ryby smażone - 3566 przepisów (strona:124/238)

W SKRÓCIE: TŁUSZCZE 134

czasie staje się to nawet smaczniejszą opcją :D Taka kanapeczka z oliwą i miodem .. mmmm!! KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE OMEGA-3: olej lniany, nasiona lnu, olej z orzechów włoskich, ryby (w tym śledzie!!) OMEGA-6: olej słonecznikowy, kukurydziany, sojowy, z kiełków pszenicy, orzeszki ziemne Zalecane jest, aby proporcja omega-6 do omega-3 była jak najmniejsza, maksymalnie 5:1. Należy(...)hamowanie rozwoju cukrzycy typu II zbawienny wpływ na stan skóry KWASY TŁUSZCZOWE TRANS Obecne w przetworzonych produktach takich jak np.: chipsy, zupki w proszku, ciasta, ciastka, fast food, potrawy smażone w wysokiej temperaturze, margaryny twarde (a także w niewielkich ilościach w maśle, mleku, serze, wołowinie). Krótko: najlepiej nie spożywać WCALE! Nie przynoszą żadnych korzyści. Podwyższają LDL, cholesterol całkowity

Vroblewska-fitlife
Kotleciki z indyka i świeżymi ziołami 159

kotleciki z kurczaka ryby  teraz przyszedł czas na indyka zapraszam na obiad Składniki • 400 g mięso piersi z indyka  •2 jajka • posiekane świeże zioła pietruszka kolendra i lubczyk  • 2 -2,5 czubate łyżki mąki razowej  • sól  • pieprz  • kurkuma • 1 łyżka magii  • 1 ząbek czosnku  • olej do smażenia Sposób przygotowania

W królestwie smaków Beaty
Tortilla z grillowanym tuńczykiem 140

Tuńczyk to ryba o wysokich walorach smakowych i zdrowotnych. Zawiera dużo białka, witaminy z grupy B, witaminę A i D, minerały takie jak wapń, fosfor czy żelazo oraz tak ważne w naszej diecie kwasy omega-3. Tuńczyk może być przyrządzany na wiele sposobów, może być smażony, grillowany, wędzony, suszony. Może być dodatkiem do wielu potraw: sałatek, zapiekanek, potraw z ryżem

Smak mojej kuchni
Kotlety rybne 138

Składniki: 1 kg filetów z ryby morskiej 3 jajka 1 czerstwa bułka 1/2 szklanki mleka 1 mała cebulka 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku tarta bułka mąka pszenna sól pieprz olej Rybę zmielić w maszynce o dużych oczkach lub bardzo drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulkę drobno posiekać. Wymieszać rybę z dwoma jajkami, koperkiem, szczypiorkiem(...)pieprzem i dokładnie wymieszać. Uformować kotleciki i każdy obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Gotowe kotlety ułożyć na talerzu i wstawić do lodówki minimum na 30 minut. Smażyć na średnim ogniu, aż staną się złoto-brązowe. Smacznego! Przepis znalazłam  tutaj

kuchnia doski
Bitki ze śledzi 143

gotować” z 1930 roku pisze: „ Morskie ryby w stanie świeżym od bardzo niedawna pojawiać się zaczęły w większych miastach, prowincja nie zna ich jeszcze”. Natomiast śledzie solone były znane i ogólnie rozpowszechnione ponieważ można je długo przechowywać. Śledzie solone wykorzystywano nie tylko na zimno jako przystawka, ale również je smażono, zapiekano. Przedstawiałam już przepis na śledzie smażone , dzisiaj przepis

królestwo garów
Curry kokosowe z łososiem 107

cytrynowej, dodac je do cebuli razem z kurkumą, smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Wlać mleko kokosowe, sok z limonki, sos rybny i cukier - dokładnie wymieszać. Zagotować, zmiejszyć ogień i gotować przez 10 minut, do czasu aż sos zgęstnieje. Dodać łososia pokrojonego w kawałki wielkości kęsa i gotować przez kilka minut, aż ryba będzie gotowa, a sos gęsty i kremowy. Dodać

Codzienne Gotowanie
Zupa rybna 148

przygotowania: Do gotującej się wody dodajemy całe ryby. Tworzymy bulion. Kiedy jest on już gotowy, przecedzamy go przez sito. Do powstałego wywaru dodajemy pokrojone w kawałki warzywa. Zagotowujemy. Filet z dorsza oprószamy solą.  Na patelni szklimy pokrojoną cebulę. Po 1 minucie dodajemy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy chili, słodką paprykę i smażymy przez około 2 min.  Dodajemy pomidory

Pan i Pani Smith w kuchni
Domowe fishburgery 203

można pominąć) kilka liści sałaty Mięso z ryby drobno siekamy tasakiem albo miksujemy przy pomocy blendera. (ja posiekałam tasakiem a potem zmiksowałam blenderem). Mieszamy mięso z jajkiem, bułką namoczoną w mleku, podsmażoną cebulką, solą, pieprzem cytrynowym, koperkiem i szczypiorkiem. Formujemy w dłoniach kotleciki, obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na małym

Bon Appetit Małgorzaty
P... Pommes dauphine! 128

bułce tartej oraz wrzucamy do rozgrzanego oleju.  Smażymy aż do złotego koloru. Czasem warto zamieszać (ja moje włożyłam do małego garnka i akurat trochę za bardzo zakumplowały się z dnem ;p) Gotowe kulki przekładamy na papier i odsączamy tłuszcz. Gotowe! Uważajcie, bo są gorące ;) urozmaicajcie je różnymi dodatkami, podawajcie z rybą, kurczakiem, ketchupem czy majonezem. Pycha

Kitchens Alphabet
Ryba w chrupiącej panierce 181

panierki i zwiększenie chrupkości. Panierowanie: Kawałki ryby wrzucić do panierki , aby je wstępnie opanierować, a potem  przełożyć do miski i zalać kleiwem, po czym przełożyć go na cedzak, aby pozbyć się nadmiaru płynu.Z cedzaka  przełożyć do pojemnika z panierką układając jeden przy drugim i zasypać panierką mocno dogniatając.Smażyć na rozgrzanym oleju

Moje domowe kucharzenie
Karp w galarecie pomarańczowej. Życzenia świąteczne. 387

mąka sok z 1/2 cytryny przyprawa do ryb 1 litr soku pomarańczowego (u mnie z 8 pomarańczy) 1 paczka żelatyny 1 sparzona pomarańcza Karpia myję, pozbawiam łusek. Kroję na małe kawałki, posypuję przyprawą, skrapiam z sokiem z cytryny i zostawiam na kwadrans. Po tym czasie obtaczam karpia w mące i smażę na maśle na złoto. Studzę. Sok wyciskam

W kuchni Karmel-itki
konserwa ze śledzia w sosie kaukaskim 150

chociaż ryba ta ustępuje urodą i rozmiarami innym, " szlachetniejszym" gatunkom to jednak uważam, iż w smaku jest wprost niezrównana. Dlatego dziś przedstawię kolejną propozycję z tą rybą w roli głównej. Mając nadzieje że danie pełne cennych składników, dostarczy wszystkim smakoszom również niezapomnianych kulinarnych wrażeń.  składniki(...)rozgrzaną patelnię wlewamy dwie łyżki oliwy i przesmażamy, aż do zeszklenia pokrojoną w drobną kostkę cebulę Dodajemy posiekany drobno czosnek, pokrojoną w kostkę paprykę, oraz pomidory z puszki całość smażymy przez 5-7 minut.  Następnie na patelnię dorzucamy drobno posiekaną papryczkę chilli, sól,  cukier , koncentrat pomidorowy, oraz sok z  cytryny  i dusimy dalsze

Miód i pieprz
filety z flądry z pieprzem smażone... 139

Składniki: 1 kg filety flądry, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 łyżka sól, 2 łyżki pieprz czarny grubo mielony, 1 sztuka cytryna na sok, - ile potrzeba olej

W Mojej Kuchni Lubię
Łososiowa piramida 154

Składniki: 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella, 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka), 100 g łososia surowego, olej

Moniki Smakołyki
SZPARAGI W TEMPURZE 196

oberżyny, a także owoce morza i ryby. Możecie serwować szparagi same lub z sosem np. z jogurtu i mięty lub z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i ziaren sezamu, ja osobiście wolę je same, bez żadnych dodatków. Doskonale nadają się na przystawkę lub przekąskę. Dla 4 osób Przygotowanie : 10 min. Smażenie : 10 min.   • 500 g szparagów

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Proponowane wyszukiwania