Była sobie wizyta u Giena, a przy okazji wizyty wrąbaliśmy z Marcinem cały słoik paprykarzu, który Gieno przywiózł z Białegostoku (sic!). Ten paprykarz chodził po głowie
slodkokwasnaplkojarzy się z weekendem musi być dobre :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Rybę dokładnie oczyścić z ości. Cebulę drobno posiekać i sparzyć wrzątkiem. Dokładnie odsączyć. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem Dokładnie
zadanie-gotowanienajpierw od strony skóry, do czasu aż mięso z łososia przestanie być surowe na 2/3 grubości, a następnie obrócić filety na drugą stronę i smażyć jeszcze krótką chwilę aż ryba przestanie być surowa (nie za długo, żeby łosoś pozostał soczysty). W głębokich talerzach ułożyć podsmażoną cukinię z pomidorkami, a na to kawałki łososia. Przed podaniem skropić całość delikatnie sokiem
Kulinarne Przebojekiełki z jarmużu olej lniany pietruszka PRZYGOTOWANIE : Seler kroimy w kostkę i gotujemy w mleku i wodzie do miękkości. Następnie lekko solimy i blendujemy na piure. Rybę doprawiamy solą i pieprzem, następnie pieczemy w piekarniku około 20 minut. Dynię kroimy w kostkę i podpiekamy na odrobinie oleju z tymiankiem. Pietruszkę obieramy i kroimy na cieniutkie paseczki
Kulinarne Fantazje MarioliMuszę się pochwalić. Zdobyłem pierwsze w życiu wyróżnienie, jeżeli chodzi o kulinaria. Otrzymałem je w konkursie zorganizowanym przez firmę Kamis, który polegał na przedstawieniu jak grillujemy ryby. Pstrąg z koperkiem i masłem jednak jest niezawodny pod względem smaku, jak i apetycznego wyglądu. Konkurs zakończył się mniej więcej 2 tygodnie temu, a dziś kurier dostarczył paczkę z nagrodą, w której znalazł
Programista w kuchnilodówki, aby smaki się przegryzły. W lodówce może stać do dwóch tygodni. [caption id="attachment_7947" align="aligncenter" width="1024"] Sałatka śledziowa „do wódki”[/caption] Zobacz inne sałatki z rybą w roli głównej: Warstwowa Sałatka Śledziowa Szuba Sałatka Ziemniaczana Z Tuńczykiem Warstwowa Sałatka Śledziowa Z Papryką Szybka Sałatka Z Tuńczykiem Sałatka Ze Szprotkami Na Krakersach Sałatka Warstwowa Z Tuńczykiem
e-PrzepisyKulinarneDzień dobry :-) Dzisiaj szybka propozycja na obiad, pod warunkiem, że lubicie ryby ;-). My bardzo i tym razem zrobiliśmy łososia z żurawiną, suszonym pomidorem i orzechami włoskimi, do tego sos śmietanowy i wyszło pysznie. Danie szybkie, proste i bardzo smaczne :-) Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: około 300 g filetu z łososia kilka suszonych pomidorów 3/4 szklanki żurawiny 3/4 szklanki
kruche babeczkipomidorowy i ocet. Tym razem dorzuciłam do podstawowych składników powidła śliwkowe domowej roboty i śladowe ilości cynamonu. Tak tak, cy-na-mo-nu. Pomidory i cynamon bardzo się lubią. Ryba, cynamon, święta, te sprawy. Wiecie o co chodzi. Składniki: 4 solone filety śledziowe 1 cebula puszka pomidorów 1 czubata łyżka powideł śliwkowych 1 łyżeczka octu winnego liść laurowy szczypta cynamonu
Kardamonovyrzymskim, post dawno już zniesiono, jednak w pokoleniu naszych rodziców żywa jest jeszcze pamięć ostrej głodówki poprzedzającej Boże Narodzenie. Obowiązywał zakaz jedzenia wyrobów mięsnych, jajek, nabiałów, generalnie rządziły kasze, ryby i zupy na oleju. Po czterotygodniowym poście kolacja wigilijna musiała mieć zupełnie inny smak. Dieta oczyszczająca Post stanowi istotną część wielu religii. Dość często poszczą Hindusi, którzy na religijną dietę
Niedzielny kucharzrzepakowy extra virgin (można użyć oliwy) (przepis na 3 porcje) Łososia kroimy w dużą kostkę, doprawiamy imbirem i sosem sojowym, odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie smażymy kawałki ryby (na zwykłym oleju rzepakowym) do zrumienienia ze wszystkich stron. Pomarańcze obieramy ze skóry, najlepiej nożem, w taki sposób żeby nie pozostała na nich biała błona. Później je filetujemy - wycinamy
KardamonovyKarp przygotowany w nowatorskiej odsłonie to zdecydowanie przepis inny niż wszystkie i z pewnością stanie się hitem wigilijnej kolacji. Ryba przygotowana w chrupiącej panierce z aromatycznego koperku, pachnącej natki z pietruszki i wyrazistego szczypiorku uświetni każdą świąteczną kolację w rodzinnym gronie. Składniki: 4 płaty z karpia bez ości 1 duże jajko mąka olej masło sól pieprz cytrynowy Ziołowa panierka
Szalona Kuchnia EwelinyJuż nie raz pisałem o tym, że łosoś pomimo iż jest bardzo tłustą rybą , to ma wiele składników niezbędnych dla naszego organizmu, przede wszystkim są to kwasy omega-3. Tak więc tym razem na nasz stół trafił łosoś na parze z zieloną fasolką. Przepis i lista zakupów znajduje się poniżej… Łosoś na parze z zieloną fasolką – składniki: 250g
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia na patelni rozgrzewamy kilka łyżek klarowanego masła, najpierw rumienimy na nim cebulę, kiedy nabierze złotego koloru zdejmujemy cebulę z patelni. W międzyczasie rybę skrapiamy sokiem z cytryny, panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w lekko osolonej bułce tartej. Smażymy na klarowanym maśle, na rumiano z dwóch stron
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadzień wcześniej, abyśmy mieli pewność, że składniki doskonale się połączą i będą tworzyć smaczną całość. Do przygotowania tych śledzi, użyjcie majonezu, który jest ostrzejszy w smaku i podbije smak ryby. Sprawdzi się tutaj na pewno Majonez Kielecki , którego używam od lat, niezależnie od dnia, święta czy humoru Zobacz też: Matias – śledź nad śledzie Sałatka śledziowa z cebulką marynowaną i jabłkiem
Kuchnia Bazylii