Śledź to król polskiego morza i polskiej kuchni, który od lat niepodzielnie króluje podczas wigilijnej kolacji. Gdy przychodzi grudzień Piotrek jest w swoim żywiole, wtedy zaczyna
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTuńczyk w sałatce najlepszy! Do tego w towarzystwie pysznych dodatków Święta, święta i po świętach... Nie sposób nie wracać do nich z nostalgią wspomnieniami. Przypomina mi
Grunt to przepis!Śledzie z Ibizy Ten rok, pod koniec okazał się dla mnie niezbyt fartowny , mnóstwo kłopotów w pracy i niestety także w domu . Jeden z moich synów
Ogrodnik w podróżyKiedyś na stołówce zamówiłam sobie danie o nazwie penne z pomidorami i tuńczykiem . Gdy dostała owy specjał, spróbowałam i pomyślałam, że danie jest tak śmiesznie proste
sierotka maRysia w kuchniTo, że uwielbiam domową pizzę to już wiecie! I doskonale wiecie o tym, że robię ją z różnymi dodatkami. Cienkie ciasto i pyszne dodatki tworzą smaczną
VioletoweKucharzeniePrawdę powiedziawszy nie miałem do tej pory zielonego pojęcia czy Japończycy znają śledzie. Sprawdziłem - znają. Czy podają je w taki sposób jak zrobiłem to ja? Mam
zadanie-gotowanieSkładniki: filet śledziowy 1,5 kg, kucharek 3 łyżki, mąka pszenna 2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, cebula 4 sztuki, marchew 3 średnie, papryka czerwona 1
W Mojej Kuchni LubięHo, ho, ho! Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi. Proponuję przepis zza morza, śledź w koprze. Śledź w koprze to marynowany śledź typowy dla szwedzkiej
codojedzeniaNie ma nic piękniejszego niż leniwe niedzielne śniadanie w gronie najbliższych! Jako że samymi owsiankami ciężko dogodzić mojemu Mężczyźnie, a nawet dwóm (dobrze, że trzeci jeszcze
Kuchnia w czekoladzieMakaron z tuńczykiem i nutką cynamonu... Sos pomidorowy z kawałkami tuńczyka. O delikatnym aromacie cynamonu i bazylii. Z dodatkiem ostrej papryczki chili. W nim zatopione rurki
Gospodyni MiejskaŚLEDZIE PO GRECKU Mogę chyba zaryzykować stwierdzenie, że Polacy dzielą się na tych, którzy śledzi nie lubią, i tych, którzy je kochają. Święta Bożego Narodzenia
Moja Książka KucharskaDzisiaj danie bezmięsne, czyli bakłażan faszerowany dorszem, polany sosem z pomidorów, czerwonej papryki, śmietanki i odrobiną białego wina… Danie można podać jako przystawkę lub z
Oryginalny smakDzień dobry! Dni stają się coraz zimniejsze. Ciekawe kiedy spadnie pierwszy śnieg jeśli w ogóle spadnie. Przez ostanie lata mieliśmy w Goteborgu niezbyt ciekawe zimy, które
codojedzeniaMakaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków…
Oryginalny smakŚwietna propozycja na imprezową sałatkę, którą możecie zaskoczyć swoich gości również podczas nadchodzącego Sylwestra :) Sałatka z tuńczykiem, cebulą, żółtym serem, papryką, jajkami, szczypiorkiem i majonezem podana
Słodko-Słony Świat Ilony