ryba - 22175 przepisów (strona:546/1479)

Kasza kuskus z śledziem i kukurydzą 60

Szybka sałatka z kaszą kuskus z śledziem oraz kukurydzą. Przepis jest naprawę prosty, a sałatka pyszna.  Tu znajdziecie przepis na kotlety jajeczna z kuskusem Składniki

magiczna kuchnia Kasi
Pęczotto z dorszem 104

Składniki: 100 g pęczaku 150-200 g ulubionej ryby, u mnie polędwica z dorsza 100 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 marchewki 1/2 opakowanie serka kremowego, u mnie apetina … Czytaj dalej Pęczotto z dorszem

czarrna od kuchni
Chowder z halibutem 113

Lubicie zupy rybne ? Wiele osób ich nie gotuje bojąc się nieprzyjemnego zapachu albo uważają, że trudno je przygotować. Ale świeża ryba wcale nie ma, i nie powinna mieć, intensywnego zapachu, a ja dzisiaj podam Wam przepis na pyszną i szybką zupę z halibutem, którą na pewno pokochacie. Jest pyszna i zrobicie ją w niecałe pół godziny. Chowder to zupa rybna

Smaczna Pyza
Śledzie po węgiersku – 3 składniki 90

także na imprezy.     PRZEPIS ŚLEDZIE PO WĘGIERSKU Składniki: 500g filetów śledzi 3 duże cebule 500g słoik sosu leczo   Jak zrobić śledzie po węgiersku: Zaczynamy od ryby. Jeśli używamy śledzi solonych, zalewamy je zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na jakieś 2-3 godziny, sprawdzając czy ich smak już nam odpowiada. Śledzie w oleju są gotowe do przygotowania

Dorota Smakuje
Śledzie z oliwą i ziołami – przepis 78

tymianek, rozmaryn, szałwia) – ok 3 łyżeczki pół szkl oliwy z oliwek 1/4 szkl octu winnego z białego wina   Jak zrobić śledzie z oliwą i ziołami: Zaczynamy od ryby. Jeśli używamy śledzi solonych, zalewamy je zimną wodą i zostawiamy do namoczenia na jakieś 2-3 godziny, sprawdzając czy ich smak już nam odpowiada. Śledzie w oleju są gotowe

Dorota Smakuje
Pasta kanapkowa z tuńczykiem i kukurydzą 44

naprawdę przepyszna i błyskawiczna w przygotowaniu. Pasta stanowi fajny, sycący dodatek do pieczywa, który urozmaici Wasz jadłospis i odmieni zwyczajne kanapki. Przy okazji, jedząc ją wzbogacicie swoją dietę o ryby i cenne kwasy tłuszczowe omega-3, których zwykle brakuje w diecie Polaków. Pastę możecie przechowywać w lodówce przez 2-3 dni, chociaż zwykle znika od razu po przygotowaniu. Serdecznie polecam

Natka Pietruszki
Łosoś zapiekany w warzywach 72

Łosoś zapiekany w warzywach to połączenie pieczonego łososia z warzywami korzennymi i słodkimi pomidorkami koktajlowymi podany na miksie sałat. Szybki przepis na Pieczony łosoś z sałatą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dawne czasy – kostka rybna, ziemniaczki i kapusta 70

Czy pamiętacie z dawnych czasów piątkowe obiady – kostka rybna w panierce podana z ziemniakami z wody i kapusta kiszona. To były pyszne obiady. Warto wracać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lekkie kanapeczki z marynowanym łososiem / Light sandwiches with marinated salmon 85

cytrusów. Dodaj rozgniecioną w moździerzu kolendrę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Łososia obłóż grubą warstwą tej mieszanki z każdej strony i włóż do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wypłucz rybę pod bieżącą zimną wodą i osusz lnianą ściereczką. Łososia pokrój w cieniutkie plasterki. Obrane awokado rozgnieć widelcem, połącz z oliwą, sokiem cytrynowym, dopraw do smaku. Na lekkie pieczywo nakładaj pastę

Delicious Place
Klopsiki z łososia w sosie pomidorowym 61

pyszne klopsiki z łososia w grzybowo pomidorowym sosie. Podałam je z tortellini z grzybami. Jest to bardzo fajna propozycja dla dzieci ale nie tylko. Dzieci z reguły nie lubią ryb, ale jedząc klopsiki które uwielbiają do tego z sosem pomidorowym zasiądą z apetytem do stołu. pulpety: 300 g filetu z łososia 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki

wesoła kuchnia
KARP SMAŻONY 70

sprawić, pokroić w dzwonki. Następnie oprószyć solą i włożyć do naczynia. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry cebulę, przykryć i wstawić do lodówki. Po około 2-3 godzinach wyjąć rybę  naczynia, usunąć cebulę i skropić sokiem z cytryny. Krok 2. Oddzielić żółtka i białka. Z białek ubić pianę. Żółtka wymieszać z piwem, dosypując tyle maki, aby ciasto uzyskało konsystencję

Moja Książka Kucharska
Jak przygotować dobre sushi 94

Kulinarna mapa polski to coraz częściej bary serwujące rolki ryżu z rybą, albo warzywami, zawinięte w morskie algi. Danie to staje się coraz bardziej popularne również w Polsce, coraz częściej kojarzy sie trochę ze street foodem. Dania te w barach, lokalach sa dość drogie, ale pokażę Wam jak przygotować je w domu. Szybki i bardzo prosto. Składniki 2 szklanki ryżu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ŁOSOŚ SMAŻONY NA MAŚLE KLAROWANYM 69

Składniki: * około 500 g łososia ze skórą * 2 łyżki masła klarowanego * sól do smaku * kolorowy pieprz świeżo mielony * kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Z łososia odciąć skórę. Płat ryby rozkroić na 3 mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószyć solą, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i skropić sokiem z cytryny z obu stron. Na patelni rozgrzać masło klarowane, smażyć łososia po około

Zrób to smacznie
Śledzie po żydowsku 95

Naszym wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Śledź najczęsciej wyspętpuje w 3 odsłonach. Po sułtańsku, klayczny w oleju i Śledź po żydowsku. Ta ostatnia propozycja to solone filety śledziowe pokrojone w kawałki i zamarynowane w oleju rzepakowym z dodatkiem cebuli, czosnku, zielonego kopru, majeranku i kilku innych ziół. Składniki: 1/2 kg filetów

Życie zaczyna się w kuchni
Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego 47

Zdecydowanie mam na blogu za mało ryb, muszę to w końcu nadrobić. A lubię, lubię bardzo i właściwie nie wiem czemu tak mało się nimi raczymy. Co do pasty z wędzonej makreli i ogórka kiszonego – uwielbiam ją. Dla mnie podstawowym dodatkiem do makreli zawsze była czerwona cebula. I ogórek kiszony. Tak powstał przepis na naprawdę genialny dodatek do pieczywa

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania