ryba - 22624 przepisów (strona:572/1509)

Poduszeczki z ciasta francuskiego z farszem tuńczykowo-pomidorowym 122

Dzisiaj, z racji tego, że mamy dla Was pyszną przekąskę z tuńczykiem w roli głównej, powiemy Wam kilka słów o rybach. Muszę Wam powiedzieć, że najlepszą rzeczą na świecie jest wędkarstwo. Serio. Nie ma piękniejszego uczucia, niż kiedy wyciągasz spławik z wody, a tam na haczyku dwumetrowy okoń. Coś wspaniałego. Niestety moja żona i syn się nie znają

Marder&Marder Manufacture
Dorsz w sosie z zielonego groszku, mięty i koperku 86

Smaczna, aromatyczna i delikatna ryba podana na mieszance zdrowych kasz, z rewelacyjnym sosem pachnącym limonką na bazie zielonego groszku, świeżego koperku i orzeźwiającej mięty, to świetny pomysł dla fanów dań rybnych w nowatorskiej odsłonie. Składniki: 650 dorsza około 5 kawałków 180g kaszy mix bulgur i quinoa olej sól pieprz cytrynowy Sos z zielonego groszku: 350g zielonego groszku (mrożonego) 1 cebula

Szalona Kuchnia Eweliny
DORSZ W SOSIE MAŚLANO-WINNYM Z OLIWKAMI I POMIDORKAMI 109

razie potrzeby dodajemy syrop klonowy lub miód. Doprawiamy solą i szczyptą chili do smaku. Smażymy 1-2 minuty w zależności od grubości filetów. Przed podaniem na każdym kawałku ryby kładziemy 1 łyżeczkę pesto

cool and minty
Kotlety pulpety rybne w marynacie 99

przykryciem. Doprawić do smaku solą i cukrem. Ostudzić. Kotlety : cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć

królestwo garów
Kotlety rybne z zieleniną 99

łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać zieleninę (koperek i szczypiorek). Doprawić do smaku solą i pieprzem i imbirem. Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać

królestwo garów
Śledzie gajowego , z żurawiną 107

Śledzie gajowego z żurawiną Śledzie gajowego , to mój pomysł na pyszną rybkę . Śledzie to zawsze genialna potrawa . Nie ważne w jakim wydaniu ja kocham je pod

Ogrodnik w podróży
Dorsz pieczony z porami 94

rzepakowy Pora kroimy w półplasterki i smażymy do miękkości. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy usmażonego pora, kładziemy na niego filety dorsza, całość posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. na rybie układamy plasterki cytryny. Wszystko pieczemy w 200 stopniach około 20 minut

Kardamonovy
Pasta z jajek i makreli wędzonej 103

zrobić pastę z jajek i makreli wędzonej: Makrelę obieramy z ości, rozgniatamy widelcem. Jajka ugotowane na twardo i ostudzone, obieramy ze skorupki, ścieramy na tarce o malutkich oczkach. Rybę i jajka mieszamy z majonezem, ziołami i przyprawami, doprawiamy do smaku. Artykuł Pasta z jajek i makreli wędzonej pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Terrina ze śledzi 183

pieprz 150 ml wody 4 łyżki żelatyny 1/2 cytryny 1 łyżka octu winnego białego do dekoracji kiełki słonecznika do podania ocet winny biały i pieczywo dodatkowo mleko do zalania ryby WYKONANIE Dzień wcześniej: Filety śledziowe zalać w proporcji pół na pół wodą i mlekiem, po czym włożyć do lodówki na całą noc. W dzień przygotowania terriny: Cebule obrać, pokroić

Passions hobbies life
Wtorek: Sałatka z pieczonego łososia, soczewicy i szparagów 114

Dokładnie wymieszaj całość, aż cukier rozpuści się w płynie. Glazura ma płynną konsystencję. Krok 2 Oczyść i osusz łososia. Pokrój na pasy, włóż do żaroodpornego naczynia, zalej glazurą. Obtocz rybę w marynacie. Odstaw na czas nagrzewania się piekarnika. Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Wstaw naczynie z łososiem. Piecz 15-18 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw do przestudzenia. Krok

Niedzielny kucharz
Grillowany łosoś pomarańczowy na duszonym czosnku niedźwiedzim 102

czosnek traci swoje zdrowotne właściwości. Rozgrzewamy patelnię grillową smarujemy delikatnie oliwą i układamy na niej łososia. Grillujemy 2-4 minuty z każdej strony. Czas grillowania zależy od grubości ryby. Na talerz wykładamy porcję duszonego czosnku, na nim układamy kawałek łososia. Danie podajemy z ziemniakami. Plastry pomarańczy do dekoracji poddusiłam na patelni z odrobiną soku pomarańczowego i miodu. Notes - łosoś bałtycki

Wędrówki po kuchni
Sałatka ze śledziem solonym i kaszą gryczaną 117

gryczana i śledź solony. A tu podrzucam kilka innych dodatków, które sama często przemycam do sałatek: - warzywny pasztet (pokrojony w mniejsze kawałki), jak ten przepyszny  z czerwonej soczewicy - ryby np. wędzone lub pieczone - pokruszony twaróg lub inny ser - omlet/naleśnik w formie rollsów - hummus - ciecierzyca i inne strączki - bataty, buraki, dynia Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów

HealthyCreations
IDEALNE, WIOSENNE ŚNIADANIE – ZAPIEKANE AWOKADO I CHRUPIĄCE TOSTY 118

jajkiem i chrupiące tosty z nowymi filetami śledziowymi z pomidorami i szczypiorkiem. Śniadanie pyszne, szybkie, lekkie i zdrowe! Ps. nie wiem czy wiecie, ale śledź jest wysoko cenioną rybą – zawiera kwasy z rodziny omega-3, które odpowiadają również za prawidłową odporność organizmu, wspomagają pracę układu nerwowego i wzmacniają kości oraz mięśnie. Śledzie bogate są również w witaminy z grupy

Ostra na Słodko
Kotlety makaronowe z paluszkami krabowymi 100

Masę włożyć na 30 minut do lodówki. Uformować kotlety i smażyć na patelni, na oleju. Myślę, że jeśli nie lubi się surimi można ten składnik zamienić np. na dowolną rybę, szynkę, mięso gotowane z kurczaka lub dodać inne warzywa

Przepisy Mikołaja
Szpinakowa tortilla z rybą 92

cienko i piec na patelni bez tłuszczu przez pół minuty z każdej strony. Ciepłą tortillę posmarować sosem, ułożyć pociętą w cienkie paseczki marchewkę, sałatę, ogórka kiszonego oraz paski usmażonej ryby. Zwinąć rulon i jeść z apetytem

Przepisy Mikołaja