Składniki: 400 g mieszanki owoców morza 100 fileta z ulubionej ryby 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 cebule 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 g) 1 łyżka … Czytaj dalej Słodko-kwaśny gulasz z owocami morza
czarrna od kuchniMałe, niezobowiązujące tartaletki to świetna propozycja na imprezową przekąską. Jeśli wykorzystamy do przygotowania gotowe spody z kruchego ciasta przygotowanie dania nie zajmie więcej niż kilkanaście minut. Wyrazisty smak ryby oraz oliwek w połączeniu z słodkawą cebulką, świeżą dymką oraz kruchym ciastem stanowi smaczną, drobną przystawkę imprezową. Składniki: (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej
Pyry na Gazczym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki? Składniki 300 g fileta z czarnego dorsza 1 szklanka kiszonej kapusty 2 marchewki 4 ziemniaki 1 kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka 200 g brukselki 1/4 kalafiora 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki smalcu wieprzowego
R'n'G KitchenCzęsto jestem proszona o przepisy z łatwo dostępnych składników, proste i szybkie w przygotowaniu. Pieczony łosoś to dokładnie takie danie. Wystarczy krótko marynować rybę i jeszcze krócej piec. Marynata nadaje łososiowi lekko słono-słodki smak i piękny brązowy kolor. Pieczonego łososia podaję z gotowanymi warzywami, takimi jak groszek cukrowy, brokuły, szparagi. Latem świetnie sprawdzi się z miksem chrupiących(...)sosu sojowego, syropu klonowego, soku z cytryny i oleju. Nie wstawiam łososia do lodówki, chyba że jest upał to wtedy tak, ale na 15 minut przed pieczeniem trzeba wyjąć rybę z chłodziarki. Łososia wyjąć z marynaty, ułożyć na blaszce skórką do dołu. Piec 15-20 minut w temp. 180 stopni. Smacznego
Codziennik Kuchennykapustą i grzybami - również są już w zamrażarce, zamroziłam surowe w Wigilię rano je ugotuję, a przed kolacją podsmażę. 3. Ryba po grecku - planuję zrobić dwa dni przed i schować do lodówki by się przegryzła. 4. Kotlety z ryby z dipem jogurtowym - dzień przed kolacją wieczorem przygotuję wszystko,rano będę smażyć. 5. Sałatka warzywna - dwa dni przed kroję, rano
Na moim talerzuSkładniki: 400 g filetów z ulubionej ryby, u mnie polędwica z mintaja 200 g krewetek białych 100 g groszku cukrowego 1 puszka mleczka kokosowego kawałek świeżego imbiru, ok. 3 cm … Czytaj dalej Rybne curry z krewetkami i groszkiem cukrowym
czarrna od kuchniWitacjcie :) Swojego czasu nie jadałam wcale ryb. Teraz staram się nadrobić ten czas. Jak mi idzie? Całkiem dobrze :) Sprawdźcie co ciekawego mam dzisiaj dla Was Pasta z makreli - fit przepis jedna wędzona makrela pęczek szczypiorku 100 chudego twarogu łyżeczka musztardy sarepskiej 3 łyżki jogurtu naturalnego sól ( u mnie jak już pewnie zauważyliście nowość czyli sól Himalajska - więcej znajdziecie(...)tutaj) świeżo mielony pieprz dodatkowo ogórki kiszone Makrelę musimy obrać ze skóry i starannie usuwamy wszystkie ości. Ja po obraniu dokładnie sprawdziłam każdy kawałek, po czym rozdrobniłam rybę. Dodajemy twaróg, pokrojony drobno szczypiorek, musztardę, jogurt i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kanapki z pastą obowiązkowo podałam z ogórkiem kiszonym, który idealnie dopełnia smak
Kuchnia moimi oczamiłososia, sera czy czerstwego pieczywa. Grzanki z łososiem wędzonym, jabłkiem i serem cheddar najlepiej podawać posypane świeżą cebulką dymkiem, która nadaje delikatnej ostrości i koperkiem, lubiącym się bardzo z rybami. Grzanki najlepiej spożywać przy pomocy noża i widelca :) The post Grzanki z łososiem wędzonym, jabłkiem i serem cheddar appeared first on Moja Delicja
Moja DelicjaZwolenników śledzi jest wielu. Śledzik w oleju z cebulką jest chyba najbardziej popularny, potem prym wiodą rolmopsy, a później sałatki. Z ryby tej można zrobić również dania gorące, przekąski, przyrządzić farsz do warzyw. Dziś proponuję śledzika w aromatycznym sosie 😊 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Kulinarne przemysleniamęża to nie lada wyzwanie a gdy pani jest prawdziwą czarownicą rybiego świata problem się powiększa. Ryba która ma ogromną, zajmującą pół głowy paszczę z najeżonymi jak szpilki zębami kiedy już znajdzie swojego męża nie wypuszcza go ze swoich szpon nigdy. Takie ryby mogą dorastać nawet do 1 metra, mężowie zazwyczaj są dużo mniejsi i przypominają przerośnięte kijanki. Samiec
Radość kipiąca uśmiechem.mandarynek; dodajemy cukier, skórkę z mandarynek, imbir oraz czosnek. Marynatę dokładnie mieszamy. Filety z pstrąga myjemy, osuszamy i układamy w płaskim naczyniu. Rybę zalewamy marynatą, przykrywamy folią i odstawiamy na ok. godzinę. **** PREPARAZIONE Lavate bene i mandarini, asciugateli con cura, quindi grattugiateli la scorza e spremete il succo. Tritate finemente(...)temperatura ambiente. Filety z pstrąga wyjmujemy z marynaty, układamy w naczyniu żaroodpornym sk ó rą do dołu i przykrywamy foli ą spożywczą. Rybę pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. **** Ungete una pirofila con dell'olio e mettete i filetti di trota con la pelle rivolta verso il basso
La grande e la piccola cuocamarchewkę, pieprz mielony, natkę pietruszki do wywaru wsypać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia żelatyny lekko podgrzać, nie zagotować, do smaku przyprawić solą, przyprawą w płynie wywar wlać do porcji ryb, zamieszać łyżeczką i schować do lodówki najlepiej na całą noc, podawać z cytryną - filety z dorsza można również wykorzystać do przygotowania pysznej, dietetycznej galaretki, smakuje na każde okazje
W Mojej Kuchni LubięJest takie danie, które uchodzi za wigilijne. Ryba po grecku. Problem w tym, że Grecy takiego przepisu nie znają. Nie wiadomo dlaczego tak to nazwano. Być może dlatego, że warzywa w towarzystwie pomidorów są w Grecji bardzo popularne. Jest natomiast coś bardziej greckiego. Mianowicie seler, który pochodzi z Grecji. Trochę przypomina filety ryby, ale nie to jest istotne
Kryzysowa Książka KucharskaRyba w nie co innym wydaniu. Rybę układamy między dwoma warstwami farszu ze szpinaku, dzięki czemu jest soczysta. Doskonale smakuje podana z ryżem. Możemy ryż ugotować z dodatkiem przyprawy curry, wtedy będziemy mieć ryż w kolorze żółtym. Zachęcam do wykorzystania podczas zbliżających się świąt:) Składniki 2 filety rybne,najlepiej świeże ( nasze ulubione) paczka mrożonego … Czytaj dalej Ryba w cieście
gotuj ze mną