ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:32/63)

ŚLEDZIE MARYNOWANE W OCCIE WINNYM NA SPOSÓB SKANDYNAWSKI 136

Może i nie jest to typowy czas na przygotowywanie tych rybek, ale... jest taki czas w życiu kobiety, kiedy częściej niż zwykle sięga po śledzie… Składniki

OliveandThyme
Spaghetti z tuńczykiem 90

Spaghetti z rybą – wersja dla wegetarianów i nie tylko:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 400 g makaronu 5-6 pomidorów lub pomidory kawałki w puszce 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz zioła (oregano, zioła prowansalskie, bazylie ) 50 g sera żółtego Przygotowanie: Pomidory obrać ze skóry, pokroić(...)kostkę i wrzucić na patelnie. Doprawić pomidory solą i pieprzem, a gdy zmiękną rozgnieść na papkę, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy. W dużym garnku ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pomidory z tuńczykiem gotować około 10 minut od czasu do czasu mieszając, żeby woda

KuchniaWeDwoje.pl
SPOSOBY NA WIGILIJNEGO ŚLEDZIA 176

Karp w galarecie, ryba po grecku,śledzie, łosoś w orzechowej panierce, ryby pieczone, smażone...Nie wyobrażamy sobie Wigilii bez ryb. Wśród nich wszystkich najpopularniejszy jest śledź i to jemu poświęcam dzisiejszego posta. Sposobów przygotowania jest mnóstwo, zawsze inaczej, zawsze smacznie.. Kupując śledzie, które potem podam mojej rodzinie, sięgam po śledzie SEKO . Mięciutkie, bielutkie, bez skóry..Idealne Zobaczcie(...)cebulką  Wykonanie: 1 opakowanie filetów śledziowych solonych a'la matjas w oleju rzepakowym Seko 250 g 1 cebulka kilka łyżek oleju lnianego Wykonanie: Filety śledziowe odsączamy z zalewy. Każdy filet kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę kroimy  w piórka. Cebulę mieszamy ze śledziami, zalewamy olejem, odstawiamy na min noc żeby smaki się przegryzły.  *Śledzie z zielonym groszkiem

Z Majeczką w kuchni
orzeźwiająca sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka 267

Lekka sałatka z grillowanym stekiem z tuńczyka, to idealna kompozycja zarówno na czas postu jak i dla dbających o ilość spożywanych kalorii. Okraszona orzeźwiającym cytrynowo-musztardowym

zobacz ich smak
Śledzie w sosie czosnkowym 175

Kolejne śledzie ..tym razem w sosie czosnkowym z majonezem i śmietaną...pycha..przepis podpatrzony tutaj. 8 filetów śledziowych w occie  1 cebula  2 ząbki

Moje domowe kucharzenie
Rolmopsy z ogórkiem 147

pisałam już poprzednio przy wstawianych przepisach na śledzia, dla mnie grudzień to miesiąc śledzia właśnie. Dziś zapraszam na kolejną wariację na temat tej pysznej ryby, czyli przepis na rolmopsy z konserwowym ogórkiem. Na blogu znajdziecie też przepis na  domowe rolmopsy z czerwoną papryką , a także inne przepisy ze śledziem w roli głównej: Śledź po kaszubsku II   Śledź(...)Składniki: 5 filetów śledziowych 5 małych konserwowych ogórków 1 cebula musztarda dijon czarny pieprz  wykałaczki Zalewa 2/3 szklanki wody 1/3 szklanki octu 10% 1/2 łyżeczki białej gorczycy 2 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego Wykonanie: W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki zalewy. Doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 3 minuty na małym ogniu. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Cebulę

Kulinarne przygody Gatity
Kołaczki rybne 156

Miskę przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na około 1 h. Farsz: 250 g filetu z dorsza masło por (tylko biała część) 5 suszonych pomidorów, odsączonych z zalewy natka pietruszki sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Filet z dorsza doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i usmażyć na maśle. Zostawić do ostygnięcia. Por pokroić w plasterki podsmażyć(...)czasie posmarować je rozkłóconym jajkiem oraz posypać sezamem, Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg) przez 25 min. Smacznego! Przepis pochodzi z książki "Ryby są super

Moja Galeria Smaku
Kanapki ryżowe w stylu azjatyckim 154

Ryżowe kanapeczki na śniadanie, lunch, kolację lub jako pyszne przekąski, napakowane smakami i aromatami, w komponowaniu których ogranicza nasz jedynie wyobraźnia :D  Mogą być z rybą, mięsem lub wegetariańskie - tak jak lubisz :) Podstawa to pół na pół ryż kleisty i basmati, płaty nori i folia spożywcza, która zatrzyma wszystkie składniki na miejscu. Dziś proponujemy dwie wersje: z marynowanym indykiem(...)jeśli lubisz skropić sosem sojowym.  Smacznego :) Porcje: 6-8 Składniki:  Ryż 100 g ryżu basmati Uncle Bens 100 g ryżu kleistego do sushi 6-8 płatów nori Zalewa do ryżu 40 ml gorącej wody 40 ml octu ryżowego 20 g cukru 2/3 łyżeczki soli Dodatki: 200 g łososia (u nas wędzonego na zimno) 200 g świeżego szpinaku

SzczyptaSmaQ
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 130

Jeśli są, wyjmujemy je pęsetą, ryby oczyszczamy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Mąkę mieszamy w szerokim płytkim naczyniu razem z solą i pieprzem, dokładnie obtaczamy w niej z każdej strony filety. Nadmiar mąki otrząsamy – zbyt duża jej ilość zacznie się w tłuszczu palić.   Na patelni rozgrzewamy na średnim ogniu olej, na mocno zagrzanym smażymy rybę na złoto – w zależności(...)grubości filetów – po 4-6minut z każdej strony. Zdejmujemy na blachę, wstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika (120⁰C wystarczy, ryba nie musi się piec, ma tylko zostać gorąca) lub przykrywamy folią aluminiową żeby ryba za mocno nie wystygła. Patelnię czyścimy papierowym ręcznikiem, rozpuszczamy na niej masło. Powinno lekko zbrązowieć, ale się nie przypalić, więc trzeba je chwilę przesmażyć

Karo in the Kitchen
Sałatka ze śledziem ze słonecznikiem 120

mało kaloryczne, bo większość tłuszczy jakie posiadają to tłuszcze dobroczynne. Zawierają dużo potasu, a także witaminy A, D i E.  Oczywiście jak wiadomo najzdrowsze ryby, to ryby świeże i mrożone, nie zawsze jednak takie mamy, a te w puszkach często "ratują" nam życie. Potrzebujemy:  dwie garście dowolnego miksu sałat 1 pomidor 1 filet śledziowy w oleju(...)soli Najpierw zajmijmy się przygotowaniem sosu. Liście bazylii wraz z czosnkiem sięgamy bardzo drobno i łączymy z jogurtem oraz przyprawami. Odstawiamy do lodówki.  Fileta śledziowego wyjmujemy z zalewy i kroimy na prostokąty, jak kto woli. Pomidora kroimy w kosteczkę.  Słonecznik należy uprażyć na suchej patelni, uważajmy, aby się nie spalił, wbrew pozorom, bardzo łatwo do tego doprowadzić

MamaOskarka
Domowy Sos Tatarski 357

Tatarski to idealny dodatek niemal do każdej przekąski. Idealnie komponuję się z rybami, ale również świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs, wędlin czy też jaj.  Domowy Sos Tatarski - Składniki: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany(...)musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka octu łyżeczka chrzanu 1/2 łyżeczki pieprzu odrobina soli Domowy Sos Tatarski - Sposób przygotowania: Pieczarki i ogórki bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier

Słodka Strona
Śledź z groszkiem 148

Składniki: 500 g filetów śledziowych matias 2 małe ogórki kiszone 2 cebule 1 puszka zielonego groszku 1 łyżeczka posiekanego koperku 250 ml kwaśnej śmietany sól, biały

magiczna kuchnia Kasi
Rolmopsy 176

Składniki: 1 kg śledzi świeżych niesolonych 3 szklanki wody 1 szklanka octu 1 łyżka soli 3 łyżki cukru 10 ziaren ziela angielskiego 5 liści laurowych łyżeczka

tojestpyszne.blogspot.com
Śledzie w occie 2915

Śledzie w occie są obowiązkowe na stole w czasie świąt Bożego Narodzenia. Jest to przepis mojej mamy, od lat robi te śledzie i kojarzą mi się

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Barszcz śledziowy 183

Dla niektórych już sama nazwa będzie dziwna, nie mówiąc o przygotowanej potrawie, ale cóż – różne są dziwactwa. Moim jest barszcz śledziowy. Może jest to bardziej chłodnik

mojewypiekiinietylko
Śledzie w sosie pomidorowym 124

SKŁADNIKI 6 śledzi matiasów 3 cebule 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki miodu pszczelego 2 łyżki octu 2-3 łyżki oliwy 3 liście laurowe 4

Passions hobbies life
Etykietki. Sezon Ogórkowy #3. OGÓRKI W MUSZTARDZIE. 183

Dziś w poście mam do realizacji dwa tematy.Etykietki na słoiki domowym sposobem oraz kolejny przepis mojego"Sezonu Ogórkowego". Zacznę od przepisu.Na tę recepturę natknęłam się w

W kuchni Karmel-itki
Łosoś pod pietruszkową pierzynką 161

Łosoś jest rybą którą uwielbiam ponad wszystko, z racji tego że nie ma ości, zazwyczaj kupuje go w Lidlu. Chociaż szczerze polecam sklep rybny w Łodzi RYBEX na Piotrkowskiej 196 - mi tam jest bliżej - lub na Zachodniej 25. Łososia można przyrządzić na wiele sposobów: ze skórą, bez skóry, w sosie, w panierce, na patelni grillowej. Ja postanowiłam przygotować(...)posypujemy sola i pieprzem, ja używam młynka do soli i do pieprzu, przykrywamy folią spożywczą i odkładamy do lodówki na min 15-25 min im dłużej poleży w takiej zalewie, jak to widziałam u Okrasy ostatnio, tym białko się bardziej zetnie w naszym łososiu. W między czasie szykujemy brokuła, rozdzielamy go na małe różyczki, cebule kroimy w większe

Piekielna Kuchnia Pati
Marynowanie, czyli aromaty zamknięte w słoikach 160

Marynowanie już od setek lat traktowane było jako tradycja w niemal każdym domu i każdej kulturze. Na większą lub mniejszą skalę do zimy przygotowuje się każdy

COOKMAGAZINE
Śledzie gotowane w pomidorowym sosie 184

Przepis ten jest ze mną już sporo lat a dostałam go od znajomej. Pamiętam jakie było moje zdziwienie, że można w taki sposób zrobić śledzie. A

Smaki Ewy
Karp w galarecie 155

opadnięciu mętnych elementów , delikatnie łyżką wazową odlewamy czysty płyn. Gdy zmącimy wywar, odstawiamy i czynność powtarzamy aż do uzyskania odpowiedniej ilości płynu ( tyle ile nam potrzebne do zalania ryby ). Z karpia usuwamy ości ( ja robię to pęsetą )i układamy na półmisku. Dekorujemy według uznania: natką pietruszki, groszkiem, marchewką, cytryny. Sprawdzamy ilość odlanego wywaru ( od tego zależeć będzie ile dodamy(...)ognia” i dodajemy odpowiednią ilość żelatyny. Mieszamy. W przypadku galarety z karpia ( gdy gotujemy z głową ) dodajemy mniej żelatyny niż w przepisie ( około : 50 g na 3 l ). Przygotowaną zalewą zalewamy karpia. Po wystudzeniu karpia przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania