ryby - 22088 przepisów (strona:143/1473)

Prosta Ryba w Panierce 78

danie okazuje się rewelacyjne. SKŁADNIKI: 4 kawałki ryby przyprawa do ryb Na Szlaku Smaku kupicie w POLO MARKET sok z cytryny mąka bułka tarta jajko WYKONANIE: 1. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, całą nacieramy przyprawą do ryb Na Szlaku Smaku. 2. Panierujemy w mące, rozbitym jajku, bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor z obydwu stron

Dziś Ja gotuje
Zatoka Mew: domki z widokiem na morze- recenzja z pobytu 124

oceanografią, ale ogólnie styl dość tandetny, ale z braku laku można odwiedzić. Znajduje się tam m. in. papugarnia, mini akwarium z rekinami i rybami tropikalnymi oraz wystawa rzeźbionych ryb. Chodzenia jest sporo, atrakcji jednak jak na lekarstwo, świadczy o tym to, że największą popularnością cieszy się, trzeba przyznać bardzo duży plac zabaw. Jeżeli dzieciaki się nudzą to można(...)Genialna zupa orzechowa i równie dobra polewka smołdzińska. Do tego pyszne naleśniki i lokalna ryba. W otaczającym parku mnóstwo rzeźb i prac plastycznych.   2. Ale pstrąg   Młoda knajpka w miejscowości Ciekocinko. Jak sama nazwa wskazuje restauracja serwuje smażonego lub grillowanego pstrąga i inne ryby. Jako, że lokal znajduje się przy stawach rybę można też samemu złowić

kuron.com.pl
DESER TAPIOKA MANGO KOKOS 106

Ta odsłona tapioki odpowiada nam najbardziej. Bardzo prosty deser, z mango w stylu raw, bez konserwantów i zbędnych słodzików. W sezonie na mango, gdy jest ono

W kuchni Karmel-itki
Sos cytrynowo-koperkowy 117

Opis Sos cytrynowo-koperkowy: Sos cytrynowo-koperkowy to delikatny i aromatyczny sos, który idealnie nadaje się do ryb. Sos można też podać jako dodatek do dań warzywnych, a nawet drobiowych. Pomimo swojego delikatnego smaku i kremowej konsystencji, sos jest zdecydowany i wyrazisty zarazem. Sos cytrynowo-koperkowy zazwyczaj podaję(...)jako dodatek do pieczonego łososia. Smażone ryby zazwyczaj podaję tylko z dodatkiem kawałka cytryny i nic im już więcej nie potrzeba do wspaniałego smaku. Jednak jeżeli chodzi o ryby gotowane lub pieczone, lubię uzupełniać je właśnie o poniższy sos. Smakuje wyśmienicie i świetnie pasuje do każdego rodzaju ryby podawanej na ciepło. Polecamy Wam również nasze inne przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Bezglutenowa tarta z sandaczem i brokułem 149

białko od ciasta 200 g śmietany 18 % ukwaszonej  5 plastrów sera żółtego natka pietruszki 1 łyżeczka majeranku przyprawa do ryb Ryba marynata: Sandacza plastry przekładam do pojemnika kroje na pól. Doprawiam sola, pieprzem, przyprawą do ryby, majerankiem i odstawiam na godzinę. Ciasto: Do miski przekładam mąkę, dodaję zimne masło pokrojone, sól, paprykę, zioła prowansalskie, żółtka i kroję(...)pojemnika, dodaję jajka, białko i miksuję blenderem. Na końcu dodaję śmietanę, sól, pieprz i już mieszam łyżką. Dno zimnej tarty wykładam plastrami sera. Wylewam połowę masy brokułowej, układam kawałki ryby, wylewam resztę masy. Wciskam gałązkę pomidorków, i kawałki fromage. Tartę wkładam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni i piekę około 30 minut aż zetnie się środek

wesoła kuchnia
Flądry marynowane – flądry w zalewie octowej 77

marchewka, 2 liście laurowe, 5-6 ziaren ziela angielskiego, 10 ziaren pieprzu czarnego, sól, cukier Flądry oczyścić, zdjąć ciemną skórę (niekoniecznie), umyć, osuszyć. Oprószyć solą, odstawić na pół godziny. Ryby oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż skórka będzie rumiana. Usmażone przekładać na ręcznik papierowy, odstawić do ostudzenia. Gdy przestygną układać w wyparzonych słoikach(...)Ponieważ miałam nieduże słoiki, każdą rybę przekroiłam w poprzek na na dwie części. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Cebule pokroić w półplasterki. Da garnka włożyć przyprawy, marchewkę i wlać wodę. Zagotować. Dodać cebulę. Gotować, aż marchewka będzie al dente. Wlać ocet, zagotować pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i cukrem. Gorącą zalewą zalać ryby ułożone w słoikach. Zakręcić

królestwo garów
GOFRY BANANOWE 134

Wakacje. A co idealnie pasuje do wspomnień o wakacjach? Zdecydowanie gofry z bitą śmietaną i owocami! Korzystając z faktu, że nasza stara gofrownica nadal sobie nieźle

W kuchni Karmel-itki
Pasta z makreli 84

Często przygotowuje różnego rodzaju pasty. Do przygotowania dzisiejszej zdecydowałam się użyć makreli w oleju. Prosta, szybka i bardzo smaczna. Największym krytykiem jest mój syn, ponieważ nie jada ryb. Tym razem jednak dał się namówić na skosztowanie, a po kilku minutach zrobił sobie nawet kanapkę. Składniki 2 puszki makreli w oleju 3 średniej(...)wielkości ogórki kiszone pęczek szczypioru (zerwany z własnej grządki) 5 jajek ugotowanych na twardo dwie łyżki majonezu jedna łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Krok po Kroku 1 Odsączamy rybę, rozdrabniamy widelcem. Jajka i ogórki kroimy w drobną kostkę. Szczypior siekamy według uznania. 2 Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy przyprawy. Lepiej smakuje jeśli wstawimy ją na kilka minut do lodówki

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
PULPETY Z FETĄ W SOSIE POMIDOROWYM 110

Lubię czasem dodać coś od siebie i urozmaicić te dania, które znamy z rodzinnego domu. Taka odrobina finezji i szaleństwa, można by powiedzieć. Tym razem trafiło

W kuchni Karmel-itki
SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM 101

Ten sernik to właściwie wynik studium nad kilkoma przepisami, które zweryfikowała dostępność składników w mieszkaniu. O dziwo, wyszedł niesamowicie kremowy, choć posmak kokosowy jest słabo wyczuwalny

W kuchni Karmel-itki
Łosoś w sosie śmietanowo czosnkowym 108

Doprawić solą i pieprzem. Dno dużego naczynia żaroodpornego wysmarować grubo masłem. Rozłożyć na dnie rybę. Przygotowanie sosu – śmietanę wlać do dużego kubka. Dodać obrane i posiekane ząbki czosnku, gałkę muszkatołową, koperek posiekany, szczyptę soli i trochę pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Sos rozlać naokoło ryby, lekko(...)unosząc. Ryba nie powinna być zalana i pływać w śmietanie. Użyjcie takie naczynia że po dolaniu śmietany, będzie tylko pokryte dno. Wiadomo trochę zaleje rybę. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Porozkładać naokoło ryby. Obsypać listkami bazylii i porwaną mozzarellą. Na konie na każdej rybie położyć mały kawałeczek masełka. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190 C i piec

Kuchnia Pokoleń
CIASTO CYTRYNOWE 183

Choć moje życie blogerskie znacznie zwolniło, co zresztą widać po ograniczonej aktywności na stronie, to jednak jeść trzeba i gotowanie to nadal nieodzowny element mojego życia

W kuchni Karmel-itki
Tarta z łososiem i warzywami 124

francuskiego pieska, który gardzi rybami, a wy macie ochotę na rybę, jednak wizja gotowania dwóch osobnych obiadów doprowadza was do amoku, to ja wam powiem co zrobić. Należy zacząć przemycać, maskować i ukrywać składniki, które francuskiego pieska sprowadzą na skraj zapaści umysłowej. Najlepsza do tego jest tarta. Ryby u mnie w domu to jest orka na ugorze. Najcierpliwszy(...)moje rybki. Jak chcę go trzymać z dala od kuchni, to kupuję wędzoną makrelę i on wtedy wzdycha, mówi coś o ciężkiej miłości i wychodzi. Jednak czasem rybę zje. Zje i uprzejmie się zdziwi, że nie umarł, nie udławił się ością, nie udusił ze smrodu i było nawet dobre. Przy okazji tego przepisu zdradzę wam kilka zasad, które sprawią

ladykitchen
Pstrąg pieczony z kaparami 92

boki pstrągów. Oprószyć solą. Listki natki posiekać. Łodyżek nie wyrzucać, będą potrzebne. Kapary posiekać. Kapary, natkę, skórkę oraz sok z cytryny wymieszać. Mieszaninę powkładać w nacięcia, oraz do środka ryb. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, na którym rozłożyć(...)pozostawione łodyżki pietruszki. Na nich ułożyć ryby, skropić oliwą i odstawić na około godzinę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Aby sprawdzić czy ryba jest upieczona, należy metalową wykałaczką nakłuć rybę do środka, jeżeli po 10 sekundach metal będzie ciepły/gorący oznacza, że ryba jest gotowa. Podałam z zielonymi szparagami i czarnym ryżem

królestwo garów
"Złota" ryba podana z sosem szpinakowym 128

zamrażalnika" - smażona ryba w złotej panierce podana z sosem szpinakowo-śmietanowym. Prosto i smacznie 😊   Danie idealne na piątkowy obiad. A dla osób, które nie wiedzą j ak zrobić złotą panierkę - wystarczy do mąki dodać kurkumę oraz słodką paprykę i całość dokładnie ze sobą wymieszać.  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg rozmrożonej białej ryby (np. dorsza(...)szpinakowy 250 g rozmrożonego szpinaku (najlepiej w liściach) 1/2 opakowania małej śmietany 30% (100 ml)  1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku sól, pieprz Rybę i szpinak wcześniej rozmrozić. Filety opłukać, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić z obu stron (solą i mieszanką do ryb). Wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Do mąki

Ugotować