, jabłko i świeże zioła - bardzo drobno posiekałam. Dodałam do ryby Całość bardzo dokładnie wymieszałam i doprawiłam pieprzem Zjadłam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
GRILLOWANY TUŃCZYK W KOPERKU 120

SKŁADNIKI: Ryba Świeży filet z tuńczyka ok 700 g Marynata 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego koperku 1 /2 łyżeczki pieprzu i soli Dodatkowo 4 plastry cytryny Mix sałat PRZYGOTOWANIE:  Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą. Tuńczyka(...)smaruję marynatą z obu stron. Następnie wstawiam do lodówki na ok 30 min. Na rozgrzaną patelnię grillową wykładam rybę. Grilluję z obu stron po ok 2 min. Podaję z cytryną i mixem sałat

Gotowanie Patki
Tort kanapkowy rybny 158

łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 dkg drożdży 1 łyżeczka soli szczypta cukru 1 i 1/2 szklanka letniej wody 5 łyżek oleju rzepakowego wielkopolskiego pasta rybna: 40 dkg ryby wędzonej 1 cebula biała 2 jajka sól, pieprz 1 łyżka majonezu natka pietruszki pasta z pomidorów 1 słoiczek pomidorów suszonych 1/3 szklanki oleju z pomidorów 20 dkg nasion słonecznika 2 ząbki(...)minut. Po upieczeniu wyjmuję chleb z piekarnika i z formy, spryskuję go wodą zimną, nakrywam ściereczką i ustawiam na kratce do przestygnięcia.Chleb upiekłam dzień wcześniej. Pasta rybna: Rybę obieram, przekładam do miski, dodaję pokrojoną drobno cebulę, natkę, jajka ugotowane na twardo, majonez, sól, pieprz i miksuję blenderem. Pasta pomidorowa: Słonecznik przesypuję do miski, zalewam zimną przegotowaną wodą i odstawiam

wesoła kuchnia
Leszcz na parze w sosie musztardowym z dodatkiem wasabi 184

Leszcz na parze z sosem musztardowym, prosty przepis i wyjątkowo smaczna ryba,nasza polska, łatwo dostępna, a sos musztardowy jest świetnym uzupełnieniem, smakuje wybornie. Składniki: jeden lub dwa filety z polskiego leszcza większa szczypta pieprzu cayenne 2 ząbki czosnku, drobno posiekane sól sos sojowy majeranek sok z połowy cytryny Przygotowanie: Filety myjemy, osuszamy, osuwamy ości przynajmniej te większe. Chociaż dobrze(...)byłoby usunąć pęseta również te mniejsze. Filety marynujemy w soku z cytryny, sosie sojowym, czosnku świeżym majeranku. Wstawiamy do lodówki na 20 minut. Po tym czasie gotujemy rybę na parze. Moja gotowała się  20 minut. Sos musztardowy: Składniki: 2 łyżki musztardy chrzanowej  2 płaskie łyżki mąki 1 łyżka masła do smażenia 2 łyżki śmietany  sól, pieprz

Życie zaczyna się w kuchni
Boczniaki po grecku 174

Przyznam się Wam szczerze, że nie przepadałam za rybą po grecku, ale za tym daniem w wersji wegańskiej to szaleję. Dotychczas robiłam je używając zamiast ryby „kotletów” sojowych, ale nie jem już soi w tej postaci, więc poeksperymentowałam i to naprawdę ze spektakularnym skutkiem, bo nawet Miśka jadła te boczniaki po grecku, a ona nie przepada

greenscarf
Sałatka z tuńczykiem i cieciorką 322

ewentualnie solą. 6. Mieszamy wszystko jeszcze raz i odstawiamy sałakę na dwie godziny. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: ciecierzyca , jajko , kukurydza , majonez , na szybko , ogórki , papryka , ryby , sałatka , tuńczyk

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Śledzie w cieście piwnym 127

cytryny. jajko wybijamy do miseczki dodajemy piwo i mieszamy, następnie dodajemy sól i pieprz oraz mąki tyle by ciasto miało konsystencję gęstniejącej śmietanki i nadawało się do maczania ryb. Śledzie osuszamy w ręczniku papierowym, maczamy w cieście i smażymy na złoty kolor na patelni zwilżonej olejem. Podajemy na ciepło lun zimno

Gotowanie jest łatwe
Karp w galarecie - najprostszy 176

gotujemy ok 15 min następnie wkładamy płat karpia (jeśli nie mamy pewności czy uda nam sie go w całości wyłowić przygotowujemy sobie np koszyk do frytek) tak przygotowaną rybę wkładamy do wywaru i na wolnym ogniu gotujemy ok 15 min , Wyjmujemy na talerz, kroimy na kawałki i układamy na półmisku. Dekorujemy warzywami. Ok 1 szkl wywaru mieszamy z żelatyną, doprawiamy(...)smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zalewamy rybę i odstawiamy do zastygnięcia

Gotowanie jest łatwe
Zupa rybna z karpia 279

cebulą – mogą być jednak tradycyjne. Do wywaru możemy dodać również posiekane grzyby czy inne warzywa z gotowania – wedle uznania. Jeśli karpia użyliście do pierogów, to w tym momencie dodajemy rybę – jaką macie i gotujemy ok. 15 minut. Można rybę przygotować na parze i dodać przed samym podaniem, wtedy wywar wystarczy tylko zagotować. Przyprawiamy do smaku. Pyszna zupa rybna gotowa

MarcinChef
Łosoś w cieście 131

pokochałam od pierwszego przyrządzenia. Rodzinka od pierwszego podania . Na piątkowy obiad jak znalazł. Składniki: opakowanie świeżego ciasta francuskiego dwa filety z łososia opakowanie szpinaku mrożonego w liściach przyprawa do ryby 2 ząbki czosnku sól ziołowa żółtko Wykonanie: Ciasto(...)rozłożyć i delikatnie rozwałkować. Podzielić na 4 części. Rozmrozić szpinak na patelni, dodać czosnek i nieco soli ziołowej. Przestudzić. Nałożyć na każdy kawałek ciasta mniej więcej do połowy. Przyprawić rybę i podzielić tak żeby powstały 4 mniej więcej równe kawałki . Można ale nie trzeba jej obsmażać. Nałożyć filet na szpinak. Farsz nakryć pozostałą częścią ciasta. Brzegi skleić widelcem. Na górze

Mama z miasta

Proponowane wyszukiwania