ryby w zalewie - 939 przepisów (strona:45/63)

Śledź wiejski 244

Jak już pisałam wcześniej, grudzień to dla mnie czas śledzia. Dziś do kolekcji śledzi na moim blogu dołączą śledź wiejski. Śledź jest marynowany w octowo-olejowej

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 507

 Jednym z wielu plusów bycia w związku jest zaskakiwanie siebie nawzajem niespodziankami. I chociaż wielu rzeczy spodziewałabym się po moim mężczyźnie, ta niespodzianka była całkowicie

W poszukiwaniu inspiracji
Marynowane śledzie z cebulą i rodzynkami 179

Właściwie to ja nie bardzo lubię śledzie... nie jestem w stanie zjeść takich w oleju z cebulą, które tradycyjnie robiło się w moim rodzinnym domu, ani

Kulinarne Inspiracje
Grzanki z awokado i śledziem 159

Znowu siedzę w domu, paskudny wirus nie daję za wygraną, ale ja też się nie poddaję. Dogadzam sobie, a co:) I choć apetytu specjalnie nie mam

Obiad gotowy
Sałatka śledziowa 654

Prosta i pyszna sałatka śledziowa, która co roku gości na naszym świątecznym stole. Doskonała na wigilijny stół ponieważ zawiera postne składniki. Do pozostałej sałatki z wigilijnej

Monia miesza i gotuje
smażone filety śledziowe w zalewie słodko-kwaśnej... 190

Składniki: śledzie 1,5 kg, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba, woda 1 litr, ocet 10

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka bankietowa 1262

Ta znakomita sałatka wpisuje się w każdą rodzinną imprezę, ułożona warstwowo przyciąga swym wyglądem, smakuje bardzo dobrze, jest sycąca i łatwa do zrobienia z ogólno dostępnych

Wanilia i Kardamon
Piątkowe Inspiracje - Kotlety rybne z kalafiorem i suszonymi pomidorami 164

Dzisiaj propozycja na piątkowy obiad - kotlety rybne z dodatkiem kalafiora i suszonych pomidorów. Bardzo, bardzo smaczne. Powstały trochę przypadkiem - akurat miałam w lodówce kilka ostatnich suszonych

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Grillowany łosoś, brązowy ryż i ruccola z podpiekanymi pomidorkami 177

Nareszcie do Łodzi zawitały słoneczne dni! Głęboko wierzę, że Wiosna jest już tuż tuż i za chwilę ogłuszy nas rozwijającymi się pąkami drzew! :) Marzą mi się

Spektrum Smaku
"MUSZTARDA" Z JABŁEK. 214

Jesień już jest. Za oknem widać, że nie tylko ta kalendarzowa. Szaro, buro, mokro, a słonko wychodzi tylko na chwilę,by znów móc skryć się za

W kuchni Karmel-itki
DROBIOWE GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA. 992

Szybko, łatwo, a jednocześnie smacznie? O to zwykle chodzi gotującym, w dzisiejszych czasach. Bezustannie gonimy,ciągle narzekamy na wszechobecny brakczas. Czemu się dziwić? Świat pędzi do

W kuchni Karmel-itki
Sałatka śledziowa 178

Prosta, szybka, intensywna; doskonale smakuje z gotowanymi ziemniakami i może wtedy stanowić nawet nieskomplikowane danie obiadowe (pamiętam ją jeszcze z czasów dzieciństwa i piątkowych obiadów i

Pociąg Do Kuchni
Kimchi Jjigae - koreańska zupa z tuńczykiem 262

                          

Kuchnia Prezydentowej
SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I MIĘTĄ 167

    O wschodzie słońca wychylają swe białe i zielone główki ponad glebę. Cisza, rześkie powietrze i delikatna słoneczna poświata. Kobieta w fartuszku i kwiecistej

W kuchni Karmel-itki
Przetwory z czosnku niedźwiedziego 226

łupinką), małą gałązkę kopru, nasiona kopru i gorczycy. Władamy pokrojone łodyżki, na wierzch kładziemy ponownie pokrojony czosnek (z łupinką), małą gałązkę kopru, nasiona kopru i gorczycy. Zalewamy przestudzoną zalewą i szczelnie zamykamy. Dalej postępujemy, jak w przypadku kiszenia ogórków – po kilku dniach wynosimy do chłodnego pomieszczenia (piwnicy). Po ok. 2 – 3 tygodniach już można jeść. 3. Czosnek niedźwiedzi mrożony Składniki(...)Jadalne są liście, łodyżki i kwiaty, które są piękną ozdobą potraw. A do czego można go używać? Praktycznie do wszystkiego – do przygotowania pesto, nalewek, marynat, do zup, sosów, mięs, ryb, farszów, twarogów, jaj, sałatek, masła ziołowego, na kanapki… i nie tylko. Gorąco polecam – na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Przetwory z czosnku niedźwiedziego appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Ziemniaki zapiekane faszerowane 136

Pysznie, efektownie, a przede wszystkim sycąco. Danie odpowiednie na obiad, wczesną kolację lub przystawkę. Myślę, że potwierdza, iż przy odrobinie wyobraźni z prostego ziemniaka można stworzyć

Bon appetit mon amie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję