Albo z czarnym. Jeżeli chodzi o samego tuńczyka dobrze sprawdzi się i ten w oleju i ten w sosie własnym. Zioła jak zwykle dowolne. Ja zawsze byłam fanką łączenia ryb z natką pietruszki, więc u mnie wylądowała pietruszka. Koperek? A pewnie, czemu nie. Dymka/szczypiorek? Proszę bardzo. Możecie też zrobić sałatkę na bogato i wymieszać trzy rodzaje tych zielonych dobroci
KardamonovySkładniki: 3 kostki dorsza czarniaka 1 mały por kawałek papryki 1 jogurt naturalny 1 ząbek czosnku 1 mini papryczka chili suszona jarzynka pieprz przyprawa do ryb Przygotowanie: Pora posiekać, paprykę … Czytaj dalej Kostka z dorsza w sosie jogurtowym
czarrna od kuchniSkładniki 2 kawałki łososia ze skórą 1 brokuł 250 g szpinaku 3 ząbki czosnku przyprawa do ryb sól, pieprz sos: 1 jogurt naturalny 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku … Czytaj dalej Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem
czarrna od kuchniŁososia zgrilluj z każdej strony na patelni grillowej (lub zwykłej). Na talerzach rozłóż ryż wymieszany z 1 łyżką przygotowanego dressingu. Dodaj sałatę, plasterki ogórka i rzodkiewki oraz grillowanego łososia. Rybę oraz sałatkę polej dressingiem. Opcjonalnie posyp szczypiorkiem i sezamem
Delicious Placeczarniaka gałązka estragonu 1 mała cebulka oliwa sól i pieprz kasza z warzywami: 1 szklanka kaszy bulgur 1 słoik domowych krojonych pomidorów (0,5l) … Czytaj dalej Ziołowa ryba z kaszą bulgur
czarrna od kuchninaszą uwagę zasługuje też pożywienie, które klasyfikowane jest do grupy produktów o zerowej wartości IG: ser żółty, oleje roślinne, czarna herbata bez dodatku cukru, jaja, masło, kwaśna śmietana, ryby, m.in. dorsz i łosoś, owoce morza, wieprzowina, drób, cielęcina, wołowina. The post Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? appeared first on Zdrowy Styl Życia Joanny
Zdrowy Styl JoannyPyszna i prosta ryba. Tańsza niż płat łososia, a równie przyjemna do zrobienia i skonsumowania Polecam! Co nam trzeba? 2 płaty pstrąga tęczowego. 50ml oliwy z oliwek, 4 ząbki czosnku, po pół płaskiej łyżeczki soli i pieprzu czarnego i odrobina ziół prowansalskich (nie są one konieczne) 2 czubate łyżki ziaren słonecznika Robimy! Płaty myjemy, osuszamy. Czosnek obieramy, siekamy drobno
Latosiowydomdrobną kostkę i przełóż na cedzak. Oczyść makrelę z ości – najłatwiej będzie Ci, gdy otworzysz ją wzdłuż kręgosłupa i wyjmując kawałek po kawałku odrzucisz ości a mięso ryby przekładać będziesz do miseczki. Cebulę posiekaj jak najdrobniej. Do miseczki z makrelą bez ości wrzuć cebulę i pokrojone w kostkę ogórki. Dodaj łyżkę oleju, pieprz i szczyptę soli. Całość wymieszaj. Jeśli
Eat me! Fit me!macie ochotę. Składników w tej sałatce nie jest jakoś zatrważająco dużo, ale wszystkie z nich są dość intensywne w smaku, dlatego to w niczym nie przeszkadza. Ryba jest mocno wyczuwalna, pomarańcze słodkie, cebula i musztarda też robią swoją robotę. Sałatka z pomarańczą i wędzonym łososiem poleca się nie tylko od święta. Korzystajcie teraz z cytrusowych dobrodziejstw, teraz jest ich czas
Kardamonovy