Łosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy
Aga w kuchniDokładnie zmiksować i sprawdzić, czy ciasto ma dobrą konsystencję. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni na klarowanym maśle. Wykończenie Formę okrągłą wysmarować masłem,wyłożyć naleśnikami (2-3 sztuki) zależy jak duża jest forma. Na naleśniki położyć różyczki brokuła,pokrojony ser feta w kostkę. Poukładać na wierzch Anchois – niedużej, bardzo tłustej ryby Całość zalać śmietanką Posypać startym serem-u nas dużo
w mojej kuchniolej do smażenia i mąka do panierowania Przygotowanie : Pokrojone w dzwonka filety rybne panierować i usmażyć Wszystkie mokre składniki plus przyprawy zagotować, następnie dodać paprykę i cebulę Gotować wszystko na wolnym ogniu przez ok 15 min. Odstawić, dodać ogórki kiszone pokrojone w paski, wszystko wymieszać i odstawić do wystygnięcia Przekładać warstwami, najpierw zalewę następnie rybę, odstawić do lodówki
Proste Potrawynastępnie zabiela mlekiem lub śmietaną i zagęszcza zasmażką. Przepisów na tę zupę jest wiele w zależności od kraju i regionu. Składniki: 500 g małży 600 g filetów z ryb (u mnie dorsz i łosoś) 1 łyżka oleju 200 g surowego wędzonego boczku, pokrojonego w drobną kostkę 1 cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 2 łyżki mąki(...)świeżo mielony pieprz 250 ml mleka 150 ml śmietany 18% drobno posiekana natka pietruszki Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej i smażymy boczek przez około 3-4 minuty, często mieszając, następnie dodajemy cebulę i czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty, aż warzywa zmiękną. Wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy. Dodajemy bulion, tymianek, liść laurowy, ziele angielskie oraz ziemniaki i seler
Smakowity Blog Kulinarnyktóre podbijają i podkręcają smak. Na lunch lub przystawkę, jako dodatek do ryby czy delikatnego białego mięsa. Tak podane grillowane szparagi dla mnie samej są pełnowartościowym obiadem. Szparagi myjemy, odcinamy im zdrewniałe końce. Skrapiamy szparagi oliwą z oliwek lub olejem ryżowym, który świetnie nadaje się do smażenia i grillowania. Posypujemy solą, pieprzem, ścieramy na nie łyżeczkę skórki z cytryny
Karo in the Kitchentłuszczowe omega-3 i witaminy w nich rozpuszczalne, to przemawia, aby spożywać ryby, zwłaszcza morskie, przyrządzajmy je, w podany poniżej sposób na przykład: Składniki: 0,5 kg fileta z morszczuka 1 jajko 4 łyżki mąki krupczatki sól i pieprz świeżo zmielony sok z cytryny olej do smażenia Sos 1 słoik pomidorów z cebulą 2 łyżki sosu paprykowego 3 łyżki
kgwjanczewoRydze w pomidorach bazują na przepisie Piotra na rybę w pomidorach . Rydze w pomidorach, a właściwie w pomidorowym sosie słodko-kwaśnym to będzie w następnym roku pozycją nr 1 jesiennego menu. Rydze w wykonaniu Piotra są wg mnie idealne, lepsze niż smażone w panierce rydze. Do przygotowania potrzebujemy rydzów średniej wielkości, jeśli mamy większe kapelusze to kroimy je na mniejsze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfast food’u na tłuste hamburgery z mięsem niewiadomego pochodzenia i frytki smażone na starym oleju. Wczoraj również naszła nas taka ochota. Usiłowałyśmy ją stłumić w sobie... dość bezskutecznie. Dlatego też znalazłyśmy pośrednie rozwiązanie. Przyrządziłyśmy sobie w domu frytki z fishburgerem. Wprawdzie ze sztuczną bułką i rybą w postaci paluszków rybnych :P ale przynajmniej produkty dość świeże ze znanym składem(...)Wyszedł nam może niezbyt zdrowy obiad, ale za to bardzo szybki i smaczny. A danie takie na pewno docenią dzieci, którym możemy w ten sposób przemycić nieco ryby i sałaty:) Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 2 bułki 2 plasterki żółtego sera 2 liscie sałaty* 4 paluszki rybne majonez (lub ketchup według uznania :)) *można dorzucić wszelki
Kolizje Smakówdanie jednogarnkowe, które w normalnych warunkach potrzebowałoby przynajmniej dwóch osobnych naczyń i dość sporo czasu. Następnie zachciało mi się ryby. I tak powstało danie z rybą – mintaj w panierce z płatków owsianych! PRZEPIS NA TE RYBĘ ZNAJDZIECIE TUTAJ. Soczysty mintaj w chrupiącej panierce, warto tego spróbować! Następnie postawiłam na Włochy! Z pozoru trudne do wykonania risotto z kurkami(...)nieco inaczej. BÓB DUSZONY W PATELNI ZE ŚLIWKĄ WAS ZASKOCZY! Danie szybkie , aromatyczne! Do syta! Kilka dni temu padł mi piekarnik elektryczny. Chrupiące złociste ziemniaczki ? Czemu nie. Nie smażone, a mimo to chrupiące. Ta patelnia to potrafi. Do tego kefir i danie sezonowe gotowe! Do 20 minut się wyrobicie! ..................................................... PODSUMOWANIE- ZALETY I WADY. Najpierw wady – przed testem miałam myśl
Z Kuchni Do KuchniPiekłam już dynię na pikantnie i robiłam z niej zupę, frytki lub kluski .Tym razem podaję ją do smażonej miruny w formie pikantnego puree. Dla wygody
Buniabaje w kuchnigości ryba. Zazwyczaj był to łosoś przygotowywane na różne sposoby, teraz jednak postanowiliśmy przygotować tołpygę w pomidorach podaną z frytkami z batatów. Nie spodziewaliśmy się, że jest tak dobrą rybą, ma smaczne, wilgotne, białe mięso. Co ważne również w większości przypadków ma duże ości, więc ciężko jest je przeoczyć i nie sprawiają problemów podczas jedzenia. Zobaczcie zatem jak przygotować tołpygę(...)podaną z pysznymi frytkami z batatów. Tołpyga w pomidorach z batatami – składniki tołpyga ok. 400g puszka pomidorów pelati 1 mały por 1 cebula mąka sól pieprz olej do smażenia frytki z batatów – przepis na frytki -> TUTAJ Tołpyga w pomidorach z batatami – składniki Tołpygę myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki, solimy, pieprzymy i obtaczamy w mące
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!minut. Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości oleju. Filet z łososia dzielimy na 4 części. Nacieramy sokiem z limonki oraz posiekaną papryczką. Gotujemy na parze około 7 minut. W tym czasie truskawki kroimy w kosteczkę i mieszamy z posiekanym szczypiorkiem oraz pieprzem. Na bliny nakładamy serek z kolorowym pieprzem a salsą przykrywamy gotową rybę. Podajemy z cząstkami limonki. Smacznego
Mienta blogsię zrumieni wrzucamy wcześniej rozmrożony szpinak. Smażymy do momentu wyparowania ewentualnej wody. Pod koniec dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, doprawiamy pieprzem oraz solą. Łososia kroimy w grubą kostkę, dodajemy po szczypcie soli, pieprzu oraz koperku. Skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy starając się pokryć przyprawami każdy kawałek ryby. Mozzarellę (lub żółty ser) ścieramy na tarce, dodajemy rozbełtane jajka, odrobinę
Słodka Stronasmażenia pieprz ziołowy sól himalajska drobnoziarnista różowa Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na dużych oczkach. Filety pokrój w kawałki. Na patelni rozgrzej niewielką ilość marchewki, dosmacz solą i pieprzem. Duś przez chwilkę, dodaj przecier pomidorowy z butelki. Jeśli chcesz możesz dodać odrobinę wody. Włóż kawałki dorsza , lekko zamieszaj, przykryj pokrywę i duś na małym ogniu, aż ryba zmięknie. W zasadzie
Z Kuchni Do Kuchnikostkę 3/4 szklanki ryżu basmati 2 szklanki wody sól, pieprz, listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego pół łyżeczki nasion kopru włoskiego pół pęczka koperku 4 filety z białej ryby, np. dorsz lub mintaj sól i pieprz ➤ Pyszne nasiona kopru włoskiego o lekko anyżowym aromacie kupisz w sklepach typu kuchnie świata lub przez Internet. Ja korzystam(...)smaż na średnim ogniu przez 10 min. aż warzywa zmiękną. Dodaj ryż i wymieszaj, aż dobrze pokryje się tłuszczem i wymiesza z warzywami. Dolej 2 szklanki wody. sól i pieprz, listek laurowy, ziele angielskie i koper włoski. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 10-15 min aż ryż zmięknie i wchłonie całą wodę. Filety ryby dopraw
Chilli Czosnek i Oliwa