ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:39/63)

Tatar z purpurowego śledzia 160

Kocham śledzie. Ci co mnie znają, wiedzą iż mogę jeść je w każdej postaci i ilości niezależnie od pory roku czy dnia. Dlatego też lubię kombinować

Malinowe Pocałunki
Śledzie w śmietanie 167

Klasyczne znane przez wszystkich danie, również przepisy na nie są różne i powszechnie znane...ale nie koniecznie studentom dlatego pozwalam sobie przytoczyć jeden z tych przepisów

Tanie przepisy studenckie
Sałatka śledziowa z ogórkiem konserwowym, porem i groszkiem 269

Dziś ostatki, więc spróbujcie mojej sałatki śledziowej. To doskonała przekąska imprezowa. Zapraszam!!!   SKŁADNIKI: 1/2 kg śledzi matiasów, 1 por, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki groszku

Tradycyjna kuchnia Kasi
EKSPRESOWY KETCHUP Z SUSZONYCH POMIDORÓW 218

Stoję przed półką w markecie strapiona. Równo, jak pod linijkę poukładane buteleczki, tubki i słoiczki, wszystkie tak soczyście czerwone, nieodgadnione. Stoję tak i myślę, po który

W kuchni Karmel-itki
Sałatka rybna na krakersach. 144

Dziś dodaję przepis na sałatkę z tuńczykiem. Znalazłam go w sieci więc większość z Was już zapewne go widziała. Mimo to zapraszam! Składniki; 1 paczka krakersów

Radość kipiąca uśmiechem.
Makaron z tuńczykiem i szpinakiem 154

Dzisiaj pyszny obiad dla zabieganych ;) Przygotowanie sosu zajmuje tyle czasu co ugotowanie makaronu. Polecam, naprawdę warto :) 250 g makaronu wstążki 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy

Smakołyki Asi
matiasy pyszne z groszkiem... 125

Składniki: matiasy 8 sztuk, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, musztarda miodowa 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, groszek konserwowy 1

W Mojej Kuchni Lubię
Łosoś w sosie klonowo-sojowym 162

Składniki na 2 porcje: 300-400 g łososia ze skórą 1/5 szklanki syropu klonowego 1/5 szklanki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego odrobina startego imbiru 2

Moja Galeria Smaku
Śledzie w Sosie Tatarskim 549

Śledzie w sosie tatarskim to idealna przekąska na niemal każdą okazję. Sos tatarski świetnie komponuję się z rybami, a ze śledziem charakterystycznym dla polskich zakąsek tworzy bardzo smaczną i ciekawą przystawkę. Śledzie w Sosie Tatarskim - Składniki: ok. 400 g śledzi (najlepiej matiasów) 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lub ok. 100 g szalotek(...)godziny wymieniając ją ok. 3-4 razy (długość płukania zależy od słoności śledzi - im bardziej słone - tym dłużej moczymy). Pieczarki i ogórki bardzo dokładnie odsączamy z nadmiaru zalew. Następnie kroimy je w plasterki lub kostkę. Tak samo postępujemy z cebulką i wszytko przekładamy do większego naczynia. Następnie dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, chrzan oraz sos z cytryny, ocet, cukier, sól

Słodka Strona
Sałatka z pora i marynowanych grzybów 171

Smaczna, szybka i prosta sałatka ze składników dostępnych cały rok. 4 średnie pory (białe części) około 350 g marynowanych grzybów (słoik 500 ml) 4 jajka 1

Trzeci talerz
Sałatka z kuskusu, tuńczyka i suszonych pomidorów 180

Bardzo smaczna lekka sałatka , idealna na drugie śniadanie, kolację lub jako przekąska. Świetnie sprawdza się w pacy, nawet po niedużej ilości czujemy się długo syci i

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z buraków i śledzi 287

Prosta sałatka z buraczków, śledzi i ziemniaków, którą warto przygotować nie tylko na Wigilię. Miłośnikom śledzi na pewno przypadnie do gustu Składniki: 4-5 filetów śledziowych

Oryginalny smak
LENIWY PORANEK#3 : JAJKO W KOSZULCE, GRZANKI Z PASTĄ Z GROSZKU 174

    Uwielbiam wspólne posiłki z Karmele-onem. Garnie się chłopak do kuchni, oj garnie. Ciągle powtarza mi, jak bardzo chce nauczyć się gotować, że mam

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z TOFU. 150

Obładowana wielkimi siatami z zakupami, krąży po mieście. Wszystko już ma, no prawie. Jeden element brakuje, ale ten najważniejszy, by te smakowe puzzle ułożyć i stworzyć

W kuchni Karmel-itki
Sos do hamburgerów – najlepszy! 270

pokryć hamburgera, nawilżyć podpieczoną bułę, podkręcić smak dodatków. Ja tego sosu używam zarówno do burgerów naszykowanych z wołowiny , jak i tych z kurczaka, indyka i burgerów z ryb – pasuje w każdym wypadku. Czasami też podaję go do grillowanych – raczej chudszych mięs – i w tym wypadku spisuje się znakomicie!   Sposób wykonania? Banalny – wymieszać wszystko razem. Do miski wkładamy(...)mielony czosnek i papryka. Świeże w wypadku tego sosu nie działają – są za mocne i za ostre, dodają też kompletnie niepotrzebną tutaj fakturę. Wszystko mieszamy dokładnie, a następnie dolewamy zalewę z otwartego słoika pikli – 2-3 łyżeczki jeśli wolimy gęstszy sos, 4-5 jeśli bardziej odpowiada nam rzadszy. Ja lubię taki o konsystencji gęstej śmietany – nie spływa

Karo in the Kitchen