ryba - 22175 przepisów (strona:571/1479)

Pissaladiere. Pizza z anchois. 143

Prowansalskie danie, występujące w wielu odmianach. Najbardziej klasyczny zestaw to karmelizowana cebula, fileciki anchois i czarne oliwki. Zazwyczaj ryby są ułożone w taki sposób, aby utworzyły kratkę, pomiędzy którą rozkłada się oliwki. Zazwyczaj... Chyba, że do pomocy wkracza dziecko i bezkompromisowo realizuje swoje zamiary. No cóż nie można przecież podcinać maluchom skrzydeł, prawda? ;) Danie smakowało mnie i mężowi, młodsza część

zadanie-gotowanie
Dorsz w suszonych pomidorach na purée ziemniaczano-szpinakowym 202

cytryny blendujemy na gładką masę. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Kładziemy na papierze filety z dorsza, smarujemy je pastą z suszonych pomidorów z każdej strony. 3. Pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut. Pur é e ziemniaczano-szpinakowe: 1. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości

W kuchni Katie
Sos pomidorowy – z pieczonych pomidorów 241

Bez żadnych wyrzutów sumienia korzystam w kuchni z pomidorów w puszce – są idealnie słodkie, dojrzałe, soczyste i dodatkowo – obrane. Dostępne zawsze, wszędzie i w wielu wariantach

Karo in the Kitchen
CURRY RYBNE 123

Curry rybne z dorsza...danie dla wielbicieli kuchni orientalnej oraz ryb 🐟 Jak już pisałam około tydzień temu, testuję nowe pasty warzywne od firmy Rolnik , które można stosować jako dodatek do kanapek, tart, zapiekanek, makaronów... Dziś postanowiłam wypróbować jak sprawdzą się jako dodatek do sosów. Wykorzystując pastę warzywną z nutą curry powstało curry rybne z polędwiczek z dorsza na mleczku kokosowym

Kuchnia MagdaLeny
pieczony dorsz atlantycki na obiad... 185

Składniki: filet z dorsza 2 sztuki duże, olej rzepakowy 4 łyżki, przyprawa do ryb 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - ile potrzeba, natka pietruszki 1/2 pęczka każdy filet natrzeć olejem rzepakowym, natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na 30 minut w urządzeniu do pieczenia Philips Airfryer na 180 C piec około 25-35 minut

W Mojej Kuchni Lubię
domowe bułki z czterech składników z najlepszą pastą z makreli 176

stopni (góra-dół) na o 20 minut (aż zaczną robić się złote). Po upieczeniu od razu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Pasta z mareli: Odzielamy rybę od ości i przekladamy do miseczki. Jajko ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy. Dodajemy łyżę majonezu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Smacznego

Cook&Love
Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 166

użyty makaron jest to bavette. Swym kształtem przypomina grube, spłaszczone spaghetti. Idealnie łączy się z sosami, czy z pesto. Sprawdza się również idealnie w potrawach z owocami morza, czy rybami. Makaron z wędzonym łososiem, rukolą i suszonymi pomidorami 2 duże porcje Składniki: około 250 g makaronu spaghetti lub bavette (połowa opakowania) 200 g wędzonego łososia 2 ząbki czosnku

PatiGotuje
Pstrąg pieczony podany z sałatką letnią 129

Jedną z moich ulubionych ryb jest pstrąg, który jest smaczny na stale zagościł w mojej diecie :) Danie szybkie, proste idealne na piątkowy obiad i inne dni w tygodniu. Szczególnie polecam osobom liczącym kalorie :) Składniki · 2 pstrągi · Wędzony olej rzepakowy · Kilka gałązek koperku · Kilka gałązek tymianku · Cytryna · Sol, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Amarantus z dorszem i szparagami 154

Składniki: 250 g amarantusa 1 pęczek szparagów 250 g fileta z dorsza 1 średni por 1 mały jogurt naturalny sól, pieprz przyprawa do ryb Przygotowanie: Pora posiekać, szparagi umyć, pokroić … Czytaj dalej Amarantus z dorszem i szparagami

czarrna od kuchni
Łosoś na parze z sosem imbirowym (Salmone al vapore con crema di zenzero) 164

pieprzem. Sos ponownie zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Rybę gotujemy na parze ok. 15-20 minut. Ugotowane filety z łososia podajemy z sosem imbirowym. **** PREPARAZIONE Per prima cosa preparate la crema di zenzero. Pelate lo zenzero e tagliatelo a fettine

La grande e la piccola cuoca
ŁOSOŚ PO INDYJSKU 201

Aromatyczna ryba ,orientalne smaki i " niebo w gębie".Chcesz poznać kuchnię indyjską i jej  smak , zacznij od tej potrawy , która cię przeniesie w czasie do krainy pachnącego sandałowego drzewa , tropikalnych lasów i gorącego cynamonem i kardamonem kawy.Polecam. 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 filety z łososia 1 papryka żółta 2 ząbki czosnku 3 cm.świeżego imbiru 1 cebula

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta z makreli wędzonej z jajkami 127

Pasty jajeczne wręcz uwielbiam, a ta pasta z makreli wędzonej z jajkami jest moją ulubioną. Mogłabym się nią zajadać codziennie na śniadanie. Najważniejsze podczas przyrządzania pasty, jest przygotowanie ryby i dokładne oddzielenie jej od ości, aby podczas jedzenia nie napotkać niemiłych niespodzianek kujących w przełyk. Zobaczcie też: Pasta jajeczna z tuńczykiem Przepis na pastę z makreli Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Burgery z dorsza 98

łyżeczkę słodkiej papryki - szczyptę soli i pieprzu ziołowego - olej do smażenia - ulubione warzywa i sosy 1. Filety z dorsza kroimy w niewielką kosteczkę i przekładamy do miski. 2. Do ryby dodajemy jajka, ketchup, musztardę oraz porcjami mąkę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. 3. Następnie dodajemy przyprawy i posiekany szczypiorek. Mieszamy i formujemy kotlety. Jeśli masa nadal klei się

Bez Cebuli
Klopsy z łososia 128

dodatkowo w bułce tartej. Jeśli masa byłaby za rzadka dodać trochę bułki tartej, ale nie za dużo bo będą sucha. Jak lubicie można dodać 1/2 łyżeczki przyprawy do ryb. W nagrzanym piekarniku do 190 C piec klopsiki, położyć je na raszkach, żeby z obydwu stron ładnie się przypiekły. Można też położyć na blaszce, ale w połowie czasy odwrócić. Piec

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania