ryba - 22624 przepisów (strona:542/1509)

Szparagi w dojrzewającym boczku, podane na sosie beurre blanc z jajkami po benedyktyńsku. 176

mega chudy boczek) i jajka w koszulkach... Jak dla mnie połączenie niebiańskie.  Obiad urodzinowy dla męża- okazał się strzałem w dziesiątkę! Wracając do sosu, pasuje idealnie również do ryb. Powiem Wam, że ja osobiście jadła bym go ze wszystkim. Będziemy potrzebowali. Szparagi. Ja użyłam szparagów w słoiczku. Ponieważ nie znalazłam innych ;)   6 cienko pokrojonych plasterków boczku

Malinowe Pocałunki
Sandacz z sufletem z łososia. 175

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Zdejmujemy skórę z ryb i wyciągamy ości. Łososia kroimy w kostkę i wkładamy do blendera.   Dolewamy śmietanę (partiami, w zależności od konsystencji). Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Miksujemy do momentu uzyskania(...)łyżek. Wyjmujemy szalotkę i dodajemy zimne masło w małych kawałkach. Po każdym razie dokładnie mieszając. Otrzymamy w ten sposób kremową emulsję na której układamy nasza rybę.      To jest jedna część mojego zgłoszenia do konkursu BLOGERCHEFF.    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

Malinowe Pocałunki
ŁOSOŚ PIECZONY Z CZĄBREM. 144

pieprzem, posypałam cząbrem i skropiłam sokiem z cytryny. Na wierzchu ułożyłam plasterki  masła i cytryny. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam około 30 minut w 170 stopniach, aż ryby pięknie się zrumienią. Podaję z lampką białego wina, ryżem i ulubionymi dodatkami. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Madera - Funchal 138

został zbudowany w 1940 roku i zdecydowanie jest miejscem godnym polecenia. W dwupoziomowym budynku aż roi się od ludzi, barw, zapachów i życia. Sprzedawane są tu kwiaty, warzywa, owoce, ryby oraz pamiątki.  Fot. Młoda dziewczyna umilająca czas grą na cymbałach W oddzielonej części targowiska znajduje się część "rybna", w której rybacy sprzedają swe łowy. Fot. Sprzedawca z rybą Scabard

Taste Of My Day
Madera, raj na Oceanie Atlantyckim 178

banany to zupełnie inne w smaku owoce od tych, jakie są dostępne w polskich sklepach! Są słodsze, bardziej kremowe, absolutnie niesamowite! Są również dosatkiem do najbardziej charakterystycznej potrawy z ryb espada com banana , czyli panierowany filet ryby pałasz ze smażonym na maśle bananem i dodatkami. Danie absolutnie warte skosztowania. Kuchnia na maderze to doprawdy raj dla smakoszy. Lepiej niż słowa

Taste Of My Day
Śniadanie jesienne, pełne słońca, calutkie zaziarenkowane 196

Tyle słońca w całym mieście, Nie widziałeś tego jeszcze Popatrz, o popatrz.... Składniki chleb razowy pasta rybna -twaróg+ryba w oleju rzodkiewka oliwki sałata papryka pomidor ziarenka Słoneczne Pola od Ziarenkowo jabłko Sałatę pokrój na drobno, dodaj paprykę,pomidora. I wsyp ziarna od Ziarenkowa.Wymieszaj. Przygotuj pastę rybną- twaróg wymieszaj z rybą. Na kromki razowego chleba wyłóż pastę i dodaj rzodkiewki

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta z wędzonego pstrąga 204

niebo w gębie. Z reszty postanowiłam zrobić pastę rybną na bazie twarogu, czyli wrócić wspomnieniami do dzieciństwa, gdy babcia smarowała kanapkę pastą z  wędzonej ryby  z dodatkiem posiekanej cebuli. Pasta z wędzonego pstrąga Proporcje dla 4-5 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 350 g wędzonego pstrąga 300 g białego zmielonego twarogu(...)zmielony pieprz 2 łyżki  posiekanego  koperku  opcjonalnie sok z cytryny Wykonanie: Pstrąga obieramy ze skóry i usuwamy ości. Szalotkę drobno siekamy. Do miski wkładamy rybę i rozdrabniamy ją widelcem, następnie dodajemy biały ser  i jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy, możemy też składniki pasty po prostu zblendować. Dodajemy szalotkę, koperek i przyprawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Farfalle z dynią i Grana Padano DOP 183

nazwie  griva .  Tapulone  to jadany w okolicach Novary gulasz z mięsa oślego. Do wielu dań używa się anchois i tuńczyka jako dodatków smakowo-zapachowych, ale ryby jako takie z rzadka pojawiają się w lokalnej kuchni. Wyjątkiem są pstrągi z górskich jezior i potoków. . … Ale my tu raczej zajmiemy się...dynią. I serem Grana Padano. Zaserwuję

Z Kuchni Do Kuchni
kaszanka z papryką,pieczarkami i z tandari masala... 174

Masala Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: kolendra, kmin, imbir, czosnek, chilli - smak: cierpki i pikantny - zapach: podobny do curry, aromaty Indii - zastosowanie: do ryb, mięsa, drobiu, nadaje smak Indii - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
mielone barbecue i na obiad i na kolację... 196

zimno do pieczywa.......SMACZNEGO!!! mieszanka przypraw grill barbecue Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: papryka, chili, rozmaryn, cebula, koperek, tymianek - zastosowanie: do mięs, drobiu, ryb na grilla lub na patelnię - opakowanie: 70 gram

W Mojej Kuchni Lubię
smaczny domowy słodko-ostry sos z papryczek chilli... 182

jest o niebo lepszy od gotowych tego typu sosów w butelkach jeśli lubimy bardzo ostre przyprawy sos chilli jest świetnym dodatkiem do wszelkich potraw: mięsa zimne, sery różne, ryby, do zup, do sosu - ale mi najlepiej smakuje cienko posmarowany na chlebku z masłem..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
papryka z przyprawą do grilla barbecue na parze duszona... 207

obiad lub kolację.......SMACZNEGO!!! mieszanka przypraw grill barbecue Royal Brand: produkt naturalny, nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: papryka, chili, rozmaryn, cebula, koperek, tymianek - zastosowanie: do mięs, drobiu, ryb na grilla lub na patelnię - opakowanie: 70 gram

W Mojej Kuchni Lubię
schabowe z czosnkiem niedźwiedzim na ostro i solą guerande... 144

naturalny - właściwości: ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi, korzystnie działa na serce, zapobiega miażdżycy - zastosowanie: można dodawać do zup, sałatek i marynować w oliwie i np. do kotletów, ryb smażonych - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z sosem dyniowym 229

przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Zdjąć cebulę z patelni. Pstrąga pokroić w nieduże kawałki - usmażyć na tej samej patelni, co uprzednio smażyliście cebulę. Rybę doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i posypać posiekaną natką pietruszki. Zdjąć z patelni. Na patelni ponownie umieścić podsmażoną cebulę, dodać pure z dyni oraz pozostałe składniki(...)koncentrat pomidorowym, bulion i śmietankę. Dokładnie wymieszać. Sos gotować kilka minut. Doprawić do smaku. Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Porcję makaronu w sosie dyniowym posypać kawałkami pstrąga lub wmieszać rybę do sosu. Smacznego

kolorowotorcikowo