Ryby na moim stole muszą być i basta, nie tylko dla zdrowia i zbilansowania posiłków, ale też dlatego, że bardzo je lubię. Goszcząc nad morzem, żyję przeważnie gładzicą i halibutem
Na moim stolezjadł wszystkie (niemal wszystkie) zanim zdążyłem zrobić zdjęcia. Jedno szybkie ujęcie tylko zrobiłem więc jest jak jest. Bo ojciec od dawna cały w nerwach chodzi. Pamiętacie tę historię o rybach ( TUTAJ )? Więc miała ona oczywiście dalszy ciąg. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacturemnie nie tylko z okazji Świąt Bożego Narodzenia, ale przez cały rok. Z resztą kocham wszystkie rybki już od maleńkości :) Z reguły jest tak, że dzieciom ciężko przemycić rybę i jedynie jedz The post Śledzie w oleju z cebulką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeŚledzie po kaszubsku to danie, które idealnie sprawdza się jako potrawa na Boże Narodzenie i Wielkanoc, jako przekąska na Sylwestra, czy też inną imprezę… a miłośnicy ryb, tacy jak ja, jędzą śledzie po kaszubsku caaały rok, bo są naprawdę pyszn The post Śledzie po kaszubsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojejajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie to gotowe, odsaczamy tuńczyka i razem z serem wrzucamy go do miseczki. Siekamy drobno szczypiorek i delikatnie soląc mieszamy z rybą. Ogórek i obrane jajko kroimy w drobna kostkę i łączymy z reszta składników. Całość dokładnie ugniatamy, tak aby powstała jednolita masa. Doprawiamy do smaku i jemy :) Smacznego
ChilliJemyszklimy na maśle z olejem. Marchew ścieramy na tarce i dodajemy do cebuli. Dusimy aż marchewka zmięknie. Dodajemy koncentrat pomidorowy – miksujemy wszystko by warzywa bardziej się rozdrobniły. Dodajemy rybę oddzieloną od ości oraz przyprawy, mieszamy. Doprawiamy do smaku. Artykuł Sałatka z makreli pikantna pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeSkładniki: 300 g fileta z zębacza smugowego lub innej ulubionej ryby 200 g cukinii 2 marchewki 1 zielona papryka 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu chili z ananasem pieprz, … Czytaj dalej Zębacz duszony z warzywami
czarrna od kuchniPasta jajeczna z makrelą i groszkiem przypadnie do gustu każdemu kto kocha wędzone ryby. Przygotowuje się ją dość szybko. Jedyne co zajmie nam nieco czasu, to oddzielanie makreli od ości – tutaj musicie zachować ostrożność, szczególnie wtedy, kiedy pastę będziecie podawać dzieciom. Oprócz wędzonej makreli będziecie potrzebować także jajek, groszku z puszki, odrobinę szczypioru, odrobinę majonezu oraz dużą ilość pieprzu
Kuchnia BazyliiDzień dobry :-) Jeśli nie macie pomysłu na obiad, a lubicie ryby, to polecam Wam łososia pod kołderką z orzeszków pini, natki pietruszki i mozzarelli. Moi panowie stęsknili się za tą rybką. Ostatnio mniej ją kupujemy ze względu na to, że wszędzie trąbią ile to ona ma w sobie chemii. No niestety trują nas teraz na każdym kroku i to jest
kruche babeczkiDzisiejszy wpis spontaniczny. Jesteśmy w Portugalii w Vila Praia de Ancora. Każdego ranka idziemy na rybny targ, kupić świeże ryby na kolację. Na jednym ze stoisk, leżały nieznane nam rybne filety
Stare GaryJak wiadomo każda sałatka powinna być delikatnie skropiona oliwą, albo sosem sałatkowym. Dziś pokażę Wam jak w prosty sposób przygotować sos musztardowy, który idealnie będzie pasował
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka → Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli → Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka → Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem pomarańczowo – śmietankowym → Łosoś z jagodami goji i szafranowym amarantusem z cukinią
Oryginalny smakmiksuję blenderem. Wlewam stopniowo olej i dalej miksuję. Na końcu doprawiam solą. Klopsiki: Filet z dorsza bez skóry i ości mielę maszynka do mięsa razem z obraną cebulą. Do ryby dodaję migdały, jajko, sól, pieprz, majeranek, płatki chili, koperek i wyrabiam całość. Formuję nieduże kotleciki które obtaczam w panierce z sezamu i migdałów. Kotleciki układam na blaszce wyłożonej papierem
wesoła kuchniaLubicie ryby? Wiem z ciężkim sercem się je teraz kupuje bo są bardzo drogie, ale od czasu do czasu warto. my lubimy pstrąga łososiowego, jest smaczny, mięsny, i przypomina łososia. I najlepiej go przyrządzić w piekarniku, w folii bo nie traci dzięki temu wody i nadal pozostaje soczysty. Piekłam oczywiście w moim nowym piekarniku Electrolux SenseCook EOE7P31X . Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikżaroodpornym ułożyć umyte, osuszone oraz posmarowane z każdej strony oliwą polędwiczki. Oprószyć je solą i pieprzem. Parmezan i bułkę tartą wymieszać ze sobą, podsypać nimi z wierzchu każdy kawałek ryby. Piec w 190 stopniach około 10 minut. Podawać kremowe risotto razem z upieczonym dorszem zaraz po przygotowaniu. Smacznego
Wino Francja Kuchnia