drobną kostkę i przełóż na cedzak. Oczyść makrelę z ości – najłatwiej będzie Ci, gdy otworzysz ją wzdłuż kręgosłupa i wyjmując kawałek po kawałku odrzucisz ości a mięso ryby przekładać będziesz do miseczki. Cebulę posiekaj jak najdrobniej. Do miseczki z makrelą bez ości wrzuć cebulę i pokrojone w kostkę ogórki. Dodaj łyżkę oleju, pieprz i szczyptę soli. Całość wymieszaj. Jeśli
Eat me! Fit me!macie ochotę. Składników w tej sałatce nie jest jakoś zatrważająco dużo, ale wszystkie z nich są dość intensywne w smaku, dlatego to w niczym nie przeszkadza. Ryba jest mocno wyczuwalna, pomarańcze słodkie, cebula i musztarda też robią swoją robotę. Sałatka z pomarańczą i wędzonym łososiem poleca się nie tylko od święta. Korzystajcie teraz z cytrusowych dobrodziejstw, teraz jest ich czas
Kardamonovyszpinak pokrywam ciastem francuskim i piekę, do momentu w którym ciasto nabiera złotego koloru. Upieczone podaję z dodatkami, którymi najczęściej są warzywa i sos. Jeśli macie ochotę na dobra rybę z fajnymi dodatkami, polecam Wam poniższy przepis na łososia w cieście francuskim . Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Łosoś Składniki na łososia w cieście francuskim
MeCooksJeżeli nie jesteście fanami karpia, to na święta (i nie tylko!) sprawdzi się mięsisty łosoś. Ja uwielbiam takiego bardziej egzotycznego – z musem mango i sałatką z
FlymetothespoonPyszne sposób na rybę, inaczej niż zwykle. Idealny na obiad, na co dzień lub na Wigilijny stół, zapieczony na pysznym sosie z pory ,majonezu i białego wina . Spróbujcie na pewno wam posmakuje ,polecam
Swojskie jedzonkonazwa śledziowej sałatki, zapewne nie jest związana z żadnym królewskim stołem, przecież niektóre potrawy w kuchni polskiej nie mają nic wspólnego ze swoją nazwą tak jak : śledzie po japońsku, ryba po grecku czy fasolka po bretońsku, albo ruskie pierogi. Bardzo lubię przygotowywać sałatki śledziowe, bo wiem że moja rodzina uwielbia śledzie pod każdą postacią, więc przygotowywanie z nich dań jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię