ryby - 22088 przepisów (strona:457/1473)

Śledzie po grecku. Rewelacyjna sałatka z sosem, który tak bardzo lubimy. PRZEPIS 72

Rybę po grecku przyrządzamy nie tylko od święta – to pyszne i zdrowe danie, które bardzo lubimy. Sos warzywny, który jest jego bazą, świetnie sprawdza się również w sałatce śledziowej. Przepis na śledzie po grecku Składniki: 400 gramów wymoczonych matiasów, 3 marchewki, 1 korzeń pietruszki, 2 cebule, 1 papryka czerwona, puszka pomidorów w zalewie, czubata łyżka papryki w proszku

Kulinarna Polska
Uniwersalna surówka z białej kapusty 90

surówka z białej kapusty to pyszna i łatwa do zrobienia surówka z niewielu składników. Pasuje do większości obiadów składających się z mięsa i ziemniaków. Moim zdaniem pasuje również do ryby, dań z grilla czy klusek z mięsnymi sosami. Dlatego też nadałam jej nazwę uniwersalnej. Ja takie surówki mogę również jeść jako samodzielną przekąskę pomiędzy posiłkami. Wspomniana uniwersalna surówka oprócz(...)dokładnie wymieszałam. Surówkę wstawiłam na około godzinę do lodówki, żeby się schłodziła i przegryzła. Jak wspomniałam na początku, surówkę można podać jako dodatek do obiadu zawierającego mięso, lub smażoną rybę. Pasuje również do dań z grilla czy innych potraw. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Siekane kotlety rybne 84

należy je rozmrozić i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi. Pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć do miski z jajkiem. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Dodać do miski z rybą. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Łyżką kłaść przygotowanej ryby. Lekko

Danka Pichci
Dziesięć produktów wspierających odporność 84

wyniku procesów fermentacji z udziałem bakterii, grzybów, pleśni i są potrzebne do poprawy transportu jelitowego, utrzymania lokalnej odporności jelitowej i normalizacji trawienia. Pokarmy bogate w witaminę D Wątroba dorsza, ryby morskie, olej rybny. Witamina D odgrywa ważną rolę w regulacji układu odpornościowego: stymuluje aktywność fagocytarną, zwiększa produkcję białek przeciwdrobnoustrojowych. Pokarmy bogate w tryptofan Kawior czerwony i czarny, mięso królicze

ProstePesto.pl
Pasta z tuńczyka 131

Opis Pasta z tuńczyka: Pasta z tuńczyka to idealna propozycja na ciekawe kanapki. To także dobry pomysł na wprowadzenie do diety większej ilości ryb. Dzięki niej śniadanie do pracy czy szkoły lub kanapki na kolację będą bardziej zróżnicowane. Tuńczyk to niskokaloryczna ryba, która zawiera dużo pełnowartościowego białka, jednak ze względu na zawartość metylortęci nie powinno się jej spożywać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Polędwica z dorsza w lubczyku 75

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jedna ze smaczniejszych ryb z naszym ulubionym składnikiem.  Składniki: 500 g polędwicy z dorsza 1 garść listków lubczyku 100 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false

R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą 99

wymieszaną razem z sosem w salaterce - wybór należy do Was. Świetnie sprawdzi się jako danie kolacyjne, na wynos, a także na różnego rodzaju imprezach (pod warunkiem, że goście lubią ryby 😉). Składniki: 100 g rukoli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 3 małe pomidory 3 jajka 1/2 puszki ciecierzycy Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą 99

wymieszaną razem z sosem w salaterce - wybór należy do Was. Świetnie sprawdzi się jako danie kolacyjne, na wynos, a także na różnego rodzaju imprezach (pod warunkiem, że goście lubią ryby 😉). Składniki: 100 g rukoli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 3 małe pomidory 3 jajka 1/2 puszki ciecierzycy Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z wędzonej makreli z ryżem 77

zimnej wody, wsypać płaską łyżeczkę soli, dodać łyżkę masła i zagotować pod przykryciem. Następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 15 minut. Ugotowany ryż odstawić do ostudzenia. Rybę obrać z ości, rozdrobnić. Cebulę posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać rybę z ryżem, kukurydzą z puszki, ogórkiem i cebulą. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać

królestwo garów
Mintaj w migdałowym szpinaku 101

przesmażam na oleju. Szpinak myję,osuszam i drobno kroję. Przesmażam z cebulą. Dodaję sól, pieprz czarny i czerwony, zioła. Wlewam mleko migdałowe i chwile gotuję. Układam na wierzchu kawałki ryby i pod przykryciem na wolnym ogniu duszę 5 minut. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Dodaję go do szpinaku przed podaniem. Posypuję koperkiem

wesoła kuchnia
Paprykarz z makreli / Polish Smoked Mackerel Spread 94

zdrowszej i o wiele smaczniejszej niż sklepowa wersji. Paprykarz z wędzonej makreli to ciekawy pomysł na inną niż wszystkie pastę kanapkową. Jeśli nie przepadacie za makrelą, użyjcie innej wędzonej ryby. W wersji luksusowej sprawdzi się wędzony na gorąco łosoś. Możecie użyć ulubionego rodzaju ryżu lub jeszcze zdrowszej kaszy jaglanej, a w wersji wegańskiej poprzestać na samych warzywach. Polecam(...)marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Smażyć do miękkości na niewielkiej ilości tłuszczu z listkiem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego. Po usmażeniu warzyw wyciągnąć listek i ziele, dodać koncentrat. Rybę pozbawić ości, rozdrobnić (można zmiksować w blenderze), połączyć w usmażonymi warzywami z koncentratem i ryżem, doprawić do smaku. Zmodyfikowany przepis z TEJ strony. Polish Smoked Mackerel Spread: 1 smoked mackerel

Lekcje w kuchni
Śledzik po grecku 132

Śledź po grecku podobnie jak tradycyjna ryba po grecku z Grecją niewiele ma wspólnego:). Zamiast ryby w cieście - śledź. Efekt przerósł moje oczekiwania:). Do warzyw dodajemy minimalną ilość soli - śledź ma jej w sobie wystarczająco dużo. 500g filetów śledziowych w oleju 3 cebule 3 marchewki  1 pietruszka 2 łyżki koncentratu pomidorowego  sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy

Szefowa kuchni
Pulpety rybne w sosie śmietanowo-musztardowym 84

upodobania 1 łyżka mąki trochę świeżego lub suszonego koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: rozmrożone osuszone filety rybne rozdrabniamy w blenderze lub mielimy przez maszynkę, następnie przekładamy do miski, do ryby dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę w mleku, zmieloną lub posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz pieprz następnie wyrabiamy pulpety, zagotowujemy rosół/bulion wyrobione

Blog kulinarny S9.PL
Pasta rybna z ogórkiem 93

łyżki posiekanej natki  sól pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości. W misce umieszczamy ser, jogurt i majonez, rozgniatamy widelcem i mieszamy. Dodajemy kawałki ryby i ponownie rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy cebulę, ogórki, natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Pieczony łosoś z sosem chrzanowym i pieczonymi warzywami 117

minut w temperaturze 180 st. C. W tym samym czasie do piekarnika wkładamy pokrojoną na duże kawałki paprykę. Pieczemy ja w tym samym czasie co łososia. Rybę po upieczemy przekładamy na talerz. Podobnie postępujemy z warzywami. Na łososia wykładamy odrobine sosu chrzanowego. Smaczny przepis na: Ryba w sosie czosnkowym Smacznego! Artykuł Pieczony łosoś z sosem chrzanowym i pieczonymi warzywami pochodzi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania