Dorsz w sosie śmiatanowo-serowym to pyszna i zdrowsza alternatywa dla dorsza smażonego w panierce. Tak przygotowana ryba jest bardzo aromatyczna, soczysta i pyszna. Użyj ulubionego sera, będzie jeszcze smaczniej. Łatwe do przygotowania danie i nie zajmie Ci wiele czasu. Napisałabym danie fit, ale dodatek żółtego sera niestety burzy ten wizerunek, wynagradza za to smakiem. Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chrupiące, idealne. Wykorzystałam do niej przepis na panierkę do kurczaków kfc modyfikując delikatnie proporcje. Sama panierka jest uniwersalna, bo można ją wykorzystać oczywiście do nuggetsów z kurczaka czy panierowania ryby. Każda potrawa będzie pyszna i najważniejsze chrupiąca. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmakaron z tuńczykiem z puszki Przygotowuje się go naprawdę ekspresowo. Dodatek ziół prowansalskich czy natki pietruszki świetnie podkręca smak tak zwykłego jedzenia. Dla lubujących się w wszelkiego rodzaju wydaniach ryb polecam zrobić takie jedzonko, jest bardzo smaczne! Składniki: * 20 – 30 dkg makaronu * 1 puszka tuńczyka w oleju * 1 mała cebulka * 2-3 ząbki czosnku * zioła prowansalskie * 1 puszka krojonych
Pieprzyć z Fantazjąwekować zupy ). W tamtym tygodniu zajadaliśmy się sajgonkami z sosem hoisin, ten tydzień rozpoczynamy od zupy krewetkowej z Tajlandii. Jeśli nie jesteście fanami owoców morza, krewetki możecie zastąpić mięsem ryby np łososia czy dorsza, też będzie pysznie! PRZEPIS TAJSKA ZUPA KREWETKOWA Składniki tajska zupa krewetkowa: 1,5 litra bulionu warzywnego 0,5 kg krewetek 50g ryżu jaśminowego 1 cebula
Dorota SmakujeUwielbiam tę formę podawania dań, gdyż na drewniane patyczki lub szpikulce do szaszłyków możemy nabić co tylko chcemy – od warzyw, przez mięso, a kończąc na owocach morza i rybach. Poza tym takie podanie zawsze prezentuje się bardzo estetycznie i największych niejadków zachęca do zjedzenia posiłków. Dzisiaj mam dla Was zestaw łososia z ananasem, który smakuje niezwykle wybornie. Spróbujcie również
Be Fit Be Strongpagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Jedna z najsmaczniejszych (dla nas) ryb, otulona serową panierką. Składniki: 500 g filetów z czarniaka 6 łyżek mąki 2 jajka 1 szklanka startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style
R'n'G Kitchenokazji zrobić go w ten sposób. Wcale nie żałuję. Zanim go obsmażymy, to wcześniej zostanie zamarynowany !Pyszności! Składniki: - 2 karpie - mąka - olej i masło do smażenia - cebula do przełożenia ryby Podziel oczyszczone karpie na dzwonka, na kawałki jakie lubisz. Włóż je do miski i przekładaj cebulą. Odstaw w chłodne miejsce na całą noc. W Wigilię zdejmij cebulę, dosmacz solą. Obtocz
Z Kuchni Do Kuchnimajonezem i tortillą, ale wszyscy je uwielbiają. Roladki rozejdą się w mgnieniu oka! Po trzecie: to znakomity sposób na dojedzenie produktów, które zostały po świętach. Lodówka pełna serów, ryb, majonezu i wędlin? Wiecie, co z nimi robić
Proste-przepisy.plCześć! Bardzo szybki w przygotowaniu obiad dla lubiących wszelkiego rodzaju ryby czy ich inne wydania. Składniki: * 1 puszka tuńczyka * 30 dkg makaronu * 150 ml śmietany 30% * 1 mała cebula * 3 ząbki czosnku * sól, pieprz- najlepiej świeżo zmielony * odrobina oliwy z oliwek * natka z pietruszki, bazylia Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. Odsączyłam na patelnię zalewę z puszki z tuńczykiem
Pieprzyć z Fantazjąnacieramy łososia. Odstawiamy na godzinkę do lodówki (można i dłużej) i pieczemy w 180 stopniach około 25 minut/ UWAGA 5 minut przed końcem pieczenia nakładamy wiórki masła. Tak upieczona ryba jest cudowna w smaku, pachnie ziołami i masłem. Po wyjęciu nacinamy dzwonka nożem i zdejmując ze skórki zajadamy. Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares
Latosiowydomsumie jest to jeden z bardziej klasycznych przepisów, nazywany w moim domu rodzinnym śledziem po japońsku. Czemu? Nie mam zielonego pojęcia. Pewnie z Japonią ma tyle wspólnego co ryba po grecku z Grecją. Jest to prostu śledź z cebulą zalany olejem. Natomiast w necie danie to pojawia się także z dodatkiem jajka, majonezu lub konserwowych ogórków. Widać ile domów
Kulinarne przygody GatityJaka ryba zamiast karpia?" W ostatnich dniach dostałam kilka takich wiadomości. Wiem, że jest wiele osób, które nie przepadają za karpiem, wiele w tym ja, z powodu miejsca zamieszkania nie mają do niego dostępu. I co wtedy? Poni ż ej przygotowałam spis kilkunastu przepisów na rybne dania lub przekąski z wykorzystaniem łososia, tuńczyka, dorsza lub dorady. Znajdziecie również kilka
La grande e la piccola cuocaroku przed jednymi z najbardziej rybnych świąt, dodaję kolejny przepis na śledzie, których jestem przeogromną fanką. Ryba, która na naszym rodzinnym stole zajmuje jedno z głównych miejsc. Tym razem w zupełnie nowej, nieco egzotycznej odsłonie z marokańskim tłem. Słodko-ostre i z charakterystycznym dla siebie rybnym posmakiem tworzą zaskakującą mieszankę tekstur, smaków i aromatu. Absolutnie przepyszne! :) Pikantna strona smaku rozgrzewa
Kuchnia w Słońcu Skąpanapieprzem. Prużymy aż wszystko zmięknie. Następnie dodajemy paprykę konserwową i przecier, cukier i ocet. Mieszamy i chwilkę gotujemy na małym ogniu. Warzywa studzimy, następnie dodajemy śledzie i mieszamy. Rybę z warzywami nakładamy do słoików i odkładamy w chłodne miejsce. Najsmaczniejsze są po tygodniu a przechowujemy do momentu aż zjemy
Kulinarne Fantazje Mariolimusztardą posmakuje nawet tym, którzy za nim nie przepadają. Drugi plus przygotowanego w ten sposób karpia to spora oszczędność czasu podczas wieczerzy wigilijnej lub smakowity sposób na odgrzanie ryby na następny dzień. Karpia można obsmażyć wcześniej i dopiekać z pomadą miodowo-muszardową tuż przed podaniem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!