ryby - 22566 przepisów (strona:105/1505)

Curry rybne Achari 62

Konkludując – jaki wyraz użyłem ☺️ – kuchnia Pakistanu jest przebogata w smakach, aromatach, teksturach, które zmieniały się oczywiście na przestrzeni tysiącleci. Na zakończenie, zapraszam na rybne curry Achari. Składniki Ryba Morszczuk, lub inną biała ryba – filety 250 gram Olej roślinny 3-5 łyżek plus 5-7 łyżek Kurkuma 1-2 łyżeczki Pasta z Tamaryndowca 1-2 łyżki Bhaja Masala(...)imbiru i czosnku Czosnek 3-5 ząbki Imbir 5 cm Olej roślinny 3-5 łyżek Czarnuszka 1-2 łyżeczki Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Przygotowanie Ryba – która najlepiej przygotować dzień wcześniej Po pierwsze rybę pokrój na mniejsze kawałki, dodaj Bhaja Masala, Tamaryndowiec, kurkumę, olej, wymieszaj, przykryj naczynie i schowaj, na noc do lodówki. Curry – dzień

RafalCook
Pieczone klopsiki rybne na warzywach 50

Jeżeli szukacie pomysłu na rybę lub na niewielką ilość ryby, która miałaby nakarmić więcej osób, albo też po prostu na pyszny obiad, to to jest właściwy adres :) Przed Państwem pieczone klopsiki rybne moszczące się na pierzynce z  soczystych warzyw. Aromatyczne i absolutnie przepyszne z pewnością zaskarbią sobie niejedno podniebienie. Jednorodna i delikatna tekstura klopsików na pewno przypadnie(...)słodycz pieczonych pomidorów, papryki i cukini dopełni całości. Do tego jeszcze trochę malańkich ale jakze charakternych kaparów wzbgacających smak swoją kwaskowatą słonością, która wspaniale odnajduje się w towarzystwie ryby. Choć lista składników może wydawać się długa, to w rzeczywistości jest to bardzo proste i łatwe w przygotowaniu danie, które przyjemnie połaskocze Wasze podniebienie. A zatem, miksujcie rybę i krócie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Filet z zębacza z pesto i czarną soczewicą 75

Filet z zębacza z pesto i czarną soczewicą to propozycja na zdrowy, pyszny obiad z rybą roli głównej. Tym razem wybrałem do tego dania zębacza, aby mięso miało znacznie inny smak, aniżeli smak dorsza czy łososia. Mięso zębacza jest bardzo delikatne w smaku, jędrne i chude. Kluczem tego dania jest przygotowanie domowego pesto. A rybę podamy z czarną soczewicą. Składniki(...)porcje) 4 filety z ryby 2 garści liści bazylii 50g parmezanu 1/3 szklanki oliwy 2 ząbki czosnku 50g orzeszków piniowych sól pieprz pomidor 1 szklanka czarnej soczewicy Filet z zębacza z pesto i czarną soczewicą – jak przygotować Soczewicę przez 30 minut namaczamy w wodzie. Następnie odlewamy wodę i gotujemy soczewicę przez 25 minut na średnik ogniu. Musimy pilnować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paluszki rybne z dorsza z cytrynowym pieprzem 73

gotowych mrożonych paluszków rybnych, z pewnością zniechęciła Cię ilość wypełniaczy i dodatków. Sklepowe paluszki rybne wyglądają jak prawdziwe paluszki, są równiutkie i wizualnie ładne, niestety ich skład oraz zmielona ryba niewiadomego pochodzenia i gatunku pozostawiają wiele do życzenia. Bardzo łatwo możesz przygotować paluszki rybne o wiele lepsze pod względem smaku jak i jakości. Wystarczy że zaopatrzysz się w filet rybny(...)Sposób przygotowania: Filet z dorsza pokrój na około 2 – centymetrowe odcinki. Skrop sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, oprósz solą i cytrynowym pieprzem, przyprawy delikatnie wmasuj dłońmi. Tak przygotowaną rybę pozostaw na 30 minut pod przykryciem. Przygotuj 3 naczynia do poszczególnych składowych panierki. Do jednego wsyp niewielką ilość mąki (wystarczą 2 – 3 łyżki mąki). W drugim rozmąć jajko

ProstePesto.pl
Pieczone ziemniaki z farszem z wędzonej ryby 75

Pojawił się ostatnio w moim mieście sklep z pysznymi rybami. Przywiezione z prosto z nad morza, świeże i wędzone. Kupiliśmy wędzoną doradę i pstrąga. Dorada zniknęła błyskawicznie, a pstrąga postanowiłam wykorzystać trochę inaczej - zrobić z niego farsz do pieczonych ziemniaków.  Bardzo dobrze sprawdzi się każda inna wędzona ryba. Ziemniaki można upiec tak jak podałam w przepisie, lub nieco(...)Ziemniaki z rybnym farszem podane z sałatą są świetnym daniem obiadowym. Bardzo polecam! inspiracja - przepiz z  Olive magazine Pieczone ziemniaki z farszem z wędzonej ryby - przepis Składniki ( dla 2 osób) 2 duże ziemniaki do pieczenia 200 - 300 g wędzonej ryby w małych kawałkach ( już pozbawionej skóry i  ości) 2 łyżki śmietany 18% ok 50 g cebuli

Stare Gary
Zapomniany przepis na rybę po polsku z jajkiem. Prosto i niesamowicie pysznie 89

dawnych książkach kucharskich można znaleźć nieco zapomniany dziś przepis na rybę przyrządzoną na sposób polski z jajkiem. Pod taką nazwą zna ją też kuchnia europejska. Dziś nie robi się jej często, a szkoda, bo naprawdę jest to coś niezwykle prostego, a zarazem nieprawdopodobnie pysznego. Przepis na rybę po polsku z jajkiem Składniki: około 500 gramów filetów rybnych (najlepiej ze skórą(...)razem sandacz), pół kostki masła, 2 jajka ugotowanie na twardo, łyżka bułki tartej, koperek, sól, pieprz. Jak zrobić rybę po polsku z jajkiem? Filet podziel na porcje, oprósz solą i pieprzem. Jajka posiekaj. Na patelni (najlepiej nieprzywieralnej) rozgrzej masło. Filety smaż przez 2-3 minuty z każdej strony – zaczynając od strony ze skórą. Rybę zdejmij i odłóż. Teraz

Kulinarna Polska
Dorsz po helsku. Bardzo prosty przepis na pyszny obiad z rybą 133

często robimy. Dorsz po helsku – właśnie tak nazywała się ta potrwa w menu małej restauracji w pobliży portu w Helu. To bardzo proste, a zarazem niezwykle pyszne połączenie ryby, masła, koperku i ziemniaków. Samo dobro… Przepis na dorsza po helsku Składniki: około pół kilograma fileta z dorsza podzielonego na 3-4 porcje, pół kostki masła, pęczek świeżego(...)koperku, sok z ćwiartki cytryny, mąką pszenna do panierowania, sól, pieprz. Jak zrobić dorsza po helsku? Porcje ryby oprósz solą i pieprzem, obtocz w mące. Ziemniaki obierz, pokrój na grube plastry lub na połówki i ugotuj w osolonej wodzie. Masło rozgrzej na patelni (najlepiej z grubym dnem), rybę smaż z każdej strony przez około 3 minuty – ogień

Kulinarna Polska
Kotleciki rybne 98

Kotleciki rybne to fajna alternatywa dla klasycznie smażonej ryby. Pyszne, delikatne w sam raz na obiad dla dziecka. Idealnie smakują z młodymi ziemniakami i mizerią. Tutaj znajdziecie przepis na   kotleciki z łososia Składniki(...)ryby (u mnie dorsz) 1 cebula 2 jajka 1 duża bułka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Rybę oczyścić, umyć i zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę zamoczyć w wodzie/mleku odcisnąć. Cebulę posiekać, zeszklić. Do ryby dodać bułkę, cebulę, jajka i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotlety, obtaczać

magiczna kuchnia Kasi
Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i beszamelem / Potato Salmon Casserole 88

Ziemniaczana zapiekanka z łososiem i beszamelem  Szukacie pomysłu na obiad z rybą w roli głównej? Moja ziemniaczana zapiekanka z łososiem i beszamelem to łatwy przepis na rybę z piekarnika z warzywami . Jeśli lubicie łososia , taka rybna zapiekanka warzywna  może Wam bardzo posmakować. Zobaczcie wykonanie krok po kroku na moim filmie : Zapiekankę łososiową możecie przygotować z łososiem lub pstrągiem(...)łososiowym. Jeśli nie macie czasu, do  naszej ziemniaczanej zapiekanki możecie użyć łososia z puszki. Kiedy używacie filetów, pamiętajcie, że ryba nie musi być zupełnie wysmażona. Lepiej, gdy będzie jeszcze troszkę surowa w środku - łosoś będzie przecież zapiekany w piekarniku, w tym czasie na pewno się dopiecze. Moja  zapiekanka z łososiem i ziemniakami zawiera też sporo warzyw. Jeśli

Lekcje w kuchni
Łosoś w marynacie musztardowo-koperkowej 72

Łosoś jest rybą wszechstronną dlatego można go przyrządzić w ciekawy i prosty sposób. Wystarczy zrobić marynatę, którą nacieramy rybę i gotowe. Możecie serwować rybę, która za każdym razem smakuje inaczej! Do przygotowania marynaty potrzebujemy (wystarczy na ok 500-600 g ryby): – 2 łyżki musztardy Dijon (świetnie sprawdzi się musztarda o wyrazistym smaku) – 1 posiekany pęczek koperku (koperek(...)Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Tak przygotowaną marynatę umieszczamy na ok 30 minut (można zostawić w lodówce na kilka godzin) w lodówce. Po tym czasie wykładamy na rybę i równomiernie rozsmarowujemy (tak przygotowaną rybę można zostawić na noc w lodówce i upiec następnego dnia). Zapiekamy ok 20 minut w 200 stopniach (termoobieg). Podajemy w towarzystwie warzyw sezonowych, sałat

Szybko Tanio Smacznie
Kotlety rybne 118

mięsa, ale ja nie mam tyle czasu ani chęci Dlatego chwilkę filety gotowałam, aby potem w kilka sekund rozdrobnić je widelcem. Reszta składników, to czysta improwizacja. Czas gotowania ryby zależy od grubości filetów. Ważne, aby po wbiciu widelca, bez problemu można było rozdzielić mięso. U mnie jako dodatek do środka kotletów to podsmażona cebulka, moczona bułka i natka oraz(...)rybę ze sprawdzonego źródła i zamiast paluszków rybnych, gotowych kotletów, zrobić je samemu. Dużo czasu nie zajmuje, a jednak jemy tylko rybę i ewentualne dodatki, które są pod naszą kontrolą. Drukuj Szybkie kotlety rybne Kotlety rybne, z ulubionej ryby. Składniki 700 g filetów rybnych ( u mnie dorsz) 1 sucha kajzerka 1 duża cebula 1 szt. jajko bułka tarta

Mieszam w Garnku
Ryba pieczona w dzwonkach. Pysznie i łatwo przyrządzisz tak niemal każdy gatunek. PRZEPIS 120

bardzo często sięgamy po niezawodny przepis na rybę pieczoną w dzwonkach z czosnkiem i cytryną. Mało pracy, super efekt, o to właśnie chodzi! Przepis na rybę pieczoną w dzwonkach Składniki: 2 średniej wielkości ryby wypatroszone, oczyszczone i pozbawione głowy (może być na przykład pstrąg, dorada, karp, dorsz, u nas tym razem makrela), 2 średnie cebule, 4 ząbki czosnku(...)cytryna, sól, pieprz, oliwa lub ojej. Zrób tak: rybę pokrój w około 3-4 cm kawałki i oprósz solą oraz pieprzem, cebulę i cytrynę pokrój w ćwiartki, każdy ząbek czosnku przekrój na pół. Wszystkie składniki przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i delikatnie przemieszaj, następnie rozłóż równomiernie. Piecz w temp. 180 stopni około przez około 40 min. Artykuł Ryba pieczona

Kulinarna Polska
Ryba w majonezowo , koperkowej , chrupkiej panierce 121

soczysty , czemu by nie ryba ? Spróbowałam i wyszło , znakomite , a nawet genialne . Taki prosty przepis a naprawdę cieszy , tym bardziej, że nawet mój rybny niejadek jakoś specjalnie nie protestował nad obiadem . Czasami brak pomysłu na obiad rodzi najlepsze pomysły … Spróbujcie i oceńcie sami , ja szczerze polecam ! składniki na 4 osoby : 2 duże filety dowolnej ryby ( miałam akurat mirunę(...)łyżki majonezu 2 jajka suszony lub świeży siekany koperek granulowany czosnek ( nie może być świeży bo jest zbyt ostry i zdominuje delikatną rybę ) sok z cytryny sól , pieprz cytrynowy do smaku 1/2 szklanki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej Rybne filety , jeśli są mrożone to rozmrażamy . Płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem . Kroimy na średniej wielkości kawałki , każdy

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania