ryby - 22088 przepisów (strona:469/1473)

Krewetki w kremowym sosie z czosnkiem i ziołami 110

cytryną to kwas w niej zawarty już zmienia ich konsystencję. Dlatego wolę dodać sok z cytryny do sosu, a całe danie podać z dodatkową cytrynową ósemką. Nie wyobrażam sobie ryb i owoców może bez cytryny! Krewetki w kremowym sosie Składniki: na 4 porcje ½ kg dużych, surowych krewetek 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka ostrej papryki po ¼ łyżeczki czarnego pieprzu, granulowanego

codojedzenia
Łosoś na sianie 93

będzie udana i zaowocuje długoletnim związkiem, to jeszcze wiele lat później będziecie tego łososia wspominać. Ma on jeszcze jedną podstawową zaletę. Właściwie prawie nic nie trzeba przy nim robić. Ryby ogólnie robi się łatwo, ale ten łosoś to już naprawdę robi się sam. Bo przecież lepiej poświęcić czas na samo szykowanie się do randki, niż na siedzenie w kuchni

Marder&Marder Manufacture
Najpopularniejsze danie Maroko - tażin (tagine, taijne) 170

mnie uderzyły, polecam Wam ten film. No, ale miało być o tagine. To chyba najpopularniejsze danie w Maroko. W zasadzie to nie jest tylko danie, ale sposób przygotowania mięsa, ryby lub warzyw oraz nazwa naczynia.  Naczynie jest gliniane, ma przykrywkę w kształcie stożka, powinno też mieć małą dziurkę w przykrywce, aby para mogła się wydobywać. Gdybyście chcieli kiedyś(...)zdobione, kolorowe - one najczęściej pełnią rolę ozdobną. Jak wygląda to danie? Jak smakuje? Jest bardzo proste. Zazwyczaj są to warzywa, mięso, odrobina bulionu, masa przypraw. Może być z kurczakiem, rybą, wołowiną, wielbłądem. Jedliśmy też kilka razy kofta tagine, czyli taki z mięsnymi kulkami i jajkiem. Roman próbował z wielbłądem i bardzo mu smakowało. Tajemnica smaku to przyprawy i właśnie tagine

Ale Pyszka!
Dorsz po krymsku 91

mące, usmażyłem na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie przełożyłem dorsza do żaroodpornego naczynia, posypałem pokrojoną papryką. Zrobiłem sos ze śmietany przyprawionej sola i słodką papryką. Polałem ryby. Zapiekałem w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami

R'n'G Kitchen
poke bowl – hawajskie przysmaki ( z kurczakiem) 410

słodkich ” wpisów na blogu. Dzięki! A poprzednie poke znajdziecie TUTAJ. Wiem, że wielu z Was nie podchodzi opcja z surową rybą, ale spoko jestem z wami, damy radę. Dlatego dzisiaj propozycja dla tych którzy nie chcą surowej ryby, nie mogą, ale po prostu mają ochotę na coś innego. Poke bowl ze SCHABOWYM ! Bo jak wiemy wszyscy kochają schabowe! Dobra

PaleoLife
Sałatka z buraczków i wędzonej makreli 149

Ułożyć skórą do dołu na nieprzywierającej ( teflonowej) patelni i smażyć na średnim ogniu tak długo aż skórka zrobi się chrupiąca. Pod koniec smażenia przełożyć na drugą stronę żeby ryba równomiernie się zagrzała.W czasie gdy ryba się smaży, wyjąć buraczki z soku ( sok zachować) i pokroić je  w cienkie plasterki. Ułożyć na talerzach, posypać mieszanką młodych listków. Jogurt

Stare Gary
Pstrągi z cytrynowym farszem z młodymi ziemniakami i szparagami 133

takie tam. Ja odpowiem, że z młodymi ziemniakami, SZPARAGAMI (moja miłość, jem tonami) czy koprem. Wiosna sprzyja daniom niewymagającym i lekkim. Łapcie. Ps. Pamiętajcie, że ryba ma policzki! To najmniejsza, ale i najdelikatniejsza część ryby, ładnie oddzielą się po podważeniu nożem. Składniki: -  2 pstrągi tęczowe - pół pęczka szparagów - małe, mode ziemniaki  - cytryna - cebula - 3 ząbki czosnku - sól

Cook&Love
Pieczone zielone szparagi ze stekami z tuńczyka. Obiad w 20 minut! 111

syropem z agawy, oprósz solą, na szparagi połóż steki z tuńczyka, skrop oliwą. W naczyniu ułóż pomidorki i pokrojoną w ćwiartki szalotkę. Skrop oliwą. Pieczemy do momentu kiedy ryba będzie dobra a pomidorki pęknie im skórka. U mnie 175 stopni C czas około 18 minut. Ale każdy piekarnik piecze inaczej. Pamiętaj też, że czas pieczenia dostosuj do grubości steków, moje(...)upieczeniu ;-) Pieczone szparagi z tuńczykiem i pomidorkami możesz zjeść jako danie, lub podać np. z kaszą czy ryżem. Ja wybrałam dziki ryż, który idealnie skomponował się z daniem. Do ryby podajemy plaster cytryny. Prościzna! Zrób koniecznie to danie i daj znać. Jeśli masz ochotę wyślij zdjęcie dania na mojego Faceboka - Smykwkuchni. https://www.facebook.com/smykwkuchni

SMYKWKUCHNI
Łosoś w papilotach z warzywami 116

paczuszki. Boczne brzegi także ciasno skręcamy. Szczelnie zamkniętą paczuszkę układamy na blachę do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 18-20 minut – długość pieczenia zależy od grubości filetu ryby – ja miałam gruby na 2cm, więc piekłam 20 minut. Gotową, gorącą porcję układamy zawiniętą w papilocie na talerzu, otwieramy i przed wbiciem widelca rozkoszujemy się smakowitym aromatem. Powrót

Smaczna Strona
Polędwica z dorsza z ratatouille 224

wiem czy wiecie ale ze względu na swoje właściwości zdrowotne powinniśmy jeść ryby co najmniej 3 razy w tygodniu. Właśnie dlatego tym razem przygotujemy pyszne danie, a będzie to polędwica z dorsza z ratatouille. Pewnie nie wszyscy wiedzą co to jest ratatouille – otóż to danie wywodzące się z kuchni prowansalskiej. Jest ono uwielbiane przez Francuzów. Jej głównymi składnikami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PANNA COTTA Z TUŃCZYKA NA SEROWYM CIASTECZKU Z KAWIOREM WIŚNIOWYM 121

ciasto. Wałkujemy, wycinamy, pieczemy na złoto ( ok. 13-15 minut/200C ). PANNA COTTA Z TUŃCZYKA: Żelatynę zalewamy wodą, odstawiamy do napęcznienia. Tuńczyka osączamy z zalewy i miksujemy. Ps. Jeżeli użyliśmy ryby w oleju możemy pozostawić troszkę zalewy i dodać do tuńczyka. Jeśli natomiast użyliśmy tuńczyka w sosie własnym możemy dodać odrobinę rozpuszczonego masła. Rozpuszczoną żelatynę łączymy ze śmietaną, odrobinę podgrzewamy

Ostra na Słodko
Dufinki Ziemniaczane Z Tuńczykiem, Serem I Botwinką 136

oknem już wiosna w pełni, a czasem nawet przeplata się z latem, postanowiłam włączyć do tych kuleczek trochę zielonego i trochę czegoś zdrowszego, a mianowicie botwinkę i ryby. Połączenie okazało się bardzo smaczne, a za sprawą tuńczyka zyskało na wartościach odżywczych gdyż tuńczyk to źródło białka oraz niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza nam także witaminy

Gotowanie...to proste !
tosty z bryndzą 134

Znudziły nam się już klasyczne tosty z szynką i serem więc w przypływie weny powstał zupełnie nowy pomysł. Połączenie bryndzy z wędzoną rybą lubimy już od dawna a teraz spróbowaliśmy tego na ciepło. Wyszło smaczniej niż się spodziewałam i wreszcie inaczej.  Wiem, że bryndzę się albo kocha albo nienawidzi, więc jeśli jesteście z tych drugich to niestety dalej(...)czytajcie;) Składniki: 8 kromek chleba tostowego z ziarnami pół wędzonej makreli 4 łyżki bryndzy 2 jajka pomidor Jajka ugotować na półtwardo. Rybę przebrać z ości. Pomidora pokroić w plastry. Ugotowane jajka obrać i pokroić w plasterki. Połowę kromek posmarować bryndzą, położyć rybę, pomidora i jajko, przykryć pozostałymi kromkami. Upiec w opiekaczy do kanapek.  Przepis prosty ale UWAGA

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wiosenna przekąska z Tuńczykiem 168

Uwielbiam szybkie przekąski z wykorzystaniem ryb i warzyw . Często takie robię a moi goście czy domownicy są zachwyceni tak szybką i pyszną przystawką.   Dziś zapraszam na przekąski z piekarnika , podawane na małych krążkach wyciętych z tortilli, z nadzieniem z warzyw i tuńczyka Princes z sosem BBQ. Polecam wszystkim :)  Składniki na ok 40 krążków o średnicy

Gotowanie Patki
Tatar z tuńczyka podany na ziemi leśnej. 147

Ryby mogłabym jeść co dziennie, uwielbiam pod każdą postacią. Dziś danie specjalne lekkie, pyszne zdrowe i co ważne fit.Pyszny tatar z tuńczyka podany na ziemi z lasu.#MasterTuńczyk składniki 1 opakowanie tuńczyka Princess 1 cebula czerwona 1 ogórek kiszony 1 papryka czerwona marynowana sos 1 łyżka musztardy 1 łyżka glassy balsamicznej Dekoracje grzybki marynowane 1 papryka

Kulinarne pyszności Molki

Proponowane wyszukiwania