ryba - 22175 przepisów (strona:551/1479)

Dziesięć produktów wspierających odporność 92

wyniku procesów fermentacji z udziałem bakterii, grzybów, pleśni i są potrzebne do poprawy transportu jelitowego, utrzymania lokalnej odporności jelitowej i normalizacji trawienia. Pokarmy bogate w witaminę D Wątroba dorsza, ryby morskie, olej rybny. Witamina D odgrywa ważną rolę w regulacji układu odpornościowego: stymuluje aktywność fagocytarną, zwiększa produkcję białek przeciwdrobnoustrojowych. Pokarmy bogate w tryptofan Kawior czerwony i czarny, mięso królicze, indyk

ProstePesto.pl
Pasta z wędzonej makreli / Smoked mackerel paste 80

więcej soli nie potrzeba, ale oczywiście to zależy tylko od Ciebie. Podobnie jest z konsystencją, moim zdaniem nie trzeba dodawać do pasty jogurtu, gdyż tłuszcz zawarty w rybie doskonale łączy składniki. Jeśli jednak uważasz, że past jest z gęsta – dodaj łyżkę jogurtu i wymieszaj dokładnie. Take all the fishbones out of the mackerel, nobody likes fishbones, even the tiniest

Martyna Cooks
Dorsz zapiekany na pierzynce z porów 102

Dziś obiad rybny - w końcu piątek a u mnie jak wiecie w piątek mięska się nie jada. Obiad szybki, myślę, że jak na rybę nie drogi ale za to zdrowy i bardzo smaczny. Zapraszam :) Dorsz zapiekany na pierzynce z porów - 3 filety z dorsza - 2-3 białe części pora - 1 łyżka masła - sól, pieprz cytrynowy, gałka muszkatołowa - sok z cytryny

Kuchnia Pełna Emocji
Pstrąg z warzywami 103

środka włożyć po 1 nieobranym ząbku czosnku oraz skropić sokiem z cytryny. Położyć na dużej blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia ponacinaną stroną do góry. Na blaszkę obok ryb wyłożyć przygotowane warzywa. W miseczce roztopić masło i  polać pstrągi i warzywa. Wstawić blachę dopiekarnika i piec przez ok. 15-20 minuy. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Artykuł

I LOVE LIFE
Polędwica z dorsza w lubczyku 78

0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jedna ze smaczniejszych ryb z naszym ulubionym składnikiem.  Składniki: 500 g polędwicy z dorsza 1 garść listków lubczyku 100 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą 102

wymieszaną razem z sosem w salaterce - wybór należy do Was. Świetnie sprawdzi się jako danie kolacyjne, na wynos, a także na różnego rodzaju imprezach (pod warunkiem, że goście lubią ryby 😉). Składniki: 100 g rukoli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 3 małe pomidory 3 jajka 1/2 puszki ciecierzycy Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą 102

wymieszaną razem z sosem w salaterce - wybór należy do Was. Świetnie sprawdzi się jako danie kolacyjne, na wynos, a także na różnego rodzaju imprezach (pod warunkiem, że goście lubią ryby 😉). Składniki: 100 g rukoli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (kawałki) 3 małe pomidory 3 jajka 1/2 puszki ciecierzycy Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy

Kuchnia MagdaLeny
Ceviche z tuńczykiem i awokado na picie 86

swoją miłość do Was wyrażam tym, czym mogę Was nakarmić. Ze specjalną dedykacją, zło, które jeszcze nie śpi.  Dziękuję.  ________________________ Ceviche to takie danie z owoców morza lub ryb, z dodatkiem niezwykle dużej ilości soku z cytryny z warzywami. W moim wypadku podane na domowej picie, którą zrobiłam z ciasta na pierogi :) Danie niezwykle lekkie, świeże, właściwie definicja wiosny

Mango Papaja
Racuszki drożdżowe z rybą 172

rybnych, u mnie kostka z mintaja 25 g drożdży + 1/2 łyżeczki cukru 1 cebula 1 marchewka 1/2 pietruszki 1 ząbek czosnku 1 … Czytaj dalej Racuszki drożdżowe z rybą

czarrna od kuchni
Mintaj w migdałowym szpinaku 108

przesmażam na oleju. Szpinak myję,osuszam i drobno kroję. Przesmażam z cebulą. Dodaję sól, pieprz czarny i czerwony, zioła. Wlewam mleko migdałowe i chwile gotuję. Układam na wierzchu kawałki ryby i pod przykryciem na wolnym ogniu duszę 5 minut. Makaron gotuję według instrukcji opakowania. Dodaję go do szpinaku przed podaniem. Posypuję koperkiem

wesoła kuchnia
PIECZONY ŁOSOŚ Z IMBIREM I MIODEM 79

posiekaj na pastę wymieszaj wszystkie składniki marynaty foremkę wysmaruj masłem, ułóż na nim łososia skórą do dołu i zalej marynatą piecz w 190ºC przez 15 minut. Następnie obsmaż szybko rybę na patelni, by była ładna i rumiana Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł PIECZONY ŁOSOŚ Z IMBIREM I MIODEM pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
KANAPKOWA PASTA RYBNA Z ANCHOVIES 105

czosnkiem i opcjonalnie także czerwonym pieprzem oraz świeżą kolendrą. Znakomity zamiennik wędlin na kanapkach. Można przechowywać do 2 dni w lodówce. Wędzoną makrelę z powodzeniem można zastąpić inną wędzoną rybą, np. pstrągiem. Można także użyć odsączonego z zalewy tuńczyka z puszki lub ze słoiczka. Zamiast twarożku sprawdzi się miękkie masło, które odpowiednio wcześnie należy wyjąć z lodówki i zostawić

cool and minty
Pulpety rybne w sosie śmietanowo-musztardowym 89

upodobania 1 łyżka mąki trochę świeżego lub suszonego koperku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: rozmrożone osuszone filety rybne rozdrabniamy w blenderze lub mielimy przez maszynkę, następnie przekładamy do miski, do ryby dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę w mleku, zmieloną lub posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz pieprz następnie wyrabiamy pulpety, zagotowujemy rosół/bulion wyrobione pulpety

Blog kulinarny S9.PL
Pasta rybna z ogórkiem 97

łyżki posiekanej natki  sól pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości. W misce umieszczamy ser, jogurt i majonez, rozgniatamy widelcem i mieszamy. Dodajemy kawałki ryby i ponownie rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy cebulę, ogórki, natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Dzwonko z łososia pieczone w słodkiej marynacie 105

Całość dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą, nacieramy łososia. Pozostawiamy go na 5 minut, a następnie wkładamy do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. Łososia pieczemy przez ok. 12-14 minut. Rybę podajemy wraz ze świeżymi warzywami. Sprawdź przepis na: Szybkie curry z łososiem Smacznego! Artykuł Dzwonko z łososia pieczone w słodkiej marynacie pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania