ryby - 22088 przepisów (strona:139/1473)

Tarta z jabłkami 135

Domowy hot dog 2020-04-07 Podstawowe błędy początkującego kucharza – ranking najpopularniejszych 2020-04-06 Jakich produktów nie odgrzewać. Mogą być toksyczne! 2020-03-29 Jak sprawdzić świeżość ryby? Sprawdź parę rad a już nigdy nie kupisz nieświeżej ryby! 2020-03-26 Jak sprawdzić świeżość ryby? Sprawdź parę rad a już nigdy nie kupisz nieświeżej ryby! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Tarta z jabłkami pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Ryba w panierce z bułki tartej 110

Rybę w panierce robiłam już nie raz, ale tym razem w panierce z bułki tartej z dodatkami.Polecam zrobić większą ilość takiej bułki i mieć zawsze pod ręką do schabowych, albo tak jak u mnie nawet do ryby.Polecam serdecznie i koniecznie zajrzyjcie do Gastrofilki , bo tam są fajne pomysły nie tylko na taką panierkę ale na szybkie i smaczne potrawy(...)Obiadowa Królowa Kuchni. Z tym kursem korzystasz TYLKO z 60 produktów [ np.sól, cukier, mąka, olej, ryż, makaron ], a kombinacji potraw z tych produktów jest mnóstwo. filety z dowolnej ryby mleko sok z cytryny sól,pieprz mąka jajka bułka tarta Bułka tarta [ można zrobić więcej i wykorzystać do kotletów schabowych, ryb] 400 - 500 g bułki tartej 2 łyżki

Moje domowe kucharzenie
Pieczony okoń morski (labraks) 94

Pomysł na ten obiad podpowiedziała nam jedna z sieci swoją ofertą promocyjną. Do tej pory nazwę tej ryby – okoń morski lub labraks – znaliśmy jedynie z programów kulinarnych, więc chcąc poznać jej walory smakowe, włożyliśmy ją do koszyka. Przygotowaliśmy ją w prosty sposób – upiekliśmy ją w piekarniku, doprawiając tylko solą morską i pieprzem cytrynowym, aby dodatkami(...)przyprawami nie przyćmić smaku ryby. To okazało się bardzo dobrym wyborem, ponieważ okoń morski ma bardzo smaczne i delikatne białe mięso, które z pewnością jeszcze nie raz zagości na naszym stole. Składniki na pieczonego okonia morskiego (labraks) 2 okonie morskie pieprz cytrynowy sól morska (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Okonie morskie opłukać, oskrobać z łusek i ponownie dobrze umyć, osuszyć

niecodziennikpary
Łosoś pieczony w folii z ziołami 111

pietruszki, czosnku i bazylii przygotowaliśmy puree z pietruszki oraz lekką sałatkę z jarmużu. Palce lizać, taki obiadek chciałoby się jeść częściej nie patrząc na fakt, że łosoś jest tłustą rybą i jest kaloryczny. Jako fakt to równoważący można dodać, że łosoś to wspaniałe źródło wielonasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3, a upieczenie go z dużą ilością natki pietruszki(...)przygotowanej marynaty włożyć kawałki łososia, otoczyć go z każdej strony marynatą, wstawić do lodówki na 30 minut. Na blacie rozłożyć kawałek folii aluminiowej, na środku położyć mięso ryby, polać je marynatą, złożyć do środka górną i dolną część folii, boki zawinąć. W ten sam sposób przygotować każdy kawałek marynowanego łososia. Przygotowaną rybę wstawić do piekarnika nagrzanego

niecodziennikpary
TORT RED VELVET 147

Już w niedzielę, 8.03. będziemy świętować Dzień Kobiet, a zaraz po nim Dzień Mężczyzny, a więc każdy z nas obchodzi swoje święto. Kwiaty, alkohol, spotkania w

W kuchni Karmel-itki
ZAPIEKANA KASZA MANNA 127

Mawiają, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Szczególnie, kiedy żyje się szybko i jada w ciągłym biegu, warto znaleźć czas rano, aby zjeść coś porządnego. Najlepiej

W kuchni Karmel-itki
Łosoś z pesto pomidorowym z sezamem czarnym 141

suszonych pomidorów z olejem 1 łyżka pestek dyni 1 łyżka orzechów włoskich 3 łyżki zmielonych migdałów 2 ząbki czosnku 3 łyżki sezamu czarnego pozostałe: 2 dzwonka łososia przyprawa do ryb sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 mała cukinia 5 pomidorków koktajlowych 1 łyżka pestek dyni 1 mała cebulka  1 gałązka rozmarynu Ryba marynata: Łososia przekładam do miski, posypuję(...)przyprawą do ryb, solą, pieprzem, majerankiem, obkładam plastrami cebuli i wstawiam do lodówki na noc albo na godzinę przynajmniej. Każdy kawałek łososia zawijam osobno w folię aluminiowa ale bez cebuli już.  Pesto: Pomidory z olejem przekładam do wysokiego pojemnika, dodaję pestki dyni, orzechy, migdały, czosnek i miksuję blenderem. Jeżeli pesto jest za gęste dodaję olej jeszcze. Na końcu

wesoła kuchnia
KROKIETY PEŁNOZIARNISTE ZE SZPINAKIEM 165

Z czym kojarzą się Wam krokiety? Bo mnie ewidentnie z Bożym Narodzeniem i farszem z kapusty i leśnych grzybów, ewentualnie z mięsnym nadzieniem. Podejrzewam, że większość

W kuchni Karmel-itki
PĄCZKI SEROWO-KUKURYDZIANE 132

Tłusty Czwartek za nami. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, więc zamiast nasycić się pączkami z lokalnej cukierni, postanowiliśmy przedłużyć sobie Tłusty Czwartek do Tłustego Weekendu, aby

W kuchni Karmel-itki
CIASTO POMARAŃCZOWE W SŁOIKU (BEZ GLUTENU) 140

To kolejna receptura, która gościła niegdyś na naszym poprzednim blogu i którą chcieliśmy Wam pokazać również tutaj. Uważamy, że nietypowość tego deseru zasługuje na ponowną publikację

W kuchni Karmel-itki
KALAFIOR W POMIDORACH 130

Warzywa rządzą! Przekonujemy się o tym za każdym razem, gdy odkrywamy jakieś nowe warzywo na nowo. Tak było i tym razem - nie spodziewałam się, że kalafior

W kuchni Karmel-itki