ryba - 22624 przepisów (strona:571/1509)

Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem 149

Składniki 2 kawałki łososia ze skórą 1 brokuł 250 g szpinaku 3 ząbki czosnku przyprawa do ryb sól, pieprz sos: 1 jogurt naturalny 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego koperku … Czytaj dalej Łosoś na parze z warzywami i szpinakiem

czarrna od kuchni
Warzywna sałatka z tuńczykiem po meksykańsku 113

moja niejednokrotnie sprawdzona propozycja na pyszną przekąskę lub lekki, ale pożywny posiłek.  Jest naprawdę smaczna oraz bardzo prosta w przygotowaniu. Zresztą uwielbiam sałatki z tuńczykiem, choć sama ryba do mnie nie przemawia. To kto pisze się na takie połączenie? Szczerze polecam! 2 puszki tuńczyka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 marchewki 2 łyżki przecieru

Di gotuje
Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem 103

window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mus z koziego sera, galaretką z czerwonego wina i chipsami z buraczka → Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli → Mus z ryby w kremowym sosie z oscypka → Łosoś z czerwonym pieprzem, fenkułem i sosem pomarańczowo – śmietankowym → Łosoś z jagodami goji i szafranowym amarantusem z cukinią

Oryginalny smak
Sushi z wędzonym łososiem, mango i warzywami 137

sosem sojowym i marynowanym imbirem. #lososmowi Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Wam łososia najlepszego z najlepszych – tylko takie ryby zaliczają się do Ekskluzywnego Klubu Łososia MOWI. To proste: w świecie bez alternatyw alternatywą jest MOWI. https://mowisalmon.pl

Szalona Kuchnia Eweliny
Pizza z łososiem w towarzystwie egzotycznych owoców 131

przez około 25-30 minut.  Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Wam łososia najlepszego z najlepszych – tylko takie ryby zaliczają się do Ekskluzywnego Klubu Łososia MOWI. #lososmowi

Szalona Kuchnia Eweliny
Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą 149

gorąco lub zimno posypany rukolą. Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Wam łososia najlepszego z najlepszych – tylko takie ryby zaliczają się do Ekskluzywnego Klubu Łososia MOWI. #lososmowi To proste: w świecie bez alternatyw alternatywą jest MOWI

Szalona Kuchnia Eweliny
Ravioli z łososiem i koperkowo-orzechowym masełkiem 115

dobre?  Przepisy przepełnione dobrem MOWI. Na każdym etapie hodowli starannie wybieramy łososie, które Wam podamy – dzięki temu jesteśmy w stanie zapewnić Wam łososia najlepszego z najlepszych – tylko takie ryby zaliczają się do Ekskluzywnego Klubu Łososia MOWI

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczony łosoś z miodowej marynacie 160

Upieczenie łososia do trudnych rzeczy nie należy. Jednak, aby nadać mu wyjątkowy smak bardzo ważna jest marynata. Pieczony łosoś z miodowej marynacie jest delikatnie słodki i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Śledzie po sułtańsku 126

Kawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki to świetna propozycja dla fanów śledzika w pomidorach z nutą słodkości i delikatnym akcentem ostrości. Składniki: 500g płatów śledziowych Matias sok z 1 cytryny Zalewa pomidorowa: 4 czerwona cebule 300g przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu pikantnego 150g rodzynek 1/2 łyżeczki koncentratu chilli 1 łyżeczka cukru trzcinowego Wykonanie: 1. Filety

Szalona Kuchnia Eweliny
Tatar z łososia, mango i kolendry 87

coś naprawdę pysznego. Głównym bohaterem jest łosoś, za którym My się musiał trochę nachodzić. Moje plany co do potraw były zupełnie inne, ale że dostępne były tylko wędzone ryby... raczę Was czymś innym. I tak na pierwszy strzał idzie tatar. Drugi przepis postaram się opublikować jeszcze w ten weekend. Składniki: 50 g łososia wędzonego na zimno MOWI Pure 1 dojrzałe

Kardamonovy
Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym 177

Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-cytrynowym to jedno z moich ulubionych dań z tą rybą w roli głównej. Do jego wykonania świetnie pasuje makaron tagliatelle, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by użyć np. makaronu spaghetti. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos śmietanowo-cytrynowy ma delikatny smak, który na pewno przypadnie Wam do gustu. Ja z reguły dodaję do niego samą

Kulinarne Przeboje
Fast Fish Food – czyli błyskawiczny makaron z łososiem w sosie śmietanowym 178

połowę. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, wrzuć cebulę i smaż aż zmięknie i nabierze lekko brązowego koloru, dodaj czosnek i smaż przez minutę. Pokrój łososia na kawałki i wrzuć rybę na patelnię. Dodaj szpinak oraz przyprawy – bazylię, pieprz i sól. Śmietanę wlej na patelnię. Możesz dodaj odrobinę wody. Całość doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Polej sosem gorący

Eat me! Fit me!
Curry z dorszem i szparagami 128

Curry z dorszem i szparagami to świetny sposób na przemycenie ryby nawet dla najbardziej opornych domowników. Do tego zielone szparagi, które czynią to danie mocno sezonowym. Całość w pysznym, lekko pikantnym i rozgrzewającym curry sprawia, że to naprawdę świetny pomysł na obiad w chłodny majowy dzień. Inne przepis ze szparagami znajdziecie TUTAJ . Składniki /4 porcje/: 1 filet dorsza (można też

Pasja Smaku
Śledzik w pomidorach z nutą słodkości 156

Kawałki ryby w towarzystwie niezwykle aromatycznej mieszanki dojrzewających w słońcu pomidorów, słodkiej żurawiny, pikantnej cebulki i chrupiących orzechów to świetna propozycja dla fanów śledzika w pomidorach z nutą słodkości i delikatnym akcentem ostrości. Idealnie sprawdzą się na każdym imprezowym stole. Składniki: 800g płatów śledziowych Matias 5 czerwonych cebul 160g suszonej żurawiny 480g koncentratu pomidorowego Pudliszki 100g orzechów włoskich 2 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Dorsz w suszonych pomidorach na purée ziemniaczano-szpinakowym 184

cytryny blendujemy na gładką masę. 2. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Kładziemy na papierze filety z dorsza, smarujemy je pastą z suszonych pomidorów z każdej strony. 3. Pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C i pieczemy przez około 15 minut. Pur é e ziemniaczano-szpinakowe: 1. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości

W kuchni Katie