ryba - 22175 przepisów (strona:559/1479)

Fast Fish Food – czyli błyskawiczny makaron z łososiem w sosie śmietanowym 174

połowę. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, wrzuć cebulę i smaż aż zmięknie i nabierze lekko brązowego koloru, dodaj czosnek i smaż przez minutę. Pokrój łososia na kawałki i wrzuć rybę na patelnię. Dodaj szpinak oraz przyprawy – bazylię, pieprz i sól. Śmietanę wlej na patelnię. Możesz dodaj odrobinę wody. Całość doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Polej sosem gorący

Eat me! Fit me!
Curry z dorszem i szparagami 122

Curry z dorszem i szparagami to świetny sposób na przemycenie ryby nawet dla najbardziej opornych domowników. Do tego zielone szparagi, które czynią to danie mocno sezonowym. Całość w pysznym, lekko pikantnym i rozgrzewającym curry sprawia, że to naprawdę świetny pomysł na obiad w chłodny majowy dzień. Inne przepis ze szparagami znajdziecie TUTAJ . Składniki /4 porcje/: 1 filet dorsza (można też

Pasja Smaku
Śledzik w pomidorach z nutą słodkości 151

Kawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki dojrzewających w słońcu pomidorów, słodkiej żurawiny, pikantnej cebulki i chrupiących orzechów to świetna propozycja dla fanów śledzika w pomidorach z nutą słodkości i delikatnym akcentem ostrości. Idealnie sprawdzą się na każdym imprezowym stole. Składniki: 800g płatów śledziowych Matias 5 czerwonych cebul 160g suszonej żurawiny 480g koncentratu pomidorowego Pudliszki 100g orzechów włoskich 2 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Dorsz w suszonych pomidorach na purée ziemniaczano-szpinakowym 179

cytryny blendujemy na gładką masę. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Kładziemy na papierze filety z dorsza, smarujemy je pastą z suszonych pomidorów z każdej strony. 3. Pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut. Pur é e ziemniaczano-szpinakowe: 1. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości

W kuchni Katie
Poduszeczki z ciasta francuskiego z farszem tuńczykowo-pomidorowym 118

Dzisiaj, z racji tego, że mamy dla Was pyszną przekąskę z tuńczykiem w roli głównej, powiemy Wam kilka słów o rybach. Muszę Wam powiedzieć, że najlepszą rzeczą na świecie jest wędkarstwo. Serio. Nie ma piękniejszego uczucia, niż kiedy wyciągasz spławik z wody, a tam na haczyku dwumetrowy okoń. Coś wspaniałego. Niestety moja żona i syn się nie znają

Marder&Marder Manufacture
Dorsz w sosie z zielonego groszku, mięty i koperku 82

Smaczna, aromatyczna i delikatna ryba podana na mieszance zdrowych kasz, z rewelacyjnym sosem pachnącym limonką na bazie zielonego groszku, świeżego koperku i orzeźwiającej mięty, to świetny pomysł dla fanów dań rybnych w nowatorskiej odsłonie. Składniki: 650 dorsza około 5 kawałków 180g kaszy mix bulgur i quinoa olej sól pieprz cytrynowy Sos z zielonego groszku: 350g zielonego groszku (mrożonego) 1 cebula

Szalona Kuchnia Eweliny
DORSZ W SOSIE MAŚLANO-WINNYM Z OLIWKAMI I POMIDORKAMI 107

razie potrzeby dodajemy syrop klonowy lub miód. Doprawiamy solą i szczyptą chili do smaku. Smażymy 1-2 minuty w zależności od grubości filetów. Przed podaniem na każdym kawałku ryby kładziemy 1 łyżeczkę pesto

cool and minty
Kotlety pulpety rybne w marynacie 96

przykryciem. Doprawić do smaku solą i cukrem. Ostudzić. Kotlety : cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć

królestwo garów
Kotlety rybne z zieleniną 96

łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać zieleninę (koperek i szczypiorek). Doprawić do smaku solą i pieprzem i imbirem. Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać

królestwo garów
Śledzie gajowego , z żurawiną 104

Śledzie gajowego z żurawiną Śledzie gajowego , to mój pomysł na pyszną rybkę . Śledzie to zawsze genialna potrawa . Nie ważne w jakim wydaniu ja kocham je pod

Ogrodnik w podróży
Dorsz pieczony z porami 89

rzepakowy Pora kroimy w półplasterki i smażymy do miękkości. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy usmażonego pora, kładziemy na niego filety dorsza, całość posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. na rybie układamy plasterki cytryny. Wszystko pieczemy w 200 stopniach około 20 minut

Kardamonovy
Pasta z jajek i makreli wędzonej 98

zrobić pastę z jajek i makreli wędzonej: Makrelę obieramy z ości, rozgniatamy widelcem. Jajka ugotowane na twardo i ostudzone, obieramy ze skorupki, ścieramy na tarce o malutkich oczkach. Rybę i jajka mieszamy z majonezem, ziołami i przyprawami, doprawiamy do smaku. Artykuł Pasta z jajek i makreli wędzonej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Terrina ze śledzi 178

pieprz 150 ml wody 4 łyżki żelatyny 1/2 cytryny 1 łyżka octu winnego białego do dekoracji kiełki słonecznika do podania ocet winny biały i pieczywo dodatkowo mleko do zalania ryby WYKONANIE Dzień wcześniej: Filety śledziowe zalać w proporcji pół na pół wodą i mlekiem, po czym włożyć do lodówki na całą noc. W dzień przygotowania terriny: Cebule obrać, pokroić

Passions hobbies life
Wtorek: Sałatka z pieczonego łososia, soczewicy i szparagów 107

Dokładnie wymieszaj całość, aż cukier rozpuści się w płynie. Glazura ma płynną konsystencję. Krok 2 Oczyść i osusz łososia. Pokrój na pasy, włóż do żaroodpornego naczynia, zalej glazurą. Obtocz rybę w marynacie. Odstaw na czas nagrzewania się piekarnika. Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Wstaw naczynie z łososiem. Piecz 15-18 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do przestudzenia. Krok

Niedzielny kucharz
Grillowany łosoś pomarańczowy na duszonym czosnku niedźwiedzim 96

czosnek traci swoje zdrowotne właściwości. Rozgrzewamy patelnię grillową smarujemy delikatnie oliwą i układamy na niej łososia. Grillujemy 2-4 minuty z każdej strony. Czas grillowania zależy od grubości ryby. Na talerz wykładamy porcję duszonego czosnku, na nim układamy kawałek łososia. Danie podajemy z ziemniakami. Plastry pomarańczy do dekoracji poddusiłam na patelni z odrobiną soku pomarańczowego i miodu. Notes - łosoś bałtycki

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania