ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:34/63)

KOTLETY SOJOWE W GALARECIE z zalewy octowej 201

wymagają dużo pracy, a dają szansę na satysfakcję smakową bez konieczności siedzenia w kuchni po nocach. Powrzucałam tu i tam na facebooku przepis na kotlety sojowe a'la ryba w occie i jak się okazało, jeszcze wiele osób tego sposobu nie znało, kilka kolejnych już wypróbowało i potwierdziło, że to jest pyszne, co cieszy bardzo, jak zawsze :) Nasze kotlety(...)Dominika zainspirowała mnie do zrobienia opcji bez panierki, z takim zamiarem przygotowałam dziś porcję kotletów wg tego sposobu . Teoretycznie miały być zalane zalewą octową tak samo, jak te w panierce, a praktycznie... - w garnuszku obok gotującej się zalewy rozpuściłam szybko agar (zawartość 1 torebki 10g wsypujemy do 1 litra zimnej wody (albo pół torebki do 0,5 l), mieszamy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Śledzie po staropolsku. 172

     Karnawał w pełni. Jak karnawał to i procenty, jak procenty to i zagrycha :-) a i "śledzik" już wkrótce, więc postanowiłam się z

Rozpustne gotowanie
Sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem 149

dobrze, że już piątek... a jak piątek to zapraszam na rybę. Dzisiaj na blogu sałatka makaronowa z wędzonym pstrągiem w towarzystwie oliwek, fety i czerwonej cebuli. Składniki: szklanka grubego makaronu (użyłam kolanek ozdobnych z Lubelli) opakowanie wędzonego fileta z pstrąga (125 g) mały słoiczek lub woreczek zielonych oliwek pół kostki fety (użyłam z ziołami) pół czerwonej cebuli 3 łyżki(...)cukier i pieprz koperek do ozdoby Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Pstrąga podzielić na kawałki, fetę w kostkę, a cebulę w cienkie pióra. Oliwki odcedzić z zalewy. Wszystkie produkty przełożyć do salaterki. W kubku wymieszać olej, sok z cytryny, zioła, sól, odrobinę cukru i pieprz. Polać sałatkę i delikatnie wymieszać, aby połączyła się z sosem. Udekorować

Czerwień i błękit
Pilaw z marchewką, kukurydzą i mięsem mielonym 185

Pilaw to potrawa przygotowywana z ryżu, warzyw jak i mięsa. W oryginalnych przepisach używa się baraniny lub mięsa z ryb, a całe danie jest dosyć ostre w smaku.  Do tego dania użyłam mięsa wieprzowo-wołowego, które idealnie skomponowało się z ugotowanym ryżem, marchewką i kukurydzą. Ponadto pilaw to pomysł na szybkie i bardzo sycące danie obiadowe.  Składniki(...)marchewki 1 cebula 1 puszka kukurydzy sól, pieprz papryka ostra curry olej  Marchewkę obrać, umyć i pokroić w cienkie słupki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Do garnka/patelni wlać odrobinę oleju. Przesmażyć cebulę oraz marchewkę. Gdy całość lekko się zeszkli to dodać mięso mielone. Całość przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryka. Gdy mięso zmieni kolor

Ugotować
marynowane rzodkiewki 142

Marynowane rzodkiewki- chrupiące i lekko pikantne będą doskonałym dodatkiem do sałatek, lub zakąską do wódki. Świetnie sprawdzą się także jako element dekoracyjny mięs i ryb w galarecie.  Składniki na dwa słoiczki: około 400 g rzodkiewek (2 duże pęczki) 500 ml wody 65 ml octu spirytusowego 10% 70 g cukru 3/4 łyżki soli łyża oleju łyżeczka pieprzu kolorowego kilka(...)liście. Wodę zagotować z cukrem, solą, olejem i przyprawami. Na końcu dodać ocet a po chwili rzodkiewki. Gotować około dwóch minut. Rzodkiewki przełożyć do słoików i zalać  przestudzoną zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować około 15 minut.  źródło przepisu- Czary Gary

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tuńczyk! 275

moją "małą rybkę". Moje zdziwienie ogromne, do tej pory mam w głowie jedną fotografię, jak pan rybak zabiera się za wyłowionego tuńczyka z maczetą. My tu o rybach, a sałatka czeka :) Prosta, szybka i zdrowa, bo z ryżem i małą ilością majonezu. Składniki 2 torebki ryżu naturalnego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane(...)smaku Sposób przygotowania Ryż ugotować wedle instrukcji na opakowaniu, odstawić do wystygnięcia. Paprykę, jajka, ogórka i cebulę pokroić w kostkę wsypać do dużej miski. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do dużej miski razem z ryżem. Majonez połączyć z jogurtem i musztardą, dodać do sałatki, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Przyozdobić na sam koniec posiekaną pietruszką. Smacznego

pink envelope
PULPECIKI W OCCIE MOJEJ MAMY. 144

Confetti sypie się z góry, okrywa tańczących kolorami tęczy, po czym spada na ziemię. A z ziemi wzbija się znów wzwyż, gdy długie suknie urodziwych pań

W kuchni Karmel-itki
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 268

osuszyć, oczyścić z błon i nasion, drobno pokroić. Dodać do kapusty z marchewką i jabłkiem. Wymieszać. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do warzyw. Wymieszać. Plastry ananasa odsączyć z zalewy. Pokroić w drobną kostkę. Dodać do surówki. Wymieszać. Przygotować dressing. Do słoika wlać wodę, ocet i olej. Wsypać cukier i sól. Zakręcić słoik i trzymając w dłoni, energicznie(...)się smaków. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Widoczna na zdjęcia salaterka surówki została przygotowana z połowy składników. Surówka jest słodko - kwaśna w smaku. Idealnie nadaje się do mięs i ryb.   Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Śledzie w zalewie octowej 1071

Składniki: 5 płatów śledzia a'la matjas 2 cebule 0,5 szklanki octu 10% 1,5 szklanki wody 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela

Qchnia po prostu
Zapiekane kanapki z tuńczykiem i serem pleśniowym 117

Ryba tu i ryba tam :D Ale co tam...pysznie wyszło. Tuńczyk sam w sobie jest poezją i kwintesencją smaku. Tutaj jest przepysznie wyeksponowany. Ser nadaje pikanterii, natomiast sos wydobywa to, co najlepsze. I te pomidory... Składniki 2 ciabatty 2 jajka  1 pomidor  1 puszka tuńczyka w oliwie liście bazylii 3 łyżki gęstego majonezu czarne oliwki bez pestek(...)puszka makreli w pomidorach mielona papryczka chili   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w plastry. Tuńczyka osączamy z zalewy, rozgniatamy widelcem, mieszamy z majonezem. Pomidory kroimy w grube plastry. Oliwki osączamy, kroimy na pół. Bułki rozkrawamy wzdłuż. Część miąższu usuwamy. Na spodnią część bułki układamy tuńczyka, następnie pomidor, bazylię

R'n'G Kitchen
Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami 136

Faszerowane warzywa (i pieczarki) to coś, co mogłabym jeść bardzo często! Nie wiedząc czemu, mam do nich słabość. Na moim blogu znajdziecie warzywa faszerowane aromatycznym risotto

Be Fit Be Strong
Sałatka śledziowa 158

składniki* 6 filetów śledziowych małosolnych* 4 ogórki konserwowe* puszka sałatki meksykańskiej* 1 czerwona cebulka* 3 łyżki oliwy z oliwek* sok z cytryny* sól, pieprzSposób wykonaniaŚledzie wymoczyć

Mix smaku
Tradycyjne śledzie w occie 194

Nie wyobrażam sobie Wigili bez śledzi w occie, jeśli nawet – w przeciwieństwie do innych wigilijnych potraw – robię je częściej niż raz w roku. W

UgotujmyTo.pl
Makaron z pomidorami i tuńczykiem 141

wyśmienity. Wbrew pozorom na jego przygotowanie nie musimy przeznaczyć zbyt wiele czasu. Jednak makaron z pomidorami i tuńczykiem zapewne nie posmakuje osobom, które po prostu nie przepadają za tą rybą :( Ale może... jednak się skuszą i chociaż spróbują :) Makaron z pomidorami i tuńczykiem - składniki: puszka pomidorów (najlepiej krojonych) puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula makaron tagliatelle sól cukier pieprz(...)odrobinę odparuje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną oregano. W międzyczasie gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Jak odparuje częściowo sok z pomidorów , dodajemy tuńczyka (razem z zalewą) i całość dusimy razem jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Na patelnię dodajemy makaron i całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Makaron podajemy posypany odrobiną startego żółtego sera. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Z cyklu obiad w mniej niż pól godziny: makaron z oliwkami i tuńczykiem 270

zmiksowanych na gładko pomidorów z puszki) 100 g koncentratu pomidorowego 2 szklanki mleka (może być też płynna śmietanka) 2 puszki tuńczyka w kawałkach (najlepiej w sosie własnym) - łączna masa ryby to 260 g ok. 50 g ciemnych oliwek przyprawy: sól morska (np. z młynka), 1,5 łyżeczki cukru, suszony tymianek (lub inne, ulubione zioła) zieleninka do dekoracji (u mnie(...)całkowicie przykryty). W taki oto sposób pyszny, kremowy sos robi się właściwie sam, a my możemy w tym czasie pokroić oliwki (w niezbyt cienkie plasterki), a tuńczyka odcedzić z zalewy. Makaron gotujemy w sosie do miękkości (zazwyczaj zajmuje to trochę więcej czasu, niż producent podaje na opakowaniu, dlatego należy go sprawdzać). Gdy sos zacznie się wchłaniać i gęstnieć dobrze

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania